Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha párom szülei...

Mit tegyek, ha párom szülei külföldi nyaralásra szeretnének magukkal vinni, hogyan reagáljak?

Figyelt kérdés

Nem szeretném megbántani a szüleit és azt se szeretném, hogy úgy érezzék, hogy természetesnek veszem ezen nagyvonulaságukat. Tehát nem szeretnék feszültséget (Erre borzasztóan figyelek, ezért vagyok ráparázva. Velük még nem volt semmilyen konfliktusom, előző páromnál a szülei nagyon nem kedveltek engem és állandó feszültség volt).

A párom közölte velem, hogy idén a szülei külföldi nyaralást terveznek és minden költséget ők állnának. A párom, szülei és én mennénk.

Tudom, hogy nincs választásom mennem kell, bármennyire is vonakodok.

Viszont nem mindegy, hogy reagálok, amikor felhozzák a témát.

-csak bolintsak, hogy rendben

-hállálkodjak

-keressek kifogást,hogy miért túl nagyvonalú

Nagyon nem akarom elrontani és kéttségbe vagyok esve. Választásom nincs, szóval mennem kell, csak nem mindegy, hogy hogy reagálok

Előre is köszönöm a tanácsokat

(Párom és én is önálló keresettel rendelkezünk, bár ő még a szüleivel él)

2021. febr. 7. 11:38
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
78%

Nézd, én csak abban az esetben mennék, ha a saját költségeimet magam állom, de akkor meg ha már megtehetem, biztos nem anyósommal mennék. Neked meg még nem is az anyósod,így lehet kellemetlenebb is elfogadni.

De nem, nem kötelező menned ha nem akarsz.

Egyáltalán hány évesek vagytok?

Mert én már 36 évesen persze, hogy másképp gondolkodok mint mondjuk egy huszonéves.

Azt te tudod, neked mi az ami nem kényelmetlen.

2021. febr. 7. 12:23
 12/38 anonim ***** válasza:
93%

Amikor velem ez volt a helyzet, akkor igaz nem az volt, hogy mennem kell, hanem szerettem volna menni. Habár a felajánlás, hogy ők kifizetik, nekem is kellemetlen volt, én megköszöntem a meghívást, és mondtam hogy a költségeimet állom, természetesen, nem kell magukra vállaniuk. Erre ők elkezdtek győzködni, stb., hogy szó sem lehet róla, én meg feleslegesnek láttam, hogy ellenkezzek. Később már csak a párommal beszéltem, hogy biztosan jó-e ez így, ő is azt mondta, hogy persze, egy percig se aggódjak emiatt (nekem még nem rendes munkám, csak ösztöndíjam volt egy helyen, kb havi 50.000 értékben).

Jó volt a nyaralás, volt vacsora amit én álltam, megívtam őket fagyizni ha úgy volt épp, nem volt probléma belőle.

Szóval szerintem is köszönd meg, mondd hogy te szeretnéd állni, és utána felesleges még 15 percig könyörögni hogy fizethesd.

2021. febr. 7. 12:36
 13/38 anonim válasza:
87%
Ha meghívtak nyilván telik nekik rá és szimpatikus is vagy nekik. Nyugodtan fogadd el és nyugodtan örülj is neki. Nem kell rágörcsölni.
2021. febr. 7. 12:40
 14/38 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lenne választásod?? Ezt nem értem
2021. febr. 7. 13:03
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekel, hogy miért nincs választásod?

Felnőtt ember már táncsak oda megy ahova akar, nem?

2021. febr. 7. 13:08
 16/38 anonim ***** válasza:
81%

Istenem bár nekem is jutott volna ilyen anyós-após. De velem mindegyik vagy csak gyártotta a feszültséget és kötekedett vagy megásta a kapcsolatunk sírját aztán belelökte.

Én a helyedben elfogadnám. Bár, azt igaz nem írtad mekkora értékű út, az azért nem mindegy. Ott meghívnám őket valamire, vacsi, meg apróságok, stb. Pároddal is beszélhetsz hogy ez kissé kellemetlen neked. Nyakamat rá hogy megnyugtatna.

2021. febr. 7. 13:14
 17/38 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy gondolom, egy meghívás az meghívás vagy elfogadod, vagy nem.

De olyat, hogy valaki meghív erre te ki akarod fizetni, az szerintem udvariatlanság.

Nagyjából akkora ormótlanságnak tartom, mintha meghívnak egy ebédre és utána te előszeded a pénztárcádat, és megkérdezed, hogy mennyivel tartozol?

Nyilván telik nekik rá, különben nem hívtak volna.

Innentől kezdve csak abban hozzál döntést, hogy mész vagy maradsz!

Én a helyedben a menés mellett döntenék, biztos nagy élmény lesz, ha még soha nem jártál külföldön és a szülőkkel a kapcsolat is közvetlenebb lesz, ami nem hátrány.

De te tudod!

2021. febr. 7. 13:16
 18/38 anonim válasza:
84%
Ugyanebben a helyzetben vagyok én is... Amint feloldják a korlátozásokat, menni szeretnének. Nagyon izgulok még mindig, pedig nagyon is kedvelnek a szülei, és nekik teljesen alap, hogy én is megyek velük... Barátommal is beszéltem erről nem egyszer, hogy ez nagyon nagy dolog, és hülyén érzem magamat. Végül arra jutottam, hogy megköszönöm szépen, izgatottam várom, és ahogy csak tudom meghálálom pl.:ha sütök valamit mindig viszek nekik, szülinapi, névnapi ajándékot alap, hogy kapnak, de egy kicsit nagyobb értéküt így stb.
2021. febr. 7. 13:33
 19/38 anonim ***** válasza:
77%

Nekem nem teljesen tiszta, hogy most szeretnél menni vagy nem? Ha igen, akkor simán kérdezd meg amikor szóba hozzák a dologot, hogy anyagilag mekkora rész esne rád, és ha azt mondják hogy nem kell beleadnod (az alapján amit írtal gondolom ezt fogják) akkor csak simán köszönd meg, amikor kint lesztek meg mondjuk hívd meg őket egyik este vacsorára vagy valami.

Ha viszont nem akarsz menni akkor szerintem jobban jársz ha ezt megbeszéled a pároddal és őszinte leszel a szülőkkel. Igaz nem velem történt hanem a legjobb barátommal, de ő is ugyanabban a helyzetben volt mint Te. Ő nem szeretett volna menni, de nem merte visszautasítani a dolgot, a nyaraláson pedig a szülők teljesen kikészítették. Ez ment az első évben, a második nyaraláson pedig sírva hívott fel hogy ő már nem bírja tovább és nem akarja csak azért befogni a száját mert fizették neki a szállást és az utat.

2021. febr. 7. 13:50
 20/38 anonim ***** válasza:
91%

Én is úgy gondolom, ahogy sokan írták: menj nyugodtan, de nem kell letagadnod előttük azt sem, hogy a nagylelkűségük kicsit zavarbaejtő neked, legalább látják, hogy nem pofátlanul harapsz az ingyencuccra, hanem tényleg hálás vagy. Az elég nyilvánvaló, hogy vágysz erre az utazásra, csak amiatt érzed rosszul magad, hogy más pénzéből mennél. Ne aggódj, ők hívtak, tehát telik rá nekik és szívesen visznek.

Azt írod, hogy bár van saját kereseted, de egy ilyen utat sosem engedhetnél meg magadnak, így gondolom az kizárt, hogy a részedet fizesd, és a meghívásnak amúgy is az a lényege, hogy ők szeretnének neked "ajándékkal" kedveskedni. Viszont jó eséllyel telik arra, hogy legalább egy vacsira vagy valamire meghívd őket az út során. Ennyit valószínűleg elfogadnak, vagy legalább a felajánlás jólesik nekik. Vagy amiket a 18-as írt, azok is kedves formái a viszonzásnak. Egy szép ajándék, egy süti, ami belefér neked. Nem az a lényeg, hogy a pénzbeni értéket visszaadd, hanem a hálát kifejező, megköszönő gesztus.

Remélem összejön nektek az út, érezzétek jól magatokat!

2021. febr. 7. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!