77 éves anyósomon demencia jelei mutatkoznak. Mire számíthatunk?
Mire számíthatsz?
Arra, hogy egy valag pénzt kell kifizetned, hogy találj neki egy elfekvőt.
A demencia kezelhető. megfelelő ellátással, gyógyszerekkel azért némileg kitolható a betegség, de minimálisan.
Persze alkat kérdése is.
"időben keressetek, gondozót, ápolót, és idős otthont, ahol tudnak majd róla gondoskodni.
4-es, 5-ös vagyok. Szerinted én nem válaszoltam komolyan? 77 évesen ez nagyon is demenciára utal (időskori elbutulás).
Ráadásul teljesen változóak a tünetek. Az én mamám pl. tisztaságmániás lett a fentebb felsoroltak mellett. Állandóan fürdött, már reggel 5 óra előtt, nem volt hajlandó hálóingben aludni, csak pizsamában, mert megerőszakolják, de ezt már leírtam. Közben meg voltak TELJESEN tiszta órái, amikor mindenre emlékezett, elment boltba, bevásárolt, születésnapján is teljesen normális volt. (Bár én már nem erőltettem volna.)
Úgy gondolom, hogy anyósod demens. Sajnálom, mert ezek a jelek erre utalnak, ami később sokkal rosszabb lesz.
Egy pár évig még talán el tudjátok viselni, de ha súlyosbodik, akkor maga a pokol a hozzátartozók számára.
Kegyetlennek tünhetek, de 3 évnyi napi 24 órás gondozás, kínlódás után alig várom, hogy megszabaduljak anyukámtól. Jobb lenne mindenkinek sajnos. A legkegyetlenebb betegség amivel valaha is találkoztam. Az idegeimet már teljesen tönkretette. A középső-végső stádium maga a pokol, nem kívánom senkinek, hogy egyedül egy ilyen beteget gondozzon:(;(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!