Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki hogy tartja távol az anyósát?

Ki hogy tartja távol az anyósát?

Figyelt kérdés
Anyósommal egy háztartásban lakunk 2 éve, most tudtunk venni egy felújítandó házat, mert tarthatatlan ez a helyzet. Anyósom utál engem. Nem szólunk egymáshoz már hónapok óta. Amint most megtudta hogy vettünk házat és kezdjük felújítani napi hisztiket tart. Hogy én milyen vagyok hogy a fiát kihasználom hogy dolgozzon a házon, hogy őt egyedül hagyjuk, hogy neki ki megy majd boltba. 66 éves, szerintem ha akarna fel tudna ülni a biciklire. Ő városban lakik, mi falun vettünk házat. Alig várom hogy lakható legyen a ház mert megőrülök. Minden áron ki akar jönni a házhoz hogy ő majd megmondja mit hogy érdemes újítani. A férjem nem viszi oda, hiába csitítja nem fejezi be a sopánkodást. Legalább 5 hónap mire minden kész annyira hogy költözni tudjunk. Az ilyen anyóssal mit lehet kezdeni hogy ne keserítse meg a mindennapokat?
2021. ápr. 25. 17:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
39%
Akár hálás is lehetnél, hogy 2 éve nála lakhatsz. Mondom ezt úgy, hogy én nem tartom a kapcsolatot az enyémmel, de nem is használom.
2021. ápr. 25. 17:06
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
vagy kibirod az 5 hónapot, vagy albérletbe mentek, vagy a te szüleidhez, ha a közelben laknak...
2021. ápr. 25. 17:06
 3/20 anonim válasza:
2%
Távol? Örülök ha itt van, sokat segít, ráadásul piszok jó nő, 42 éves MILF.
2021. ápr. 25. 17:11
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Amíg vele élsz egy fedél alatt sehogysem fogod tudni távol tartani.

Engedd el a füled mellett a szöveget. Hagyd magára, ha kezdi az önsajnáltató baromságait. 2 évig bírtad, ez a pár hónap már gyorsan elmegy.

2021. ápr. 25. 17:12
 5/20 anonim ***** válasza:
64%
Hát figyelj, 2 éve a nyakán élsz az lenne a minimum hogy ugrasz ha kell neki valami a boltból. Mondhatta volna azt is hogy az ő házába be nem teszed a lábad.
2021. ápr. 25. 17:19
 6/20 A kérdező kommentje:
Nem voltam a nyakán, mert kicsit sem lakok itt ingyen. Segíteni meg egyáltalán nem segít, sőt nem akarja hogy költözzünk, rám haragszik ezért. Nem megszakítjuk a kapcsolatot, természetesen heti bevásárlást fogunk neki csinálni, de neki ez nem jó. Neki napi kell hogy a kenyér friss legyen. A főztöm mindig szar volt, bár azt ette. A házimunkám is szar volt. A számlákat is fizettük, nem éltünk a nyakán. Az is fáj neki hogy akarunk babát mert szerinte akkor őt egyedül hagyjuk. Nekem azt mondta csak egy átok vagyok hogy a fia életébe kerültem. Bármikor nyitva áll az ajtó hogy jöjjön hozzánk, nem magára akarjuk hagyni de ezt nem fogadja el. Szerintem nem nekem kellene porig alázkodnom. Az alap tiszteletet természetesen megadom neki, de nem tűröm már a pocskondiázást. Ezért költözünk.
2021. ápr. 25. 17:30
 7/20 anonim ***** válasza:
86%

Sajnálom, nyilván erre a kérdésre nincs jó válasz, csak együttérezni tudunk. Engem is azzal szekálnak, hogy ugráltatom a barátomat, amikor kocsival hazahozza az ikeából a bútort, amit én vettem kettőnknek... :D Én azt tenném, hogy fizetnék neki, mint a katonatiszt (az ottlakásért), de a kisujjamat nem mozdítanám, hogy neki főztje, kenyere legyen.

Ha van pénzed, fizess tisztességgel lakbért, rezsit, ha nincs, illik beseíógíteni szerintem. Én fizetnék, és nem tennék meg semmit a vén boszorkánynak. Egyébként nagyon, nagyon együtt tudok érezni veled.

2021. ápr. 25. 17:37
 8/20 anonim ***** válasza:
58%

"Anyósommal egy háztartásban lakunk"

Csak egy szerelemem volt, akinek egyáltalán ismertem az anyukáját, a többinek max. a keresztnevét tudtam.

Abból okulva nem is tervezem a későbbiekben sem az anyukával összeismerkedni.

Hát így valahogy.

"Hogy én milyen vagyok hogy a fiát kihasználom hogy dolgozzon a házon"

Ehhez semmi köze.

Mindegy, mit gondol erről.

"hogy őt egyedül hagyjuk, hogy neki ki megy majd boltba."

Ez az ő dolga lenne, eddig se kellett volna segíteni.

Majd ha nem bír elmenni.

De gondolom, van házhoz szállítás is.

2021. ápr. 25. 17:50
 9/20 anonim ***** válasza:
40%

Most leírom hogy ÉN mit tennék a helyedben.

Először is, hogyha ingyen él nálatok, és sz@r0zza a főztödet meg a házimunkát, mondjad neki hogy akkor csinálja meg ő, ha ennyit okoskodik biztosan "jobban" tudja.

Ha téged ennyire lenéz és ilyet mondd hogy átok vagy, próbálj meg nyugodtan csak mosolyogni és mondj valami nem agresszív dolgot, ettől jól felmegy majd benne a pumpa.

A helyedben ha elköltöztök én nem csinálnék neki bevásárlást... Mit segített nektek, hogy ezt kéne tennetek? Ahogy mondtad, 66 éves, ha rikácsolni meg hisztizni van ereje akkor boltba menni is.

Én az új ház címét se mondanám el, a végén még bekönyörögné magát.

Az az 5 hónap hamar elfog röppenni 2 év után. Addig is ha okoskodik ajánlom azt a mondatot, hogy "fizesd a lakbért és lesz jogod beleszolni".

Abba meg hogy ti mikor akartok gyereket nehogy már majd ő belep0fázz0n.

Meg az új házon majd megnézi mit kell csinálni na meg a.... Tudja mit. Ha lesz baba, szerintem a nőnek a közelébe se engedjétek. Nekem is olyan "mamám" van, hogy már bánom hogy egyáltalán tudok a létezéséről.

Éljétek az életeteket boldogan nélküle, hidd el az az 5 hónap már semmi, menni fog!

(Persze most jöhet hogy én milyen sötét ember vagyok és hogy micsoda undok meg gonosz.. Én megadom annak a tiszteletet, aki nekem is. "kölcsön kenyér vissza jár" elven élek.)

2021. ápr. 25. 17:56
 10/20 anonim ***** válasza:
63%

Amíg nála laktok, nyilván sehogy nem tudod távol tartani. Ha elköltöztök, akkor meg nemigen fog magától odamászkálni, mivel most is csak úgy menne megnézni a házat, hogy viteti magát.

Teljesen jól állsz hozzá, a ló túloldalára sem esel át, rendes vagy.

Biztos, hogy halálra fog még idegesíteni a következő 5 hónapban. Nem mondom, hogy teljesen engedd el a füled mellett, mert tudom, hogy lehetetlen, de próbálj nem felrobbani, és bírd még ki addig valahogy.

Könnyebb lesz, mikor már nem kell napi szinten nézned az arcát és hallgatnod a károgását. Ő pedig idővel valamennyire beletörődik az új felállásba, és kevesebbet rinyál. Teljesen normális valószínűleg sosem lesz, de ha nem éltek nála, akkor már jobban meg tudjátok kímélni magatokat tőle a távolságtartás alakításával.

Mások is csak így csinálják. Elköltöznek, anyósnak meg csak annyit mondanak el a dolgaikról, amennyit érdemes.

2021. ápr. 25. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!