Jogosan érzem ezt bicskanyitogatónak?
-23 éves vagyok, jelenleg nem lehet gyerekem, kapok majd hormon kezelést de ez lényegtelen- Férjemet 15 évesen ismertem meg. Szerintem 8 év elegendő volt ahoz, hogy megismerjük egymást, bulizzunk, nyaraljunk kettesben, tanuljunk stb stb. Anyósomék 3 vagy 4 éve feszegetik az unoka témát. (nem tudják, hogy jelenleg "beteg" vagyok, és hogy a férjemmel küzdünk minden egyes nap..) Ők nem tudják milyen érzés úgy felkelni és munkába indulni hajnalban, hogy dejó 1 újabb nap eltelt, 1 újabb nappal közelebb vagyok a teherbeesésemhez. Nem ők nagyon nem tudják ez milyen érzés.
És akkor a családi ebédnél ilyen megjegyzések zajlanak.
-Addig fejleszd magad amíg lehet, gyerek mellett úgysem fogsz tudni tanulni.
-(Covidos helyzet előtt) Addig nyaraljatok amíg lehet, gyerek mellett úgysem tudtok nyaralni menni. (első 2 évben nem, de pici gyereket már simán el lehet vinni pár napra)
-Addig élj amíg lehet..
- Gyerek mellett úgysem fogsz adni magadra
-Meg fogsz hízni
-Jaj de sovány vagy egyel
-Miért vagy ilyen sovány /Hiztal??????
- Mikor lesz baba na mikor lesz?
-Megkapjuk majd 1 hétre?
És társai.
A kommunikáció a kulcsa mindennek, le kell ülni és elmondani, hogy:
Marika néni, én nagyon szeretnék gyereket de sajnos jelenleg egy betegség megnehezíti a teherbeesésemet, így jelenleg ez a téma nagyon érzékeny érint, szeretném megkérni, hogy kerüljük ezt a témát amennyire lehet, köszönöm, hogy megért és segít atlendulni ezen az időszakon azzal, hogy nem beszélünk róla.
Kérdező, ezt túlliheged. Nem tudja anyósod, hogy mi van veletek, persze, hogy feszegeti az unoka témát. Le kell ülni vele, és nyíltan őszintén elmondani neki, hogy mi is a gikszer.
Jól írták itt többen is, hogy néma gyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!