Szerintetek elmenjek? Hogyan tudnék semleges maradni?
Kb 1 éve apósomékkal egy városban éltünk, nem Magyarországon. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok a második babával, olyan szinten elkezdtek terrorizálni lelkileg, hogy majdnem elvetéltem. Azóta is sokszor rémálmaim vannak, pszichológus kezel. Visszaköltöztünk Magyarországra, de most vissza kellene mennünk 1 hétre elintézni 1-2 dolgot. Elég lenne, ha csak a férjem menne, de a nagylány is akar menni, hiányzik neki a nagyapja, de még kicsi, nélkülem nem fog elmenni 1 hétre.
A férjem szeret minket, mellettünk áll, de ő nem tud haragudni rájuk, mert sohasem volt ott, amikor szavakkal bántottak, ő úgy érzi, hogy 2 tűz között van, én ezt mondom, apósomék meg az ellenkezőjét, ezért teljesen rám bízza a döntést.
Nem tudom, hogy tudnám-e semlegesen kezelni a helyzetet ekkora fájdalom után, és azt sem akarom, hogy a férjemnek fájdalmat okozzak, hogy apósomék eljátszák ott a szerető családot, belőlem meg feltör a sok sérelem, és ki verem ott a balhét. Nyílván ebből megint én jönnék ki rosszul, mert apósomék remekül meg tudják játszani magukat, a férjem megint csak annyit látna az egészből, hogy én indokolatlanul balhézok.
Kérdező:
1. Menj el vele te is!
2. Az anyósékkal legyél kedves (de nem mézesmázos)!
3. Tölts velük időt négyszemközt.
4. Legyen a felvevő végig bekapcsolva!
5. Ha ß@r van, akkor a férjedet még hazaindulás előtt szembesítsd a helyzettel, hogy ha akar, azonnal kiállhasson melletted.
Ez idegesítő helyzet, de sokat segít neked, ha látod a férjedet kiállni melletted. Vannak ilyen merev, kocka emberek, akik nem csalnak meg, de érzelmeknek, hitnek nem engednek. Őket így kell meggyőzni.
Szerintem ez a titokban felvevő dolog egy kicsit aljas. A férjed jogosan hinné azt hogy csak számításból mentél.
Náluk kellene aludni vagy egyéb helyen?
Ne haragudj de nem értem az első cgyereknél még nem volt semmi bajuk csak a másodiknál? Mindkét unokát szeretik vagy csak a nagyobbikat? És ha már vissza költözzetek hogyhogy rémálmaid vannak? Bocs a sok kérdésért de nem értem teljesen.
Amúgy serintem a gyerek nem árt ha ismeri közelebbről a nagyszüleit nem csak videohívásokból. Nehogy téged hibáztasson ezért.
A nagyobbikat szeretik, sőt a lelki terrorizálás egy része volt, hogy nem engedik haza velem a gyereket, az volt a tervük, hogy szépen elválik tőlem a férjem, én mehetek amerre látok, a gyereket meg majd ők fel nevelik.
Csak hát mikor kiderült, hogy terhes vagyok, rájöttek, hogy nem olyan könnyű engem kipaterolni.
Azért vannak még mindig rémálmaim, mert egyszerűen olyan lelki traumát okoztak, amit nem tudok feldolgozni. Olyanokat álmodok, hogy sikerül elvenniük tőlem a lányomat, sokszor lejátszódik álmaimban a múlt. Szóval nem nagyon megy a feldolgozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!