Hogyan tudnák segíteni "anyósomon "?
Sziasztok.
Igazából még nem az anyósom, de remélem egyszer az lesz :)
És lehet, hogy úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy hogyan segítsek a páromnak?
Az anyukája beteg, sok betegsége van és egy kicsit hipochonder is. Kórházról kórházra jár és folyton azt hangoztatja, hogy meg fog halni. A párommal igen tanácstalanok vagyunk, hogy mit tegyünk jobb legyen neki?!
Én támogatom a párom,de úgy érzem, hogy nem elég ide a támogatás, kedvetlen belőle.
Mit tehetnénk, hogy lefoglaljuk az anyukáját valamivel? Bármivel. Tudnátok ötleteket ajánlani?
Mntha az enyémről beszélnél... mi mondtuk neki, hogy kár, hogy ilyen beteg, és talán meg sem fogja érni az unkokái születését, ballagását...
Na, akkor mintha elvágták volna, most 74, és már vannak dédunokái is :)
Azért ha kórházról kórházra jár, akkor csak lehet valami baja, mert manapság nem olyan könnyű kórházba kerülni még indokolt esetben sem, főleg nem megy bemondásra.
Beszéljen a barátod a háziorvosával - akit elvben köt az orvosi titoktartás - aki annyit azért elmondhat a részletek megosztása nélkül, hogy az állapota milyen elbánást indokol.
Nem bírnám hallgatni. Biztos jó ember, de ha állandóan le húzza a kedvem akkor csökkenteném a találkozást. Sajnálom, nekem ez a véleményem. Szerintem az idős emberek mentalitásán már nem lehet változtatni. Legalábbis úgy vettem ki a kérdésből higy nyugdíjas korú. Hány éves?
Ötletem csak az általános dolgok lennének, valami hobbi. Foglalkoztatna a kerttel ha van, kössön, stb. Eljárhatna fürdóbe is egy barátnővel ha van, de egyedül is lehet. Ha van kivel akkor kirándulni is lehet egy másik városba, nyugdíjasbérlettel elvonatozni valahova. Lehet busszal is. Megnézni egy várat, megkávézni és estefelé hazamenni.
Ha viszont nem akarja egyiket sem akkor nem tudsz mit tenni. Én amúgy érzek itt egy kis manipulációt is az "anyós" részéről, talán azt akarja hogy foglalkozzanak vele.
Elfoglaltság kellene neki és akkor nem jutna eszébe a képzelt betegség.
Virág ültetés, olvasás, keresztrejtvény, sütés, főzés, bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!