Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy oldottátok meg az esküvőt...

Hogy oldottátok meg az esküvőt úgy hogy nem álltok szóba az anyósékkal?

Figyelt kérdés

Az elejétől fogva rossz a viszonyunk, az utóbbi pár évben nem is beszéltünk egymással. Jövőre szeretném elvenni a barátnőm és persze szóba került hogy nekik is ott kell lenni az esküvőn.

Hogy tudom ezt a dolgot a legkevesebb súrlódással megoldani, úgy hogy a barátnőm se sérüljön és nekem se kelljen túl sok felesleges gesztust tenni feléjük?

Milyen tapasztalataitok, tanácsaitok vannak?

2020. aug. 14. 13:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
75%
Mi a problémád velük?
2020. aug. 14. 18:13
 22/32 anonim ***** válasza:
62%
Aki azt javasolja, hogy ne hívják meg őket, azok tisztában vannak azzal, hogy a menyasszonynak ugyanígy esküvője lesz? És számára is nagy nap ez, amit megosztana a szüleivel.
2020. aug. 14. 19:30
 23/32 anonim ***** válasza:
75%

Talán segít. Amikor a mi esküvőnk volt, annyira összevesztem az anyósommal, hogy előtte napokban már nem is beszéltünk egymással. Ő az a tipikusan túl lelkes örömanya volt, aki mindent meg akart helyettem csinálni. Szerintem még az oltár elé is szívesen bevonult volna helyettem.

Csak hogy értsd, a hátunk mögött egyezkedett a helyszínnel, megváltoztatta a menüt, átvariálta az ültetési rendet és hasonlókat művelt.

A legszívesebben meg sem hívtam volna.

De arra a napra félretettem minden ellenszenvet. Nem akartam, hogy azért, mert nekünk nem jó a viszonyunk, tönkretegyem az egészet. Hogy évek múlva megbánjam, hogy csak azért, mert akkor rossz volt a viszonyunk, rossz döntéseket hozzak.

Remélem, érted mire gondolok. Csak a férjemet bántottam volna vele. Nekünk bármilyen is volt a viszonyunk, mégis csak a férjem édesanyja.

Képzeld magad bele egy kicsit a menyasszonyod helyébe. Neked hogyan esne, ha ő azon gondolkodna, hogy ne legyenek ott a szüleid az esküvőtökön?

2020. aug. 14. 20:05
 24/32 A kérdező kommentje:

#23 igen pont ez nyomaszt engem is, hogy ha adok neki akkor a lánya is issza a levét.

Valami ilyesmi megoldásban gondolkozom én is, csak nem tudom hogy lehet kivitelezni, és az előtte lévő " kötelező köröket" kihagyni úgy hogy nekem is jó legyen és ne csak én nyújtsak valamit.

2020. aug. 14. 20:10
 25/32 anonim ***** válasza:
61%

Bocs, de én úgy látom, hogy a menyasszonyod NEM a te pártodon van.

Ha nem alkottok "egy párt", abból válás lesz előbb-utóbb.

2020. aug. 14. 22:16
 26/32 anonim ***** válasza:
94%
De kérdező, mit szeretnél “cserébe”? Mi az, hogy ne csak te nyújts valamit? Hát ez a lány egész évben “elnézi”, hogy a vélhetően legfontosabb emberek az életében nem állnak szóba egymással. Úgy gondolom nem igazán ment át 23-as üzenete.....
2020. aug. 14. 22:18
 27/32 anonim ***** válasza:
96%

23 vagyok. A férjem mindenben mellém állt. Anyósom rájött, hogy ebből a helyzetből csak ő jöhet ki rosszul, mert később ő lesz, akit nem hívunk meg sehova, ő marad le a másik nagymamához képest az unokáról.

Férjem az esküvő után megköszönte, hogy a történtek ellenére nem csináltam patáliát, még a szülőköszöntéskor is odamentem anyósomhoz. Elmondta, hogy ez mennyit jelentett neki.

De hát társak vagyunk. Tudod, együtt jóban és rosszban. :)

2020. aug. 14. 22:22
 28/32 anonim ***** válasza:
18%

A barátnődnek már régen le kellett volna állítania az anyját, de valamiért nem tette!

Ő nem tisztel téged, mint ahogyan az anyja sem.

Ergo:

Nem erőltetném ezt a házasságot

2020. aug. 14. 22:33
 29/32 anonim ***** válasza:
87%

28!

Valóban? Ezt miből szűrted le? A történetből ugyanis nem derül ám ki, mi a problema. Lehet am, hogy nem a szülők hibaja ez az elbaxott kapcsolat.

2020. aug. 15. 06:37
 30/32 anonim ***** válasza:
47%
"Sajnos csak én vagyok velük rosszban a lányuk - még - nem." - Ebből, meg a következő kommentedből látszik, hogy nagyon szeretnéd elérni, hogy a barátnőd megszakítsa a szüleivel a kapcsolatot. Talán nem ok nélkül nem bírják a képedet a szülők, hiszen ki akarod sajátítani a lányukat, és el akarod választani a családjától.
2020. aug. 23. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!