Mit tegyek, ha párom szülei külföldi nyaralásra szeretnének magukkal vinni, hogyan reagáljak?
Nem szeretném megbántani a szüleit és azt se szeretném, hogy úgy érezzék, hogy természetesnek veszem ezen nagyvonulaságukat. Tehát nem szeretnék feszültséget (Erre borzasztóan figyelek, ezért vagyok ráparázva. Velük még nem volt semmilyen konfliktusom, előző páromnál a szülei nagyon nem kedveltek engem és állandó feszültség volt).
A párom közölte velem, hogy idén a szülei külföldi nyaralást terveznek és minden költséget ők állnának. A párom, szülei és én mennénk.
Tudom, hogy nincs választásom mennem kell, bármennyire is vonakodok.
Viszont nem mindegy, hogy reagálok, amikor felhozzák a témát.
-csak bolintsak, hogy rendben
-hállálkodjak
-keressek kifogást,hogy miért túl nagyvonalú
Nagyon nem akarom elrontani és kéttségbe vagyok esve. Választásom nincs, szóval mennem kell, csak nem mindegy, hogy hogy reagálok
Előre is köszönöm a tanácsokat
(Párom és én is önálló keresettel rendelkezünk, bár ő még a szüleivel él)
Kerdezo! Nagyon buta lehetsz ha azt mondod NINCS valasztasod. Nekunk MINDEN nyaron hosszuuuu evek ota ezt mondjak! Ugyanezt mint neked iden. Mi meg megmondjuk huszadszorra is hofy NEM mivel ketten megyunk ha akarunk. Ki a fene nyaralgatna anyosekkal...
Mi az hogy nincs valasztasod es menned kell? Mi az hogy ok beleszolnak es korlatoznak es kijelentik hogy ekkor es akkor & meg orulj is persze..mivel ok fizetik. Ha kulon orankent 10 K t fizetne vki se mennek.. Parod miert a seggukben nyaral. Ha nem laktok egyutt legalabb addig tietek a kegli!! Ures a lakas 1 hetig. :D
Kb ugyanezt írtam le én is mint utolsó hsz. Akarna a franc az anyjával menni nyaralni.
De mondom, más ez az egész az én koromban, mint mondjuk neked aki lehet még csak tizen, jobb esetben huszonéves.
Én már ott elakadtam, hogy párod szülei mitől olyan biztosak benne, hogy a célországban nyáron olyan lesz a járványhelyzet, hogy gond nélkül oda tudnak utazni.
Azt se értem (többekkel együtt), hogy miért nincs választási lehetőséged, kérdező. Mi van, ha nemet mondasz? Halálosan megsértődnének? Olyannak ismerted meg őket?
Ha el akarsz menni, menj. És ne hálálkodj, csak egyszerűen köszönd meg.
Én egyébként, idősebb emberként és szülőként értem a szülők logikáját: szeretik a gyereküket, és szívesen megszerzik neki azt az örömöt, hogy együtt nyaralhasson azon a szép tájon a párjával. Hálálkodást ezért biztos nem várnak.
Tényleg nincs választásom, mert el kell fogadnom, hogy ez lesz és kész. Amint lehet menni, cipelni fognak magukkal (lehet ez idén vagy jövőre nem úszom meg).
Minden komfortzónatúllépést ellenzek és a végletekig húzom. De a párom addig hajtja, míg bele nem fáradok az ellenkezésbe, így az ilyen nagy döntéseknél mindig az lesz amit ő akar (pár hónap alatt eléri a célját). Amíg lehet tolom, majd lecsap az asztalra és úgy lesz. Általában jól szoktak elsülni az ötletei (pl közös nyaralás 8 haverjával (2en voltunk lányok), szüleinek való bemutatkozást (9 hónap után érte el, úgy hogy rákényszerített, én őt 1,5 év után szintén kényszerből vittem haza).
Tehát engem szép szavakkal nem lehet rávenni olyan dolgokra ami a párom családjával kapcsolatos (ideges vagyok és feszült, számolom vissza a perceket, hogy mikor szabadulok).
Fejenként 300 eFt becslések szerint.
"Tényleg nincs választásom, mert el kell fogadnom, hogy ez lesz és kész. Amint lehet menni, cipelni fognak magukkal (lehet ez idén vagy jövőre nem úszom meg)."
Valaki...csak egyetlen 1x igy merne engem kezelni mint teged hogy niiiiincs valasztaaasom.. ugy pofan vagnam hogy az arca formalodna ugy bele az ajton a zarba hogy kinyitna sajat maganak es szeletekben tavozna is. Racsap az aszralra :DDD sirok... Meg rakenyszerit... Mi vagy te rabszolga. Valaki igy viselkedne velem szerintem en keszitenek belole asztalt! Aztan arra racsaphatna.
Nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!