Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nem akar dolgozni. Én...

Anyósom nem akar dolgozni. Én vélekedek róla rosszul?

Figyelt kérdés

Anyósom (45+) már évek óta nem dolgozik, apósom ezt szóvá is teszi neki hosszú évek óta, viták vannak belőle szinte mindig. Após 10+ éve dolgozik a munkahelyén, feleségem is évek óta dolgozik egy munkahelyen, én szintén évek óta dolgozok. Régebben dolgozott egy kisebb cégnél, de az megszűnt, azóta otthon van (ennek már 7-8 éve kb). Lehetőség lett volna neki nem is egy, sima ágon bejutott volna jó helyekre: irodai munkára nem ment el, mert ő nem elég képzett hozzá. Bolti meló se jó neki, mert ő nem fog pénzzel dolgozni. Recepciós állás felejtős, ő nem unja szét magát 8 órán keresztül.

Egész nap a facebookon lóg, ha épp nem az otthoni teendóket végzi. Mos, főz, takarít, postára elmegy, mindent megcsinál, de dolgozni nem akar elmenni. Ha posztol valaki valamit, azonnal nyomja a likeot és írja a kommentet, láttam már olyat is, hogy hajnali fél kettőkori bejegyzésre reagált azonnal.

Apósom évek óta mondja neki hogy jó lenne elmenni dolgozni, de meg se hallja. Már olyan szinten vannak, hogy apósom pl. most karácsonykor sem vett neki semmit, mert már elege van. Anyósom meg sír, hogy őt nem szereti senki, hogy bánnak vele otthon...

Engem is idegesít, hogy nem megy el dolgozni. Persze ez csak saját vélemény, de akkoris. Nem ítélem el, de frusztrál, hogy a feleségemmel dolgozunk tisztességesen, mint mindenki más, anyós meg otthon van és a lábát lógatja.

2021. jan. 12. 12:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Azt nem értem, hogy te minek foglalkozol ezzel? Neked ehhez semmi közöd nincs, ez csak rá és a férjére tartozik. Ha nekik így jó, és nem hozzátok mennek pénzt kérni, akkor nem értem, a te életedet ez miben befolyásolja.
2021. jan. 12. 13:09
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is, ha nem megy hozzátok pénzt kunyerálni, és jól keres após, túl sok közöd nincs hozzá, és ezt nem rosszindulatból írom. Te lennél a rossz ha megjegyeznéd, és biztos a feleségednek sem esne/esik jól, ha az anyját szapulod. Ha nekik így jó, csinálják.
2021. jan. 12. 13:12
 3/22 anonim ***** válasza:
65%
Majd nem lesz nyugdíja, aztán a gyereke fogja eltartani.
2021. jan. 12. 13:21
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

semmi közöd hozzá.

A feleségednek mi a véleménye?

2021. jan. 12. 13:33
 5/22 anonim ***** válasza:
81%
Téged aztán hogy tud az idegesíteni, hogy a tőled külön élő anyósod mivel tölti az idejét? Majd a férje elküldi dolgozni, ha akarja. Ezek szerint azért annyira nem zavarja, hohy az asszony otthon van
2021. jan. 12. 13:40
 6/22 anonim ***** válasza:
80%
Neked ehhez mégis mi közöd? Semmi... foglalkozz a saját életeddel inkább.
2021. jan. 12. 13:43
 7/22 anonim ***** válasza:
89%

Én nem foglalkoznék vele. Az ő és a férje dolga.

Engem egyáltalán nem érdekelne, hogy lógatja a lábát, csak ne tőlünk kérjen pénzt.

Egyébként ha ennyi ideje otthon van már, és ő semmire se tartja magát elég jónak, akkor lehet, hogy segítség kéne neki. Az ilyen hosszú távú munkanélküliség mentális problémákkal is jár. Egyedül szerintem már nem fog tudni újra elkezdeni dolgozni.

2021. jan. 12. 13:43
 8/22 anonim ***** válasza:
73%

"Mos, főz, takarít, postára elmegy, mindent megcsinál" - magyarul DOLGOZIK. Az, hogy nem a melóhelyen van napi 6-8 órát, nem jelenti azt, hogy lustálkodik.

Persze, ha melózna, és apósnak nem lenne rögtön előtte a meleg kaja, meg neki kéne elmosogatnia, uram bocsá takarítania néha napján, akkor meg azon menne a problémázás.

2021. jan. 12. 13:44
 9/22 anonim ***** válasza:
47%
3-as, "Majd nem lesz nyugdíja, aztán a gyereke fogja eltartani." - most sincs bevétele, mégsem a gyereke tartja el.
2021. jan. 12. 13:51
 10/22 anonim ***** válasza:
86%
Én anyós helyében mondanám apósnak hogy oké édes elmegyek dolgozni, viszont ezentúl heti háromszor te főzöl, hetente egyszer mosol havi kétszer az egész ház kisuvickolása is a te feladatod lesz, valamint úgy intézd a munkát hogy legyen időd postára menni és gyógyszert íratni, valamint hetente egyszer te fogsz bevásárolni.
2021. jan. 12. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!