Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A páromat miért befolyásolja...

A páromat miért befolyásolja az anyósom?

Figyelt kérdés

A párom felnőtt ember és anyósom szinte mindenben befolyásolni próbálja, kéretlen tanácsokat, ötleteket ad. Ezt a legapróbb dologgal is eljátssza, mondjuk egy hús fűszerezésénél.

A párom elmond neki valamit, amire anyósom: "Nem jobb lenne, HA...?"

"Miért nem így meg úgy csinálod?"

Legutóbb például párom eldöntötte, hogy hol fog szilveszterezni, természetesen anyósom egyből jött az ötleteivel, hogy "Miért nem mész ...-hoz? Miért nem ültök össze x-el, y-al, és z-vel?"

Párom nagyjából megszokta, hiszen ebben nőtt fel szerencsétlen, de próbál kiállni magáért. Amikor elege van neki is és kiakad rájuk, akkor erőteljesebben oda szól, de egyébként tűri. Sajnos már engem zavar, hogy mit művelnek szegénnyel és sok esetben a mi magánéletünket is értini a dolog. Párommal próbáltam beszélni, de azt mondja ne foglalkozzak vele.

Neki kellene pedig leállítani az anyját, mert ha gyerek lesz, teljesen ránk fog telepedni és nem fogom elviselni a kéretlen tanácsok és megjegyzések osztogatását.

Párommal sokat vitatkoztunk ezen, mert szerinte a legtöbb esetben szeretetből csinálja, segíteni akar, jó szándékú és ne vegyem fel.

Nekem sok esetben okoskodó, befolyásoló, kéretlen tanács az összes megjegyzése.

2021. jan. 2. 15:40
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Hat ebben csak a parod tud tenni lepeseket. Vagy megmondja hogy figyelj van egy hatar (amit rohadt regen megkellett volna tenni).

Vagy elkezdtek tavolodni toluk. Nem kell surun járni az anyoshoz. Gond letudva.

Ha O elturi akkor elturi nem tudsz vele mit csinalni.

2021. jan. 2. 15:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Ő tudna tenni ellene, ha összegyűlik szóvá is teszi, el van felejtve, anyós is annyit mond, hogy "jól van, mi tudjuk/te tudod".

Egy idő után kezdődik minden előröl. Történik valami és folytatja.

Én említettem, hogy jó lenne kevesebbet találkozni, távolodni, viszont párom mániája a családi vendégség, ahol általában megint előkerül egy téma, amiben okoskodhatnak, sokszor vitáznak is párommal, én meg ülök és nézek.

Nem értem miért kell erőltetni ezt a nagy családi szeretetet meg együttlétet. Nem is értem párom miért ragaszkodik ennyire ezekhez az alkalmakhoz. Azzal jön, hogy kell a társaság meg anyukája szeret

2021. jan. 2. 15:50
 3/6 A kérdező kommentje:
*anyukája szeret minket.
2021. jan. 2. 15:51
 4/6 Argloss ***** válasza:
25%

Az, hogy valaki elmondja a véleményét még nem feltétlenül probléma. Ez is egy módja annak, hogy új dolgokat tanuljunk meg.

Nem hiszem, hogy ezt parancsolgatásként kellene felfogni. Egy-egy új fűszerezési módszer akár még jó is lehet.

Meghallgatod, ha nem tetszik amit mond, akkor meg nem fogadod meg. Néha zavaró, ha mindenről véleménye van valakinek, néha hasznos. Ez szerintem nem ok arra, hogy ellenségeskedjetek.

Próbálj meg normálisan hozzáállni a dologhoz és ne úgy, hogy ÉN FELNŐTT VAGYOK NEKEM SeNKi Ne MoNdJoN OLyAT AmIT éN NeM AKaROK HAlLANI.

2021. jan. 2. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
80%
A legrosszabb stratégia, ha megpróbálod anyostol eltávolítani. Ha a párod tudja kezelni és nem zavarja, nem hagyja magát befolyásolni, akkor felesleges ezen idegeskedni.
2021. jan. 2. 16:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Anyósom szülei ilyenek. 80 felett vannak, és mindenbe beleugatnak, tényleg mindenről megvan a véleményük, és képtelenek megtartani maguknak. Ráadásul a legtöbb dologban bődületes butaságot állítanak, tudod, a tipikus 80 évesen ismeri a google-t, de forráskritikája nincsen vének, akik az összes marhaságot benyelik, amit összeolvasnak. 5g, oltásellenesség, stb. Eleinte engem is zavart, pláne, amikor kb. hülyének néztek, hogy nem állítottam le az orvost, aki a bcg-t beadta a kórházban az újszülöttemnek, de most érted, mi az alternatíva? Megváltozni nem fognak a kedvemért. Vagy én tanulom meg elengedni, hogy a másik hülye, vagy én érzem magam rosszul folyton, ha a környezetemben vannak. Apósom egyszer közölte velük, hogy 'apuskám, a vélemény olyan, mint a segglyuk. Nekem is van, de téged se érdekel az enyém.' Na, ebből hatalmas sértődés lett, meg sárdobálás, ami meg senkinek nem jó. A mi taktikánk, hogy meghallgatjuk a véneket, aztán pont leszarjuk, amit mondanak. Így nem belepofázik az életünkbe, mert azt nem hagyjuk, csak tolja a véleményét. Azt meg az egészségére. Ettől még mi beoltatjuk a gyerekeinket, hogy ő szerinte minden vírus csak kitaláció.
2021. jan. 4. 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!