Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek elmenjek? Hogyan...

Szerintetek elmenjek? Hogyan tudnék semleges maradni?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve apósomékkal egy városban éltünk, nem Magyarországon. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok a második babával, olyan szinten elkezdtek terrorizálni lelkileg, hogy majdnem elvetéltem. Azóta is sokszor rémálmaim vannak, pszichológus kezel. Visszaköltöztünk Magyarországra, de most vissza kellene mennünk 1 hétre elintézni 1-2 dolgot. Elég lenne, ha csak a férjem menne, de a nagylány is akar menni, hiányzik neki a nagyapja, de még kicsi, nélkülem nem fog elmenni 1 hétre.

A férjem szeret minket, mellettünk áll, de ő nem tud haragudni rájuk, mert sohasem volt ott, amikor szavakkal bántottak, ő úgy érzi, hogy 2 tűz között van, én ezt mondom, apósomék meg az ellenkezőjét, ezért teljesen rám bízza a döntést.

Nem tudom, hogy tudnám-e semlegesen kezelni a helyzetet ekkora fájdalom után, és azt sem akarom, hogy a férjemnek fájdalmat okozzak, hogy apósomék eljátszák ott a szerető családot, belőlem meg feltör a sok sérelem, és ki verem ott a balhét. Nyílván ebből megint én jönnék ki rosszul, mert apósomék remekül meg tudják játszani magukat, a férjem megint csak annyit látna az egészből, hogy én indokolatlanul balhézok.

2020. jún. 11. 22:52
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
82%

A lányodnak általában probléma, ha napokat tölt nélküled, vagy ez kivételes eset? Máshová elmegy az apjával kettesben? Ha máskor nem gond ez neki, az jelentheti azt, hogy nem érzi magát valódi biztonságban a nagyszülőknél. Nem biztos, hogy komoly oka van ennek. Lehet, hogy csak a te ellenérzéseidet veszi át tudat alatt, lehet más is.

Ha nekem kéne ilyenben dönteni, nem mennék. Egyrészt úgy gondolom, a gyereknek meg kell tanulnia saját döntéseket hozni. Tegye mérlegre a kislány maga, hogy bevállalja e az utat anyu nélkül a nagyapjáért. Adnék neki gondolkodási időt és persze hagynám beszélni róla, ha szeretné. Ha meg most nem megy, talán később bátrabb lesz.

2020. jún. 13. 00:48
 22/22 A kérdező kommentje:

Máshova se megy el nélkülem ahol hosszabb időt kell tölteni. Tudja, hogy ha valami baja van, nem tudok csak úgy utána menni és haza hozni, mert messze van. (8 óra kocsi út)

Arról nem is beszélve, hogy a tesója még csak 3 hónapja született, szóval most nagyon "anyás"

2020. jún. 13. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!