Miért akarja a barátnőm apja a kocsimat vezetni a tudtom nélkül (a lánya adja oda neki a volánt)?
Most tudtam meg, hogy amikor a barátnőm kölcsönkéri az autómat, hogy meglátogassa a szüleit, akkor ha bárhova mennek, az apjának adja oda a kocsit hogy ő vezessen. Úgy mennek bevásárolni, stb. Falusi emberek, nekik egy 18 éves Fiatjuk van, ez meg egy 3 éves Mercedes, biztos nagyon menő lehet vezetni. Teljesen véletlenül tudtam meg a dolgot, több ismerős elött feljött a dolog egy közös vacsorán és akkor mondták hárman is, hogy többször látták az “apóst” vezetni az autómat. Mire jó ez? Főleg hogy tudja mindenki, hogy a kemény munka árán vett autóm vezetését nem adom át senkinek! Ő is tudja! A barátnőm is hosszú hónapok alatt könyörögte ki, most a korona miatt gondoltam úgy hogy menjen inkább autóval mint máshogy. Miért fogadja el az apja egyáltalán a lehetőséget titokban? Mert elöttem aztán nem mondják. Így élvezkedik? És ha összetöri pl akkor mi lesz, ki lesz a felelős? Miért ekkora takonygerincű, hogy sunyít és ferdít előttem?
Rákérdeztem a barátnőmnél, de azzal jött hogy egyszer az utca végéig engedte meg neki, ami nem igaz.
Hogyan lehetne megmondani neki a dolgot? A kocsit odaadni többet nem fogom.
Miért? Mert ő is csak egy opportunista, mint a barátnőd: jobb abban furikázni és az üzemanyag is onnan fogy, ha azzal mennek, nem a 18 éves fiattal, meg tömegközlekedéssel. Persze, após soha nem fogja a szemedbe mondani, hogy irigyel, és szívesebben villog a te járgányoddal, mint a sajátjával, azt viszont nem értem, hogy a barátnőd miért hazudik a szemedbe, mikor több helyről származó infód van az állításai ellen.
Egyébként meg: ha nem akarod, hogy már élvezkedjen a kocsidban, akkor ne add oda másnak, ennyire egyszerű. A barátnőd meg menjen az őseihez azzal, ami neki van: buszjeggyel. Nem hal bele, kötelező a maszk, húzzon kesztyűt és ne nyalogassa a belső teret. Ha boltba bejárkál, akkor a buszra is felmehet...
"Hogyan lehetne megmondani neki a dolgot? A kocsit odaadni többet nem fogom."
Szerintem ezzel meg is oldod a problémát, nincs mit megmonadanod nekik.
Ha együtt ment az apjával, nem mindegy ki vezet? Nem az autót adta oda, csak a vezető ülést.
Én akkor háborodnék fel, ha a barátnőd nem ült volna az autóban.
Én is jobban szeretek az anyósülésen relaxálni, amíg más vezet. 😂
Lehet azért nem merte bevallani, mert mérgesen kérdezted?
Én sem gondolnám, hogy nagy baj, ha nem én, hanem az apám vezet.
Barátaidat sem értem, mi közük van hozzá.
Megoldás: lefektetitek a szabályokat. Megmondod, hogy nem szeretnéd, hogy más vezesse rajtad (rajtatok) kívül.
"Így élvezkedik" "Miért ekkora takonygerincű" Azért nem mondták el mert ilyen lekezelő vagy és így beszélsz a hátuk mögött. Felnőtt emberként egy ilyen kérdésben kérsz tanácsot vadidegenektől?
"Hogyan lehetne megmondani neki a dolgot? A kocsit odaadni többet nem fogom" A második kérdésedet meg is válaszoltad magadnak. Nincs szükség rá hogy megmond, egyszerű én ne add oda a barátnődnek az autót amit ő is ugyanúgy összetörhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!