Szerintetek elmenjek? Hogyan tudnék semleges maradni?
Kb 1 éve apósomékkal egy városban éltünk, nem Magyarországon. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok a második babával, olyan szinten elkezdtek terrorizálni lelkileg, hogy majdnem elvetéltem. Azóta is sokszor rémálmaim vannak, pszichológus kezel. Visszaköltöztünk Magyarországra, de most vissza kellene mennünk 1 hétre elintézni 1-2 dolgot. Elég lenne, ha csak a férjem menne, de a nagylány is akar menni, hiányzik neki a nagyapja, de még kicsi, nélkülem nem fog elmenni 1 hétre.
A férjem szeret minket, mellettünk áll, de ő nem tud haragudni rájuk, mert sohasem volt ott, amikor szavakkal bántottak, ő úgy érzi, hogy 2 tűz között van, én ezt mondom, apósomék meg az ellenkezőjét, ezért teljesen rám bízza a döntést.
Nem tudom, hogy tudnám-e semlegesen kezelni a helyzetet ekkora fájdalom után, és azt sem akarom, hogy a férjemnek fájdalmat okozzak, hogy apósomék eljátszák ott a szerető családot, belőlem meg feltör a sok sérelem, és ki verem ott a balhét. Nyílván ebből megint én jönnék ki rosszul, mert apósomék remekül meg tudják játszani magukat, a férjem megint csak annyit látna az egészből, hogy én indokolatlanul balhézok.
Nem arról van szó, hogy én nem engedem a lányomat, ő nem akar menni nélkülem. Mikor mondtam neki, hogy sajnos én nem tudok menni, apával kell csak mennie, közölte, hogy ő akkor inkább nem megy. De szegény azóta is szomorú miatta.
De hogy volt köze a terhességemhez. Ő szimplán meg volt győződve arról, hogy mi a férjemmel el fogunk válni, csak idő kell neki, és a terhességem pofonként érte, hogy ebből nem mostanában lesz válás, mert köszönjük szépen jól megvagyunk.
Titokban hangfelvetelt keszithettel volna...legalabbis en ezt tettem volna.
Amugy pedig nem mennek.
Ez nem ilyen fekete fehér, hogy hisz vagy nem. Ő egy nagyon realista ember, nem "hisz" se nekem, se az apjának, abban hisz amit lát, vagy hall a saját fülével. Viszont kiáll értem, és szerintem ez a legfontosabb. Megmondta az apjának, hogy látja, hogy a felesége tönkre megy lelkileg, nem tudja miért van ez, de azóta van ez, mióta ők megtudták, hogy terhes vagyok, úgyhogy valószínűleg a megoldás az lesz, ha elköltözünk messzire.
Egyszerűen csak nem tudja átérezni a helyzetem, nem tud rájuk haragudni, mert nem volt ott soha amikor ezeket csinálták.
Ennél többet nem is kérhetek tőle.
Tudtam milyen ember, mikor hozzá mentem.
Nem is az a kérdés itt, hogy milyen a házasságunk, csupán annyi, hogy egy ilyen történet után, ti képesek lennétek-e a kislány és a férjetek kedvéért (nem erőlteti, de nyílván szeretné, hogy mi is menjünk), túllépni a történteken, és semleges maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!