Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek elmenjek? Hogyan...

Szerintetek elmenjek? Hogyan tudnék semleges maradni?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve apósomékkal egy városban éltünk, nem Magyarországon. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok a második babával, olyan szinten elkezdtek terrorizálni lelkileg, hogy majdnem elvetéltem. Azóta is sokszor rémálmaim vannak, pszichológus kezel. Visszaköltöztünk Magyarországra, de most vissza kellene mennünk 1 hétre elintézni 1-2 dolgot. Elég lenne, ha csak a férjem menne, de a nagylány is akar menni, hiányzik neki a nagyapja, de még kicsi, nélkülem nem fog elmenni 1 hétre.

A férjem szeret minket, mellettünk áll, de ő nem tud haragudni rájuk, mert sohasem volt ott, amikor szavakkal bántottak, ő úgy érzi, hogy 2 tűz között van, én ezt mondom, apósomék meg az ellenkezőjét, ezért teljesen rám bízza a döntést.

Nem tudom, hogy tudnám-e semlegesen kezelni a helyzetet ekkora fájdalom után, és azt sem akarom, hogy a férjemnek fájdalmat okozzak, hogy apósomék eljátszák ott a szerető családot, belőlem meg feltör a sok sérelem, és ki verem ott a balhét. Nyílván ebből megint én jönnék ki rosszul, mert apósomék remekül meg tudják játszani magukat, a férjem megint csak annyit látna az egészből, hogy én indokolatlanul balhézok.

2020. jún. 11. 22:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%
Másik lehetőség az édes bosszú. Elmész, a zsebedben felvételre állított eszközzel. Biztos vagyok benne, hogy most is be fognak szólni abban a pillanatban, hogy nem vagytok egy légtérben a pároddal, erre válaszként elmondod, hogy mi történt akkor és ezt nem tűröd el. Erre lesz valami kellemetlen válaszuk, mindezt gondosan rögzítsd, aztán a helyszínen szembesítsd a párodat a valósággal.
2020. jún. 12. 09:27
 12/22 anonim ***** válasza:
14%
Sőt, előre elmondanám a férjemnek, mire készülök.
2020. jún. 12. 09:29
 13/22 anonymousreview60 ***** válasza:
75%

Kérdező:

1. Menj el vele te is!

2. Az anyósékkal legyél kedves (de nem mézesmázos)!

3. Tölts velük időt négyszemközt.

4. Legyen a felvevő végig bekapcsolva!

5. Ha ß@r van, akkor a férjedet még hazaindulás előtt szembesítsd a helyzettel, hogy ha akar, azonnal kiállhasson melletted.

Ez idegesítő helyzet, de sokat segít neked, ha látod a férjedet kiállni melletted. Vannak ilyen merev, kocka emberek, akik nem csalnak meg, de érzelmeknek, hitnek nem engednek. Őket így kell meggyőzni.

2020. jún. 12. 09:36
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Én képes vagyok tartani a szám, de nem utaznék a helyedben. Apósom csúnyán átvert minket, de annyira ledöbbentünk az eljárásán, hogy akkor nem reagáltuk le rendesen. Ezután persze úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna és feltételezem, ezután is megpróbálja majd, mert feljogosítva érzi magát. A következő alkalommal már elküldöm a búsba, de elsőre én sem hittem, hogy tud ekkora köcsög lenni. Nekem elég annyit tennem a férjem kedvéért, hogy nem esek neki, addig meg nem beszélek vele. Ő akarja rendezni az apjával. Ha a gyerekeket hívja a kedves nagypapa, akkor velük gügyög, én elvonulok. De nem felejtjük el, csak négy szem közt rendezzük el vele.
2020. jún. 12. 10:29
 15/22 anonim ***** válasza:
69%
Én a kislányom kedvéért elmennék. Igyekezném tartani magam, de nem maradnék egyedül az apósékkal.
2020. jún. 12. 15:36
 16/22 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem ez a titokban felvevő dolog egy kicsit aljas. A férjed jogosan hinné azt hogy csak számításból mentél.

Náluk kellene aludni vagy egyéb helyen?

Ne haragudj de nem értem az első cgyereknél még nem volt semmi bajuk csak a másodiknál? Mindkét unokát szeretik vagy csak a nagyobbikat? És ha már vissza költözzetek hogyhogy rémálmaid vannak? Bocs a sok kérdésért de nem értem teljesen.

Amúgy serintem a gyerek nem árt ha ismeri közelebbről a nagyszüleit nem csak videohívásokból. Nehogy téged hibáztasson ezért.

2020. jún. 12. 15:40
 17/22 A kérdező kommentje:

A nagyobbikat szeretik, sőt a lelki terrorizálás egy része volt, hogy nem engedik haza velem a gyereket, az volt a tervük, hogy szépen elválik tőlem a férjem, én mehetek amerre látok, a gyereket meg majd ők fel nevelik.

Csak hát mikor kiderült, hogy terhes vagyok, rájöttek, hogy nem olyan könnyű engem kipaterolni.

Azért vannak még mindig rémálmaim, mert egyszerűen olyan lelki traumát okoztak, amit nem tudok feldolgozni. Olyanokat álmodok, hogy sikerül elvenniük tőlem a lányomat, sokszor lejátszódik álmaimban a múlt. Szóval nem nagyon megy a feldolgozás.

2020. jún. 12. 16:46
 18/22 anonymousreview60 ***** válasza:
#17: Ne tökölj, hanem vegyél igénybe pszichoterápiát!
2020. jún. 12. 17:14
 19/22 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem ehez a férjednek is lett volna pár szava. Nem nevelheti csakúgy egy nagyszülő a gyereket. Most már nyugi van, te mégis ettől félsz. Egy ismerősöm re emlékeztet akinek nagyon gyenge az idegrendszere. Nagyon könnyű ráijeszteni. De ők már nem bánthatnak téged. Ha igaz amit a férjedről mondtál akkor nem lesz gond. A lányod pedig téged hibáztatna ha nem látná a nagyszüleit. Szerintem tudd le a kedvükért ezt az egy hetet mert úgyse látod őket egy darabig. Csak ne maradj veük kettesben.
2020. jún. 12. 19:24
 20/22 anonim ***** válasza:
Te mit szeretnél, fordított helyzetben mit cselekedjen a férjed?
2020. jún. 12. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!