Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért oktat ki? Mi a baja?

Miért oktat ki? Mi a baja?

Figyelt kérdés
A párom apja állandóan kioktat, nem csak engem, a feleségét és a fiait is. Tegnap elmentem hozzájuk, én főztem, a párom anyja megkért hogy mutassam meg neki azt, hogy hogyan kell elkészíteni egy ételt. Amikor készen lett, mindenki nagyon dícsérte a főztemet (szerintem is jól sikerült), ő pedig elkezdte kritizálni a főztömet, azt mondta hogy ő bőven több hagymát tett volna a húshoz, ő a felvágott krumplira és hagymaszeletkre tette volna a húst, stb. Amikor beszélgetük a párommal, mindíg közbeszól, okoskodik. Amikor elmondtam neki azt, hogy mit és hol szeretnék dolgozni, azt mondta hogy az nem jó ötlet, az messze van, nem ott van ahol ők és a szüleim élnek. Bármit mondok, semmi se jó, csak neki lehet igaza. A párommal csak 1.5 éve vagyunk együtt, de ő már helyettünk is megtervezte a jövőnket, úgy képzelte el, hogy majd a közelében fogunk élni, hogy mindig a rendelkezésére álljunk. Már azt is kitalálta hogy mit fogok dolgozni. Szerintetek miért viselkedik így? Mi a baja?

2021. ápr. 12. 19:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

EGyik füleden be, másikon ki.

Ne krenköld vele magadat.

Ha a párod is ugyanígy hülye heylzetnek érzi, akkor nyert ügyetek van. :-D

2021. ápr. 12. 20:02
 2/14 anonim ***** válasza:
69%
Oregszik, halnak el az agysejtjei, egyre hulyebb lesz, szokj hozza. :D
2021. ápr. 12. 20:19
 3/14 anonim ***** válasza:
51%

Hű, ez nagyon bizarr. Mutasd meg, hogyan kell elkészíteni egy ételt?? Egyáltalán miért mész bele játszmákba vele, ha tudod, hogy ilyen control freak? Kiküldeném a konyhából: menjen apuka, beszélgessen a családdal.

Valószínűleg önértékelési zavarok lehetnek a háttérben, meg nem élt élet, kihagyott lehetőségek. Amit ő nem kapott meg, nem élt meg - azt a tökéletes életet most nektek kell megélni.

Az ilyen rokontól nagyon nehéz szabadulni, mert még a távolból is megpróbál manipulálni - de csak a távolság segít elviselni.

2021. ápr. 12. 20:33
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Ilyenkor csak annyit kell mondani. Köszönöm apuka teljesen képes vagyok x korom óta önállóan gondolkodni cselekdni dönteni egyedül.
2021. ápr. 12. 20:48
 5/14 A kérdező kommentje:
Életemben nem találkoztam ilyen elviselhetetlen emberrel. Hát, ha még egyszer szól valamit, engem többé nem fog látni az biztos. Szerintem is önértekelési gondjai vannak, 50 éves koráig a szüleivel élt egy többgenerációs családi házban, szegénységben nőtt fel, 20 éves autót hajt, közben arról álmodozik hogy milyen jó lenne egy Mercedes terepjáró. Nőként úgy gondolom, hogy egy férfi önbecsülésének nem tesz jót az, ha felnőtt korában nem tud elköltözni a szüleitől (akiktől szigorú neveltetést kapott, sokszor véresre verték).
2021. ápr. 12. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
3-as: az anyósjelölt kért segítséget a fözésben, az apósjelölt meg az, aki okoskodik
2021. ápr. 12. 21:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Életemben nem találkoztam ilyen elviselhetetlen emberrel."

Úgy képzeld el, hogy szerintem úgy minden harmadik ismerősöm házasságában van egy ilyen szülő. Nekem az anyósom hasonló. A sógornőmet simán elkezdi a vendégei előtt kioktatni, hogyan kell főzni, gyereket nevelni, stb.

"Szerintem is önértekelési gondjai vannak"

Abszolút erről van szó. Az ilyen ember tragédiája, hogy elismerésre vágyik, csak ahelyett, hogy megszolgálná, megpróbálja kierőszakolni, amivel annyit ér el, hogy még annyira sem kap elismerést.

"Ilyenkor csak annyit kell mondani. Köszönöm apuka teljesen képes vagyok x korom óta önállóan gondolkodni cselekdni dönteni egyedül."

Bár ennyi lenne, de olyat én még nem láttam, hogy ettől észbekapjon valaki.

Sajnos nem tudok okos tippet sem mondani. Igazából valahol ki kellene elégíteni a szükségletét, de ha nincs miért elismerni, akkor nincs miért.

2021. ápr. 12. 22:01
 8/14 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

#7:+10

Kérdező: Vagy az egyik füleden be, a másikon ki, vagy megmondod neki, miért nem tetszik neked, amit és ahogyan mond. Szisztematikusan ki kell igazítani.

Ha elmondanád neki, hogy mi a baja (amit #7 írt), és azzal mit kellene kezdeni, (kussolni és pszichoterápiára járni) abból véres sértődés lenne.

2021. ápr. 12. 22:11
 9/14 A kérdező kommentje:
Nincs miért elismerni, nem vitte semmire se az életben. Egyébként vállalkozó, de nem keres többet az átlagfizetésnél. El van szállva magától, hogy ő a nagy vállalkozó, akinek nincs főnöke, nem kell bejárnia a munkahelyére, akkor dolgozik amikor akar. Egy 10 perces sétát nem képes megtenni, inkább a dízeles autójával szennyezi a környezetet, mert hát ő vállalkozó, miért is menne gyalog a sarki boltba... Különösebben nem ért semmihez se, épp ezért nem értem azt, hogy miért osztja az észt.
2021. ápr. 12. 22:15
 10/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy annyira szűklátókörű, hogy ha megpróbálnám neki elmagyarazni azt, hogy én máshogy gondolom a dolgokat, fel se fogná.
2021. ápr. 12. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!