Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan, miben változott a...

Hogyan, miben változott a kapcsolatotok anyósotokkal mikor megszületett a baba? Vagy amikor már ő is tudta hogy jön?

Figyelt kérdés
2020. júl. 29. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Onnantól kezdve full nem érdekli sem a fia, sem én, csak a gyerek :-) Amúgy nekem meglepő mód javult (az ellenkezőjére számítottam), ugyanis nagyon telepedős volt, viszont pont az unokánál - bár odavan érte - visszafogja magát, és jobban észreveszi, hogy hol vannak a határok. Nekem kellemes csalódás volt.
2020. júl. 29. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Sokkal gyakrabban keres minket, érdeklődik mindhármunk felől.

Korábban is viszonylag jó kapcsolatunk volt de most igazán jó. :)

2020. júl. 29. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem változott semmi. Jóban vagyunk, rendszeresen találkozunk. Ugyanúgy, mint anyukámmal. Mindketten szívesen segítenek is, ha kell. De nem telepedtek ránk.
2020. júl. 29. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
94%

Míg nem voltam terhes, meg csak nem is találkoztam vele. Beszélni sem beszéltem vele soha.

Mikor terhes lettem, párom felhívta, elmesélte neki, akkor jelölt be fb-on...

Nekem meg volt a véleményem róla már addigra, de ez egy másik történet.

Terhesen 2x találkoztam vele, mind a 2x csak veszekedés lett. Nem értette meg, hogy az én életem, az én testem, az en gyerekem, nem az ő elképzelései szerint fogok élni.

16hós a fiam, a 16 hónap alatt kb 5x látta. 4x mi vittük...

1x nem kérdezte meg mi van a gyerekkel. Ellenben az én képeimet lelopta facebookról és kitette, hogy így kisunokám úgy kisunokám.

2db játékot vett a gyereknek, mind a 2 törött volt. 1db ruhát vett, amit majd talán ovira rá tudok adni.

Márciusban az esküvőnkre hivatlanul eljött, és megsértődött, mert nem ő fogta a gyereket, hanem barátnőm (anyós 1szóval nem mondta hogy fogni szeretné, meg amúgyia a gyerek ordít ha csak meglátja. Barátnőmmel pedig hetente talalkozik, szereti, így nem volt kérdés ki fogja). Megcsinálta a hisztit emiatt, az esküvőnket elrontotta, azóta nem hallottunk felőle 🙏

2020. júl. 29. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Bizonyos okok miatt 1 évig nem is beszéltünk elhordott minket mindennek utána megtudta hogy 6 hónapos terhes vagyok és egyből a lányaként szeretett(ő mondta így) mondjuk azt én részemről nem szeretem de mivel ő a gyerekeimet igen és a gyerekek is őt ezért elviselem a dolgait. (Pl 2 napot ott volt a fiam és elkezdzte nekem mondani h miket játszak a fiammal mert h ő ezt meg ezt szereti játszani...na ilyenkkr elküldeném. a búsba de a gyerekek és közte levő kölcsönös szeretet miatt csak nyelek egy nagyon éd annyit mondok rá hogy tudom mit szeret játszani)
2020. júl. 29. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Jó irányba, érdekes. Nagyon különbözőek vagyunk és rosszul vagyok dolgaitól, viszont az kellemes meglepetés volt, hogy annak ellenére, hogy minden másban milyen beállítottságú a gyerekgondozásában alapvetően nagyon támogató volt meg kiderült, hogy ő is úgy csinálta már akkor is, pedig akkor még nem is volt divat. Ettől még nem szeretem, de a gyerekkel kapcsolatban kijövünk. Mondjuk az is igaz, keveset látjuk, mert messze lakik.

Amúgy 5# én megértelek, viszont anyósod ezt nem neked szánja kritikának, ez valami ilyen buta szokás (nekem a nem túl művelt, vagy hogy mondjam khm de alalpvetően jóindulatú nagyanyámék csinálják ezt pl.) hogy havonta egyszer találkozunk és azonnal elkezdi mondani, hogy na ezt szereti a gyerek csinálni, nézzem meg így szereti csinálni, most azért csinálja ezt, mert... mintha meg kéne folyton fejteni a gyereket. Engem nagyon ki tud ez akasztani, de nem kritika nekem csak így tud kommunikálni, meg azt hiszi így kell. Másban is van "gond".

5#

2020. júl. 30. 15:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Baba előtt semleges volt, terhesség alatt, és után... Nos, borzasztó lett.

Terhesség alatt bele akart szólni a babaszoba színébe, a bútorokba, kihez menjek dokihoz, mit ne egyek, hova nem mehetek stb nagyon fura volt, sokszor olyan érzésem volt, hogy anyós azt hiszi ő terhes, és az ő dolga kiválasztani a dolgokat. Még anyukámnak sem engedtem beleszólni, bár érdekes, ő csak akkor mondta a tapasztalatát, amikor megkérdeztem. Sok anyós eléggé túltolja a szerepét, a helyét, azt hiszik ők a család összetartói, és sokszor elfelejtik, hogy a nőknek is van saját édesanyjuk. Én az édesanyámmal szívesen beszéltem meg a szüléssel kapcsolatos aggodalmaim, volt egy elképzelésem, édesanyám tiszteletben tartotta

2020. júl. 31. 23:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok, még nem fejeztem be.

Szóval tiszteletben tartotta, nem próbált meg meggyőzni mindenféle városi legenda szintű butaságokkal. Anyóssal nem tudtam őszintén beszélgetni, ő kvázi egy idegen nő.

Az én anyósom nagyon erőszakos volt. Baba születése után hozzánk akart költözni. Visszautasítottam, mondtam, el tudunk látni egy kisbabát, ketten a férjemmel. Ezen felül, ha mégis segítség kell, édesanyámnak fogok szólni.

Babalátogatások is arról szóltak, hogy én ugráltam a konyhában, anyósnak, apósnak, sógornőmnek, ők sztorizgattak, azt sem tudom kiről. Édesanyám babalátogatása az első időkben úgy történt, hogy én pihentem babával, anyu felsöpört, port törölt, mosogatott, felmosott stb, pár percre benézett és már ment is. Na ez a segítség. Anyós nem segített, csak utasított, hülyeségeket beszélt pl a három hónapos babámnak adjak köménymag teát... (??) mondom minek? - hát mert hasfájás ellen jó. Mondtam, hogy nem fáj a hasa és ez elavult tanács, sok babának okoz görcsöt. Én igény szerint szoptattam, anyós mondta, ez hülyeség, négy hónaposan adjak neki üveges kaját. Mondom miért? Amikor majd eljön az idő, a saját kertemben termeltet fogom adni, nem üveges előkészítettet.

Egyszerűen soha nem tartotta tiszteletben, hogy én mit szeretnék és hogyan, folyton lenézett, mert szerinte nem kell szoptatni, a tápszer jobb..? Mondom, de van tejem, miért ne szoptassak? Nem tartott felnőtt nőnek, vagy nem tudom, de úgy éreztem, azt gondolja, hogy nem tudom ellátni a kisbabám és csak ő tudja hogyan kell jól csinálni.

Szóval remalom volt, de helyretettem, illetve férjem is. Azóta mindig csak kérdez.

2020. júl. 31. 23:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ahhoz képest,korán jött hat éve a gyerek,az elején kicsit tartottam tőle,mert elvileg párom összes barátnőjét utálta.Viszont velem rendes,igaz voltak balhék,amikor 4éve december 23.-án nem mentem át,de beteg voltam a gyerek akkor még aludt délután,de anyósom megértette,viszont párom patáliát csinált belőle.Meg,amikor májusban felmondtam(megis szűnt az a részleg,ahol dolgoztam)akkor sem itélkezett,támogat.Szóval mi jobban vagyunk.:)
2020. szept. 2. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!