Mit tegyek, ha párom szülei külföldi nyaralásra szeretnének magukkal vinni, hogyan reagáljak?
Nem szeretném megbántani a szüleit és azt se szeretném, hogy úgy érezzék, hogy természetesnek veszem ezen nagyvonulaságukat. Tehát nem szeretnék feszültséget (Erre borzasztóan figyelek, ezért vagyok ráparázva. Velük még nem volt semmilyen konfliktusom, előző páromnál a szülei nagyon nem kedveltek engem és állandó feszültség volt).
A párom közölte velem, hogy idén a szülei külföldi nyaralást terveznek és minden költséget ők állnának. A párom, szülei és én mennénk.
Tudom, hogy nincs választásom mennem kell, bármennyire is vonakodok.
Viszont nem mindegy, hogy reagálok, amikor felhozzák a témát.
-csak bolintsak, hogy rendben
-hállálkodjak
-keressek kifogást,hogy miért túl nagyvonalú
Nagyon nem akarom elrontani és kéttségbe vagyok esve. Választásom nincs, szóval mennem kell, csak nem mindegy, hogy hogy reagálok
Előre is köszönöm a tanácsokat
(Párom és én is önálló keresettel rendelkezünk, bár ő még a szüleivel él)
Azt még hozzátenném, hogy az én sosem jártam külföldön és a családommal max a Balatonra mentünk le 1 napra. Így számomra luxusnak számít az ötlet.
Tudom, hogy anyagilag sosem engedhetném meg magamnak
Köszönöm a meghívást, szeretném magam fizetni az utat, szállást.
Ha azt mondják, nem kell, ajándék, köszönd meg. Felesleges több kört futni, hogy jaj, de hát nem kellene...
"Tudom, hogy nincs választásom mennem kell, bármennyire is vonakodok."
Hát ez nem így van. Van más választásod. Nem kell menned, ha nem akarsz. Nem kifogást kell keresni, hanem az igazat megmondani. Probléma megoldva.
#4: 100%-ban ezzel értek egyet.
Világos beszéd, nem kell köntörfalazni.
Meg fogják érteni - és megnyugtatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!