Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan mentetted meg a kapcsol...

Hogyan mentetted meg a kapcsolatodat ami majdnem tönkrement anyós(ék) miatt?

Figyelt kérdés
Mitől oldódott meg a te helyzeted kapcsolatod házasságod ami majdnem "hazament" azaz totál gallyra az anyósod miatt? Az én történetem rövid: addig harcoltam míg nem a közelükbe vettünk lakást és nem költöztem hozzájuk bár a párom anyja ezt forszírozta hogy költözzek oda..ráérünk külön költözni ha terhes leszek ami ugye odébb van. Elég fiatal vagyok. Majd költözés után lassú komly küzdelmek árán párom-ő a férfi rájött hogy az anyuka mártír és ő akart lenni a 3.a kapcsolatban pedig nincs egyedül. Ezután távolságtartó lett és hagy minket élni. Te hogy hoztad el a megoldást magatoknak? Van ahol a kapcsolat ráment?

2020. szept. 18. 12:35
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Volt pár komolyabb húzása is például vesznek egy baromi nagy házat és mi legyünk az első emeleten..meg oda jöhet akár unoka is később. Hát sírva le tudtam beszélni erről a párom aki belátta jobb külön élni. Levert a víz mikor erről volt szó. De végül egy másik környéken panelba mentünk. Nem örökké de így is jobb mint a nagy kertes ahol semmi szavam se jogom se tulajdonrészem se magánszféra se lett volna. Másik húzós helyzet a költözés utáni vasárnapi ebédek leredukálása volt. Ezt 2 hónap alatt oldottam meg. És így jobbak a közös családi esték velük mert nem mindig van de akkor jobb. És jobban érzem magam a szüleivel így.
2020. szept. 18. 12:40
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Az erős, hogy tönkrement volna emiatt a kapcsolatunk, meg minden hülyesége ellenére jó viszonyban vagyok az anyósommal, viszont az nálunk is óriási küzdelem volt, hogy ne minden hétvégén menjünk... rettenetesen passzív agresszív és folyamatosan keltette a bűntudatot a páromban, aki persze belement a játszmába.... évekbe telt, mire felismerte, hogy mire megy ki a játék, de a felismerés után is nehezen engedte el a dolgot. Mostanában már csak havi 1x megyünk, és szerencsére mindenki megbékélt és megszokta ezt a helyzetet.
2020. szept. 18. 13:04
 3/15 A kérdező kommentje:
"készülnék de nem jöttök" + "azért főztem mert meg akartalak lepni titeket hogy csak miután megfőztem csörgök rátok hogy gyertek" mondatok sokasága után is stabilan "NEM" volt párom válasza amiből iszonyú sértődés lett minden vasárnap. Majd befejezte a kényszeres főzést és erőszakos ebédeltetést. Látogatni havi 1-2szer megyünk. De ebéd/vacsira csak 2 havonta :D. A látogatás kicsit gyakoribb de nincs kaja havi 1-2szer. Nem kényszeres. Nagy kínlódás volt de mindig nemet mondott párom. Legbelül most is forr az anyja emiatt nem érti mi az hogy mi nem akarunk és nem is megyünk de elfolytja magában..és szakemberhez jár. Mióta minket hagy élni nyugi van azóta telefonon zaklatja a lányát..
2020. szept. 18. 13:11
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

Rámenni nem ment rá a kapcsolat, bár a probléma sem oldódott meg. A kezdetektől fogva észrevettem, hogy megy a folyamatos érzelmi zsarolása a páromnak ilyenekkel például, hogy "a bátyádnak nagyon rosszul esik, hogy nem voltál itt", "hát olyat nem lehet", meg a tipikus tényként kijelentése annak, amit csinálni fogunk stb.

Jelenleg (megszámlálhatatlan beszélgetés után) arra jutottunk, hogy ő megy szinte állandóan, én meg hébe-hóba. Ami csak félmegoldás, mert a közös időnket nyilván ezzel is megnyirbálják, de legalább arról már nincs vita, hogy én miért nem megyek.

Mondjuk azt tudom, hogy ilyenkor meg mossák a párom agyát, hogy nem-e keresnie kéne valaki mást, meg hogy jaaaaj, én annak ellenére nem megyek, hogy tudom, hogy neki ez rosszul esik, de így 8 év után már nem érdekel a nyomoruk.

2020. szept. 18. 13:15
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Még a megmentési fázisban van, ugyanis most tudtunk végre összeköltözni, saját lakásba. Az anyja - nem az anyósom, mert nem vagyunk házasok - mára az ellenségem lett, pedig elég jól indult a kapcsolatunk. Azért imádkozott, hogy szakítsunk, és a háttérből szépen tett is érte, pl. pletykákat terjesztett rólam és a családomról, amivel szembesítettem.

Eddig ő állt nyerésre, de most végre (az ő szavaival élve) "elvettem" tőle a kicsi fiát. Azóta úgy adja elő magát, mint akinek mindjárt megszakad a szíve, annyira hiányzik neki a gyermeke.

Még abban a fázisban vagyunk, hogy folyton hazacsalogatja, kaját küld vele (ugyebár szerinte én alkalmatlan vagyok főzni), vagy olyan indokkal áll elő, hogy le kéne vinni a kutyát, vagy bármi ami eszébe jut. Amikor eljön hozzánk, rögtön hozzákezd takarítgatni, csak hogy érezzem, a takarításban sem vagyok jó... :D A kacatjait ránk akarja tukmálni, legutóbb abból robbantott balhét, mert visszaküldtem neki két-három szatyor cuccot, meg megmondtam neki, hogy nem kell ez vagy az... szerinte ez azt jelenti, hogy tőle semmi se kell nekem (amire egyébként ráhibázott :D).

A megmentési fázisra visszatérve, én most kerülöm őt, nem járok át hozzájuk, amikor ő jön hozzánk, akkor kedves, de nagyon távolságtartó vagyok vele. Látványosan nem kérek tőle segítséget, ha kérdésem van valamiről, a saját anyámhoz fordulok. Ezzel kiborítom őt.

Nagyon jó volt ezt kiírni magamból :D és az a durva, hogy nem gyűlölném ennyire, ha nem úgy állt volna hozzám ahogy tette, meg ha nem hallom vissza azt, miket mond rólam a háta mögött. Most már harcolunk, és meglátjuk, ki fog győzni ;)

2020. szept. 18. 13:22
 6/15 anonim ***** válasza:
76%

Akkor tud az anyós tönkretenni egy kapcsolatot, ha:

- a pasi nem szeret igazán

- elmúlt a rózsaszín köd és bármiről vita van, a pasi igazolva érzi az anyja szavait.

"Most már harcolunk, és meglátjuk, ki fog győzni ;)"

Szerintem vigyázz, mert vékony jégen táncolsz!

Kevesebb legyen a harc, több a diplomácia!

...de te tudod...

2020. szept. 18. 14:17
 7/15 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk a párom a távkapcsolat alatt jött rá, hogy anyuka előszeretettel zsarol érzelmileg és kavarja a kakit (itt derült ki egy hatalmas adag disznósága) . Mindenben igazat ad nekem, anyuka meg mostanában kétszer is meggondolja, hogy mit mondjon rólam (ha valami kicsusszan, akkor párom nem beszél vele) .
2020. szept. 18. 15:43
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszi! Hogy derültek ki a disznóságai amúgy? #7

#4 #5 ez durva! Mondjuk iktasd ki a kajaküldést. Én fotóalbumot készítettem az anyukája által küldött megzöldült húsról penészes sütikről meg rothadó kajákról amit megmutattam neki hogy így végzi minden főztje mivel főzök és a fia azt eszi. Na ezen azért párom is kibukott mert nagyon gáz hogy megmutattam a fotókat az anyjának. De mi 2 nap múlva kibékültünk..az anyja meg csak 2 havonta küldd kaját! :D undorító húzás volt de megérte. Tudtam hogy párom össze fog veszni velem mert beteg hogy készítettem egy romlott ételeink albumot de XD most se csinálnám másképp. Kérdezte tőlem az anyuka hogy milyen volt a kaja én meg mondtam hogy 14 napig állt aztán kidobtuk. Utána kitakarítottam a hűtőt,kidobtam amibe belerohadt a hús és többé nem rohasztom meg az ételt. Ami nem fogy el kuka..

2020. szept. 18. 17:08
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
7es vagyok. például Párom elmesélte, hogy egy majdnem szakításnál az anyja egy egyoldalas(A4 es lap fullosan teleírva) listát írt rólam hogy mekkora szarszemétr*banc vagyok (nem iszok, nem drogozok, nem cigizek, és nem volt megcsalás se). Meg mesélte, hogy az anyja miket mond róla a hátam mögött (voltam már újgazdag krvától kezdve elbszott golddiger is, úgy, hogy a fia előtt egy korombeli átlagos sráccal voltam). Igazából akkor esett le neki, amikor a kedves mama a nyílt utcán kezdett el bőgni a 30 éves fiának, hogy karácsonykor csak 3 napra látogasson meg (2 különböző országban lakunk jelenleg), ne 2 hétre.( Az előző 2 karácsonykor ott voltunk 2 hétig).
2020. szept. 18. 18:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek akkor nyílt fel a szeme, amikor megszületett az első gyerekünk. Oda állt eléjük és megmondta, hogy neki most már családja van és a 100%-os figyelme a miénk. Azóta nem enged a lelkiterrornak, mivel ő is szülő lett, rádöbbent, hogy vele folyamatosan ezt tették, és ettől távol akarja tartani a gyerekeit. Én nagyon megdöbbentem, de nagyon örültem neki. Főleg azért mert az apja nagyon erőszakosan nyomulós.
2020. szept. 18. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!