Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kikészít ezzel anyósom, mit...

Kikészít ezzel anyósom, mit tudnék tenni??

Figyelt kérdés

Közös udvarban élünk, de külön házban. Ez a felállás átmeneti, míg kész nem lesz a házunk. (ami még 1 év) Van egy 2 évesem. Eddig is elviseltük egymást, sajnos egy borzasztóan okos nő az én anyósom, ráadásul otthon van, nincs munkája, mert apósom jól keres, meg ő anno a gyerekeket nevelte. Nem egy a nevelési stílusunk, ő inkább leszarta anno is a fiait. A probléma az, hogyv van egy nagy kert a hazak végénél, ami sajnos igy össze ér, közösen használjuk, illetve mellette a mi oldalunkon van hinta, homokozó, gyerek játékok. Mi eddig nyugisan kint voltunk játszottunk, de anyósom mióta kertészkedésbe kezdett, a lányom ha ő kijön menne a kertbe. A mi részünkre vagy az ő oldalára. Nem tudunk 5 percet se játszani. Nem anyósomat kedveli ennyire csak ha valaki számára izgalmasat csinál otthagyja a játékot.

Hetek óta ez megy, de anyós direkt csak akkor jön ki mikor mi játszunk.

A múlt héten eljött a lányom barátnője, persze ő akkor jött ki dettó. A lányom ugyanúgy ment és elvonta a figyelmet, rossz volt, mert nem érzi, hogy zavaró. Ráadásul hagyta hogy a cipőjét tele locsolja vízzel, nem véletlenül hanem mint mikor virágot locsoljuk full bele. és konkrétan rá sem szólt hogy ne a cipőt locsolja csak nevetett hogy anyád majd le fog szidni.

Egyébként játszani a gyerekkel nem szokott, ilyen céllal sose jön, csak ellenőrzést tart. Meg mikor valaki ott van nálunk akkor feltűnik és kémked, mit csinálunk.

Nagyon elegem van, a férjem is látja de az anyja egy dráma királyné, ha szólunk, sír rí, hogy őt utáljuk, és hogy ő a szar mindig mindenért.

Tipp, mit lehetne tenni?

Sajnos kezd átmenni olyan irányba hogy a gyereket manipulálja, ha én vmit nem engedek, ő jön, hogy majd a mama megengedi. Ez rossz lesz így, nem?

Mit tehetnék?

2020. jún. 4. 21:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
58%
Jó kérdés, utolsó :)
2020. jún. 5. 08:26
 22/26 anonim ***** válasza:
79%
Ez egy ilyen korszak a gyereknél, fogadd el. Ha nem anyósod mászkálna ott, hanem más, akkor ahhoz menne. Egy évet még kibírsz így, utána át fogod ezt a korszakot értékelni. A gyerek boldogsága szerintem fontosabb, mint túlfeszülni ezt a kérdést. Mi amíg a szüleimnél éltünk, persze a mamáék sokkal lazábbak, engedékenyebbek voltak, és szépen magukhoz szoktatták a gyereket. Sokszor náluk aludt (kétszintes ház, külön emeleten voltunk), nagyon bosszantott. Mindig csak mama, mama. :D Mély levegőket vettem, mert tudom, hogy nem ők tehettek róla, bár élvezték is, hogy az unoka úgy odavan értük. És ez jó is így. Aztán ez így elhalványodott. Cseperedett, és már nem akart annyit mamázni. Szerintem fájt nekik ez a "leválás", de már nem akart náluk aludni, nem akart minden szabad percet náluk tölteni. Persze most is ugyanúgy szereti őket, csak már egyedül akar aludni, önállóbb, nagyobb, és nyugodtan akar aludni, 7-kor kipattan a szeme, akkor nem akarja h visszaaltassák, ahogy régen még sikerült (hogy ők tovább lustálkodhassanak :D). Szóval változnak az idők. De neki az egy remek korszak volt, mindenre emlékszik, és igazából addig nekem is volt egy kis nyugi, mikor sokat volt náluk. Semmi baja nem lett tőle se neki, se nekem. :D
2020. jún. 5. 08:59
 23/26 anonim ***** válasza:
86%
Túldramatizálod. Joga van kimenni a saját kertjében akkor is ha kint vagytok és akkor is, ha nem. Ha ez nektek nem tetszik, akkor maradjatok bent a 4 fal között. Mellesleg az én 1 évesem is pancsol folyamatosan, még a kutya medencéjében is és tiszta víz szokott lenni. Még nem olvadt vagy párolgott el, szóval nyugi, nem árt a gyerekeknek a víz.
2020. jún. 5. 11:46
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Nem értem egyébként a problémád, az én anyósom valóban csinált durva dolgokat, de mi nem beköltöztünk a kertjébe, hanem felé sem nézünk évek óta.
2020. jún. 5. 11:49
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Add be a gyereket bölcsibe, te menj dolgozni és nyugi lesz.
2020. jún. 5. 13:02
 26/26 anonim ***** válasza:
84%

Most a gyereket akarja magához édesgetni

érdekes, a kérdésben az van, ha kint a mama, a gyerek menni akar hozzá a kertbe, nem az, hogy a mama hívja.

2020. jún. 5. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!