Mit lehet kezdeni egy pletykás apóssal?
Júliusban felmondtam a munkahelyemen mert a párommal összeköltöztünk 3 év után. Sajnos apósomék szomszédjában vettünk házat... a lényeg hogy most munkanélkülin vagyok és az óvodába csak szeptembertől tudok elhelyezkedni mint óvodapedagógus. Van pénzünk, nem szükülködünk semmiben sem.
Viszont az apósom mindenkinek azt mondogatja hogy nem dolgozom, erre jön a kérdés hogy miért nem? Mire azt válaszolja mert nem akar a lány dolgozni.
Mikor ezt meghallottam azt hittem agyoncsapom és hiába szóltam neki ő ezt tagadja. Pedig hallottam mert pont odakint teregettem mikor beszélt a másik szomszéddal és sajnos az idősnénik volt erre példa is hogy megállítottak a boltban , az utcán hogy nem dolgozok hallották az apósomtól. Ez annyira gonosz dolog.
Pedig sokat foglalkozok apóssal. Anyósom és a férjem dolgozik így ilyenkor úgy főzök hogy viszek neki át ételt, együtt kávézunk stb..
Mégis olyan ,mintha egy élősködő lennék aki megcsinál minden házimunkát csak mert otthon vagyok.
A férjem és anyósom pedig el se hiszi hogy az após kibeszél engem. Valami ötlet?
Mondjuk mi lenne, ha nem járogatnál át állandóan hozzá?... Nem kellesz te oda ingyen cselédnek úgy látom.
Ha meg valaki ahogy írtad is, rákérdez nálad, miért nem dolgozol, elmondod őszintén, mi van. Vérmérséklettől függően hozzáteheted, hogy tudod, após pletykás és mindeféléket összebeszél.
Egyébként meg ne érdekeljen, ki mit gondol rólad, teljesen mindegy. Úgysem tudsz megfelelni mindenkinek, ha ez a célod, rendkívül boldogtalan és szorongó életed lesz.
* Mikor ezt meghallottam azt hittem agyoncsapom és hiába szóltam neki ő ezt tagadja.
Bocsi, de ez megihletett:DD
1-es voltam
Okosteló, hangfelvétel.
Ha pletykál és hallod, vedd fel és játszd le amikor mindenki otthon van.
4-es, ha a feleség (ill. nem feleség, hanem női élettárs) lakóhelyet változtatott, akkor természetes, hogy felmondott előző helyén. Itt meg keresett és talált is állást. Ezt így kb. akkor lehet eltitkolni, ha 500 km-re laknak anyóstól-apóstól és évente egyszer-kétszer találkoznak.
Kérdező!
Az apósod nem pletykás, hanem hazudozó! Nem igaz, hogy nem akarsz dolgozni. Még az is ferdítés, hogy nem dolgozol, hisz van állásod, és biztos, hogy munkába fogsz állni.
Egyetértek 5-össel, hogy az az igazi gond, hogy a férjed nem hisz neked.
Óriási hiba volt a szomszédjukban házat venni.
Tartok tőle, hogy ez csak a bevezetője volt annak, ahogyan majd kiszekíroz téged az apósod - férjed és anyósod csöndes asszisztálásával.
Szerintem legalábbis kapcsolj alacsonyabb sebességbe, mert lehet, hogy rossz irányba halad az életed. Pl. addig ne menj bele házasságba, amíg nem győződsz meg róla, hogy apósod nem tudja tönkre tenni sem az ottani (most kialakuló) híredet, sem pároddal való kapcsolatodat. Próbáld figyelmesen nézni párod és szülei kapcsolatát, és gondold végig, egy párod és közted kirobbanó esetleges konfliktusban mennyire tudnának korrektül viselkedni. Vagy párod mennyire hajlandó adott esetben megvédeni téged a szülei előtt (nem mindenáron, de ha erkölcsileg tényleg jogos lenne).
Nyugodtan beszélj pl. párodnak arról, hogy rosszul esett neked apósod viselkedése. Te föladtad eddigi életedet a párodért, cserébe minimum annyi elvárható, hogy ne nehezítsék a beilleszkedésedet rossz híred keltésével. És mondd meg párodnak azt is, hogy rosszul esett tőle, hogy nem hiszi el azt, amit a saját füleddel hallottál.
Szóval óvatosan a házassággal! Előbb próbáld megismerni párodon kívül anyósodat, apósodat is, és párodnak hozzájuk való viszonyát.
Befogod a pici szádat, és lakatot teszel rá. Nem mondasz el neki semmit vagy azt, amit hallani akar.
És nem egészséges, ha anyós/após át tud menni papucsban a gyerekekhez. Marha nagy pechetek van, hogy éppen ott találtatok házat magatoknak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!