Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan emberrel, aki kegyetlenül büdös?

Figyelt kérdés
Apósomról lenne szó. Egyszerűen kegyetlenül büdös az ember. Ha meglátogatnak minket rendszerint három adag mosás keletkezik utána. A lakásban nem győzök kereszthuzatot csinálni, légfrissítővel mászkálni. Párommal próbáltam már erről beszélni, de eltelt három év és nem jutottunk dűlőre a kérdésben. Nyilván az ember nem akar bunkó lenni, kis gyerekünk is van, de nálam ez a szint tarthatatlan. Így is ott tartunk, hogy a kocsiba nem engedem beszállni. De megmondom őszintén én azt se akarom, hogy idejöjjön hozzánk. Mondtam a páromnak, hogy úgy látom nem tudok erre az emberre hatni, azonban nekem a lakásom tisztasága fontos. Az, hogy elmenjek itthonról addig, amíg itt van az nem megoldható. Ez nálam elvi kérdés. Ez a saját otthonom, és nem vagyok hajlandó a saját otthonomból menekülni. Nem vagyok takarítás mániás, de ami sok az nekem sok. Gondolkodtam azon, hogy veszek költöztető dobozt, amibe minden cuccát bepakolhatja az apja, de büdösnek akkor is büdös marad. Ti mit javasoltok? Mit tennétek? Próbálom kerülni a konfrontációt, hisztit, de azt érzem ez anélkül nem fog tudni megtörténni. Természetesen én elfogadom, hogy a párom szüleit tisztelnem kell, annak ellenére, hogy nem kedvelem őket, mondjuk még az anyját csak-csak, de az apját nem. Azonban, ha valaki az otthonom felé nem tud tiszteletet adni (nem a személyem felé), azt azt gondolom nem kötelességem látni.

2021. febr. 7. 20:48
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Hát esetleg a férjed rászólhatna az apjára, hogy csak megfürödve és tiszta ruhában jöhet, máskülönben nem.

Ha odaállít így, akkor nem engedi be, hanem elmondja neki, hogy apu ezt már megbeszéltük.

Ha meg megsértődik az öreg és többet nem jön, akkor azzal mindenki csak nyert.

2021. febr. 7. 20:54
 2/29 anonim ***** válasza:
92%
Mitől büdös? Koszos? Nem fürdik? Vagy miért?
2021. febr. 7. 20:55
 3/29 anonim ***** válasza:
82%
Elsővel értek egyet. Ilyen egyszerű. De ha a férjed töketlen...
2021. febr. 7. 20:56
 4/29 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én a kapcsolat férfi tagja vagyok. Én szívesen elmondtam volna már a véleményem pusztán a párom miatt nem teszem, mert az én családomnak is vannak hibái (közel sem ilyesmik). De ő sem szól bele az én családom dolgaiba. És igen 100% hogy az ember nem fürdik. Múltkor is így akart itt lefeküdni mondtam a páromnak, hogy azonnal küldje el fürdeni.
2021. febr. 7. 21:01
 5/29 anonim ***** válasza:
12%
Semmit sem tudsz csinálni kedves kérdező. Valószínűleg karmikus problémád van, az előző életedből gyökerezik ez a probléma, ez most el kell viselned.
2021. febr. 7. 21:04
 6/29 anonim ***** válasza:
95%
Ez azért elég lényeges dolog, meg kellene beszéljétek. Egyáltalán miért jár hozzátok annyit és miért kell ott aludnia? Anyósod érzékeli a problémát?
2021. febr. 7. 21:08
 7/29 anonim ***** válasza:
84%

Uhh hát ez borzasztó lehet.... kicsit hasonló cipőben vagyok, bár nem ennyire elviselhetetlen a helyzet. Nálunk anyósom és apósom is dohányoznak és sajnos bent a lakásban is. Gondolhatjátok, hogy nekünk ez milyen, egyikőnk se cigizik, de amikor ott vagyunk látogatóban, elszívunk mi is egy fél doboz cigit.... Ez is zavar, de a legborzasztóbb, hogy az orrunk megszokja ugyan, de ahogy hazaérünk, még a pórusainkból is árad a tömény bagószag, a kabátokat ki kell tennem az erkélyre szellőztetni, mindketten azonnal fürdés, nekem hajmosás is, annyira beissza.

Na most volt már téma nálunk is, hogy hogy mondjuk meg, mert amikor itt vannak, ugyanúgy büdösek ők is, és őszintén szólva én se szeretem, ha beülnek az autóba vagy leülnek/lefekszenek nálunk. A párom futott egy kört, de a cigit nem akarják letenni, és úgy vannak vele, hogy a saját házukban meg azt csinálnak, amit akarnak. Szóval nálunk végülis parttalan a dolog, tűrjük, mert más megoldás nincs, illetve igyekszünk keveset menni oda. Nem tudok tanácsot adni, mert ez az egyik legkellemetlenebb tény, amit közölni lehet a másik emberrel, és eléggé kiszámíthatatlan a reakció... épp emiatt az indirekt célzás lehet jobban betalál, pl tartsd nyitva az ablakokat ha ott van, ha le akar ülni vagy feküdni, legyen egy saját pléd, párna, amit csak ő használ és azonnal mosod, ha elmegy, stb. De ha tényleg ennyire elviselhetetlenül büdös, akkor muszáj megmondani...

2021. febr. 7. 21:10
 8/29 anonim ***** válasza:
94%
5- ha-ha .. Hát nem kell elviselni! Meg kell mondani neki szemtől szembe, ha megsértődik, legalább nem jön többet, gond letudva. Apuka, nem tudom mivel kenegeti magát, de a görények térden állva könyörögnének a receptjéért.. Sajnos csak eddig bírtuk, innentől nem tudjuk ezt tolerálni, döglesztő a szaga. Ha idejön és otthon nem tisztálkodott, sajna nálunk az első útja a kádba kell, hogy vezessen, a ruháit vissza ne vegye, kimossuk, odakészitettük a tisztát.
2021. febr. 7. 21:10
 9/29 anonim ***** válasza:
89%

Ajjj hát nem tudom talán érdemes lenne megbeszélned a feleségeddel, hogy helyre kell tenni az apját és ha ő nem szeretné akkor neked kell.

Ez azért elég nagy probléma és a köv 20 évben szenvedhettek ezzel, ha szívós az öreg.

#1 -es vagyok, szerintem ez az egyetlen megoldás, amit írtam, csak akkor először a pároddal kell beszélni és utána az apukával.

Ha ellenáll a feleséged mert mondjuk fél a családi balhétól, akkor is a sarkadra kell állni, hogy így nem fog menni. Csak nem fog elválni tőled a büdös apjáért. (csak feltételezem a házasságot az após megfogalmazás miatt -de ha anyakönyvvezető előtt nem is voltatok, akkor is egy család vagytok és hatással vannak rátok a másik rokonai)

2021. febr. 7. 21:12
 10/29 anonim ***** válasza:
62%

"Elsővel értek egyet. Ilyen egyszerű. De ha a férjed töketlen..."

😂😂😂 Kiderult hogy nem a ferje hanem a feleseg deeee remeljuk: tenyleg toketlen. :DDDDD

Amugy a toketlen 😂😂 nonek kene szolni az apjanak hogyha lerothad rola a ruha es megeszi a retek nem johet be.. Ez alap hogy napi 1x megfurdok es veszek elo 1x tiszta ruhat.

2021. febr. 7. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!