Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Adjak egy újabb esélyt anyósna...

Adjak egy újabb esélyt anyósnak egy ilyen helyzetben, vagy sem?

Figyelt kérdés

A férjemmel 3 éve született meg az első gyerekünk, akit mi nagyon vártunk a férjem családja átlagosan fogadott, anyósom egyáltalán nem örült, sokáig tartott míg feldolgozta. Már terhesség alatt is végig osztogatott kéretlen tanácsokat, meg hogy neki igy volt vmi, akkor az nekem is úgy kell hogy legyen. Egymáshoz közel élünk, így sajnos ez gyakorta megtörtént, nem tudtam hónapokig ignorálni. Eleinte ezt normálisan tudtam kezelni, de mikor megszültem konkrétan jött még aznap hogy mit hogy kell. Kioktatott, parancsolt volna de a férjem helyretette. Utána napokig duzzogott, színészkedett, sírt mintha azt akarná, hogy a férjem vele foglalkozzon, az ő sérelme a fontos. Az évek során folyamatosan ment az okoskodás, após anyós részéről mit hogy kellene (ők egy elég régimódi, távolság tartó nevelési elvet képviselnek, amibe szeretgetni, foglalkozni a gyerekkel nem kell). A férjemmel látjuk is hogy a mi gyerekünkkel másabbak, mivel mi mindketten egyetértünk a nevelést illetően, és fáj nekik hogy a férjem nem az ő elveiket támogatja, hanem amit én javaslok.

Most újra várandós vagyok, 2 hónap van a szülésig és anyósom "szeretne" segíteni.

Minden rossz ellenére próbálunk normális lenni a másikkal, nyíltan vitázni nem szoktunk, de nem is sokat beszélgettünk az elmúlt években, csak formálisan olyan dolgokat ami nem szül vitát. Ha meg okoskodik, terelem a szót, vagy nemet mondok, vagy elmondom hogy oké de mi nem így szoktuk. Szerintük mi de inkább én másként nevelem a gyereket, mint ők ezt nem szeretik, hangoztatják is, meg utalások vannak, hasonlítani imádnak másikhoz.

Viszont úgy érzem adnom kellene neki egy esélyt, hátha most nem lesz olyan mint az első gyereknél. Mit gondoltok erről? Ki van/volt hasonló helyzetben?

Édesanyám jön majd segíteni, de nem hetekig és nem egész nap csak pár órát, de ő rá anyós nagyon féltékeny, hisz szerinte őt kellene megkérnem.

Tanácstalan vagyok. Viszont picit tartok is tőle, hogy az lesz, mint korábban.

Mit tegyek?

2020. máj. 20. 00:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
A férjed anyukája. Fontos neki, nem lehet teljesen kizárni az életetekből, mert ahogy látom, nem olyan súlyos a helyzet.
2020. máj. 20. 01:04
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Most biztos kevesebbet fog okoskodni mert már tudja hogy neked is van tapasztalatod. Hatarozottabb leszel stb.
2020. máj. 20. 02:47
 3/11 anonim ***** válasza:
23%
Teljesen ki lehet zarni az eletetekbol. Ezt is tennem ezesetben. Nincs tobb esely. Ki lenne tiltva. Te meg beengeded es szobaallsz vele lol.
2020. máj. 20. 05:14
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Ha el várod és elfogadod a segítségét, ezért tűrnöd is kell valamit! Nem azt jelenti, hogy az ő felfogása szerint neveljétek gyermetekeiteket. Hallgasd meg és csináld úgy ahogy te gondolod. Ha megharagszik majd megnyugszik. A második gyermeknél sokkal kevesebb súrlódás lesz kettőtök között. Sokkal lazábban kezelitek a helyzetet.
2020. máj. 20. 07:03
 5/11 A kérdező kommentje:
Neki az okoskodás a fontos nem a gyerek. Sajnos ők nem igazán, vagy elég "sajátos" módon szeretik a gyereket, meg nem is tudnak úgy játszani vele. Kizárólag a férjem miatt gondoltam volna hogy elfogadnám ha pl főz, vagy egy órát elvan a nagyobb gyerekkel 1-2x. Sajnos eddig is hallgattam, most is folyamatosan probálják a gyerek nevelését befolyásolni. Utasítanak, kioktatnak, más így meg úgy csinálja, meg állandóan azzal példálóznak, hogy anno anyósom így vagy úgy tette. Ha értelmes építő jellegű dolog lenne esküszöm megfogadtam volna eddig is, de ami full hülyeség azt nem.. És ez miatt tartok attól, hogy hiába lesz ez a második nem lesz különbség. Meg, hogy azt hiszik majd, hogy most majd át tudják "nevelni" a nagyot. Kicsit kettős érzések vannak bennem.
2020. máj. 20. 07:53
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk úgy van hogy megvan melyik mama melyik nap jön.

Vezesd be te is :) A többi napokon pedig "nyugalmasan" csak mi vagyunk a gyerekekkel.

2020. máj. 20. 07:54
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Bizonyos dolgokban néha kerd ki a véleményét. Kérdezgesd, hogy ezt-meg az ő hogy csinált. Kérdezd meg, neki milyen volt a viszonya az anyósával, szerette-e mindig a tanácsait? Fogadd el, amit főz és dicsérd meg, kérdezd meg, hogyan készült, hogy érezze, fontos nektek. Mondd el, milyen jó volt amikor...próbálj felidézni valamit, amit jól csinált.

Ha ez sem jön be, kezdd el te is másokhoz hasonlítgatni: a szomszédasszonynyom nem így szokta a túrós pogácsát, a barátnőm anyósa olyan aranyos szokott lenni amikor...

2020. máj. 20. 08:25
 8/11 anonim ***** válasza:
40%
Ne
2020. máj. 20. 08:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem kérnék segítséget, mert utána a fejemhez vágnák. Sztem ez nálatok sem lenne másképp. Ha jönne akkor itt lenne és kész. Ha akar hozni kaját, akkor hoz, ha nem... akkor nem. Ha ott van lehet megkérném h pelenkazza be a picit, míg a nagyobbnak szedsz enni.. Stb.. Vagy fordítva. De konkrétan h menjen át főzzön, mosson, takarítson, vigyázzon a gyerekre úgy h nem vagytok ott.. Én nem tenném!
2020. máj. 20. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
76%
Meg ne enged neki, hogy megint oda fúrja magát. Ismerem a fejtáját. Szemtől szemben most már pontosan tudja meddig tud elmenni majd szépen terelget arra amerre ő akar meg "neveli" a gyereket amikor te nem figyelsz. Tudom most ő a szegény meg nem értett nő de nem kell mindig hinni a látszatnak.
2020. máj. 20. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!