Ha kikötöd, hogy a te életed tabu, a máséba azért beleszólsz?
Nővéremnél voltam, ő az anyós. Elég békés természet, nem szól bele a fia és annak a párja dolgába, még olyan szinten sem, hogy elmondja, ő hogy csinálná. A menye elég határozott módon leszögezte még az elején, hogy az ő életük minden téren tabu. (Anélkül, hogy nővérem bármikor is beleszólt volna bármibe, úgyhogy ez a kioktatás szerintem így elég gorombának tűnt, de mindegy.)
Szóval, ott vagyok tesómnál, ők is beugrottak (fia és meny), de a nő kis egyéb duma után elkezdte mondani nővéremnek, miért így csinálja ezt (kaja), az anyja nem így szokta. Meg a gépen (PC) miért így és így csinál valamit, emígy egyszerűbb. Tesóm nem szólt, de én nem bírtam ki, megkérdeztem, hogy akkor az anyósa holnap mehet hozzájuk beleszólni a háztartásba? Néz rám, nem is értette, miért mondtam; aztán mikor elmagyaráztam neki, akkor jött azzal, hogy ez nem beleszólás.(?)
Nálam is voltak még tavaly, és ott is előadta magát a csaj, de rászóltam, hogy leszrom, hogy az ő anyja hogy csinálja. (Elszakadt a cérna, nem rögtön támadtam le ezzel.)
Kb. úgy magyaráz nekem, negyvenesnek, meg a nővéremnek, aki ötvenes, mintha idióták lennénk, ő meg valami kiérdemesült agysebész.
Ti hogy vagytok ezzel? Ha kikéred magadnak még a véleményt is, akkor visszatartod a sajátodat? Mert szerintem így lenne korrekt.
Meny vagyok, de a leírtak alapján a kiscsaj nagyon bunkó.
Élből így indítani, mindenféle indok vagy előzmény nélkül, hogy "nincs beleduma" elég bunkóság, mondom ezt úgy, hogy én is elvárom, hogy ne szóljanak bele, de nem pattognék ok nélkül.
Ezt meg hagyjuk már, hogy milyen lehetett az előző anyósa,mert nem tudjuk. Bírom mikor itt gyk-n a semmiből elszabadul a fantázia. Bármi is volt, ez most egy másik ember.
Továbbá elég bunkó dolog megjegyzéseket tenni a másik főztjére. Én oszinzen szólva nem igazán kedvelem anyósom főztjét, sokszor eleve nem kedvelem amit főz, vagy csak annyira máshogy készíti... de soha nem jutna eszembe megjegyzést tenni, vagy fintorogni a kajára. Más kérdés lenne, ha pl orrba-szájba tukmálna valamit amit tudja hogy nem kérek, és nem értene a szóból , de a semmiből megjegyzéseket tenni a kajára szerintem nem kéne.
Kérdező, szerintem jól tetted, hogy oda szóltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!