Anyósok! Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
A felállás: van egy házaspár, akik egy olyan lakásban élnek, ami a nő anyjáé. Tegyük fel, hogy te vagy ez az anyuka. Mit tennél, ha a lányod meghalna:
- engednéd, hogy a férj/özvegy a lakásban lakjon továbbra is,
- engednéd, de csak bizonyos feltételekkel (pl. csak x ideig, nem vihet oda másik nőt, stb.)
- vagy azonnal kidobnád onnan?
Köszi a válaszokat!
Mennyi együtt töltött idő után vesztette el a lányomat? Milyen volt a viszonyuk egymás közt és milyen velem? Van-e másik gyerekem, akinek szüksége lehet a lakásra vagy annak albérleti bevételére? Maga a vej hogy áll hozzá, követelőzik vagy megkér, ha maradni akar, továbbra is ingyen várja el vagy meg akar-e egyezni velem, miután jogilag már semmi köze a lakásomhoz?
Gyerek nincs, tehát a vejnek nem adnám oda ajándékba, mint ahogy valaki írta, de a fentiek mérlegelése után valószínűleg nem tenném ki, ha nincs más szorító körülmény. Ilyen lenne, ha például a másik gyerekem épp lakhatást keres vagy albérletben tengődik. Akkor nem egy idegent tartanék rezsi költségen a saját lakásomban, hanem a gyerekem költözne be.
A válaszok ismeretében tudnék pontosabb véleményt mondani ilyenről.
Nekem fiam van és ha történne bármi - nem is szeretnék ilyenről beszélni - biztos, hogy nem tenném ki a menyemet a gyerekekkel.
Nekem eddig is volt hol laknom, szeretem is őket és úgyis ők öröklik.
Ha nem lennének gyerekek, akkor sem tenném utcára a menyem, de felesleges 4 szobás, 130 m2-es lakásban laknia egyedül.
Eladnánk, kapna egy 1,5-2 szobásat és igyekezzen rendes, becsületes párt találni, mert fiatalon nem élhet örökös gyászban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!