Miért oktat ki? Mi a baja?
EGyik füleden be, másikon ki.
Ne krenköld vele magadat.
Ha a párod is ugyanígy hülye heylzetnek érzi, akkor nyert ügyetek van. :-D
Hű, ez nagyon bizarr. Mutasd meg, hogyan kell elkészíteni egy ételt?? Egyáltalán miért mész bele játszmákba vele, ha tudod, hogy ilyen control freak? Kiküldeném a konyhából: menjen apuka, beszélgessen a családdal.
Valószínűleg önértékelési zavarok lehetnek a háttérben, meg nem élt élet, kihagyott lehetőségek. Amit ő nem kapott meg, nem élt meg - azt a tökéletes életet most nektek kell megélni.
Az ilyen rokontól nagyon nehéz szabadulni, mert még a távolból is megpróbál manipulálni - de csak a távolság segít elviselni.
"Életemben nem találkoztam ilyen elviselhetetlen emberrel."
Úgy képzeld el, hogy szerintem úgy minden harmadik ismerősöm házasságában van egy ilyen szülő. Nekem az anyósom hasonló. A sógornőmet simán elkezdi a vendégei előtt kioktatni, hogyan kell főzni, gyereket nevelni, stb.
"Szerintem is önértekelési gondjai vannak"
Abszolút erről van szó. Az ilyen ember tragédiája, hogy elismerésre vágyik, csak ahelyett, hogy megszolgálná, megpróbálja kierőszakolni, amivel annyit ér el, hogy még annyira sem kap elismerést.
"Ilyenkor csak annyit kell mondani. Köszönöm apuka teljesen képes vagyok x korom óta önállóan gondolkodni cselekdni dönteni egyedül."
Bár ennyi lenne, de olyat én még nem láttam, hogy ettől észbekapjon valaki.
Sajnos nem tudok okos tippet sem mondani. Igazából valahol ki kellene elégíteni a szükségletét, de ha nincs miért elismerni, akkor nincs miért.
#7:+10
Kérdező: Vagy az egyik füleden be, a másikon ki, vagy megmondod neki, miért nem tetszik neked, amit és ahogyan mond. Szisztematikusan ki kell igazítani.
Ha elmondanád neki, hogy mi a baja (amit #7 írt), és azzal mit kellene kezdeni, (kussolni és pszichoterápiára járni) abból véres sértődés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!