Hogy értessem meg a párommal, hogy Anyósomék kihasználják? Egyszerűbb lenne ha inkább hagynám a dolgokat?
Párommal lassan 1 éve vagyunk együtt. Tudni kell róla, hogy egy nagyon családcentrikus ember, aki mindenki kedvében akar járni. Ez többek közt annak köszönhető, hogy gyerekkorában szétesett a család, anyukának szinte rögtön jött a gyerek a szeretőétől akivel csalta a férjét, apukának is van azóta egy másik fia, aki 4 évvel fiatalabb páromtól. Szóval anyós és após is új családot alapított, és ezalatt a majdnem 1 év alatt csak azt látom, hogy mindkét szülőnek a második gyerek A GYEREK. Anyósom rengeteg cseszteti páromat, hogy kövér (amit a depressziója alatt szedett fel, amit a szülők szintén nem vettek észre) majd mikor életmódot váltottuk és étrendet, azóta anyóstól megy a hiszti hogy mi azt hogy gondoljuk hogy válogatunk meg időponthoz van kötve az étkezés. Hetente 2 alkalommal vacsorázunk anyósnál olyankor párom testvére és párja is ott van akik semmibe nem segítenek be, míg mi kint segítünk a kaját megcsinálni, terítünk utána rendszerint elmosogatunk. Múltkor úgy mentünk el hogy otthagytuk a mosogatnivalót amit valami számomra érthetetlen módon mindig felemlegetnek. A tesójáéknak persze soha semmit nem kell, ha szóbahozom akkor leintenek, hogy ezzel ne foglalkozzak. A karantén alatt mikor párom elvesztette a munkahelyét, még lelett cseszve az anyja által... Após mindenben kötekedik vele, az volt most az új ötlet, hogy adjuk oda a 3 milliós megtakarításunkat párom testvérének hogy vehessen lakást, majd visszaadja ha mi ott tartunk 3-4 év múlva, hogy lakást akarunk venni, meg lepasszolná hozzánk "gyerek" háziállatát,mert a fiának már nem kell a kutya, és csak akadályozná az utazásban meg. Én megmondtam hogy a gyerek 21 övé a kutya, vállalja a felelősséget és a megtakarítás a mienk. A szülei érezhetően nem szeretnek engem sokszor emlegetik párom exét mikor ott vagyok a társaságban. Igazából látom, hogy párom szenved meg akar felelni nekik azt akarja szeressék. Sokszor leültem vele beszélni erről, de elgondolkodni sem gondolkodik el... Mit tehetnék?
22L 25F
Egyes, te teljesen hülye vagy.
Ez pedig nem férfi, csak egy kepesztő kisfiú. Oda fogja adni a pénzeteket :) A tiédet is, nyugi. Most és mindörökké.
boldog együttlétet :)
Úgy vettem le, hogy ti már külön éltek. Albérlet?
Mert ha igen, akkor nem kell heti 2x ott vacsizni
Legyen havi 2 és lehet normálisabbak lesznek.
Ha akkor sem akkor ennyi volt, nem kell annyit menni.
ÉS akkor rájönnek, hogy mit illik és mit nem.
Az meg hogy a barátod családcentrikus, hát elhiszem, én is az vagyok 25 évesen DE ha az anyám felhozná az exemet, meg a pénzemet akarná akkor megmondanám a barátomnak, hogy ne menjünk a szülőkhöz.
Az a hab a tortán, hogy a 2. gyerek A nagybetűs gyerek...
Sok sikert! :)
Na szóval, abba, hogy a párod a megtakarításával mit csinál, nem szólhatsz bele.
Viszont a te részedhez ragaszkodhatsz, ti tudjátok, ki mennyit tett bele.
Másrészt: vesd fel a párosnak, hogy találjátok meg az egészséges összhangot. Kompromisszum mindkét irányból. Ha még nem hajlik rá, még most lépj, amíg nincs közös ház, gyerek. Mivel ha nem hajlik kompromisszumra, később se fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!