Kikészít ezzel anyósom, mit tudnék tenni??
Közös udvarban élünk, de külön házban. Ez a felállás átmeneti, míg kész nem lesz a házunk. (ami még 1 év) Van egy 2 évesem. Eddig is elviseltük egymást, sajnos egy borzasztóan okos nő az én anyósom, ráadásul otthon van, nincs munkája, mert apósom jól keres, meg ő anno a gyerekeket nevelte. Nem egy a nevelési stílusunk, ő inkább leszarta anno is a fiait. A probléma az, hogyv van egy nagy kert a hazak végénél, ami sajnos igy össze ér, közösen használjuk, illetve mellette a mi oldalunkon van hinta, homokozó, gyerek játékok. Mi eddig nyugisan kint voltunk játszottunk, de anyósom mióta kertészkedésbe kezdett, a lányom ha ő kijön menne a kertbe. A mi részünkre vagy az ő oldalára. Nem tudunk 5 percet se játszani. Nem anyósomat kedveli ennyire csak ha valaki számára izgalmasat csinál otthagyja a játékot.
Hetek óta ez megy, de anyós direkt csak akkor jön ki mikor mi játszunk.
A múlt héten eljött a lányom barátnője, persze ő akkor jött ki dettó. A lányom ugyanúgy ment és elvonta a figyelmet, rossz volt, mert nem érzi, hogy zavaró. Ráadásul hagyta hogy a cipőjét tele locsolja vízzel, nem véletlenül hanem mint mikor virágot locsoljuk full bele. és konkrétan rá sem szólt hogy ne a cipőt locsolja csak nevetett hogy anyád majd le fog szidni.
Egyébként játszani a gyerekkel nem szokott, ilyen céllal sose jön, csak ellenőrzést tart. Meg mikor valaki ott van nálunk akkor feltűnik és kémked, mit csinálunk.
Nagyon elegem van, a férjem is látja de az anyja egy dráma királyné, ha szólunk, sír rí, hogy őt utáljuk, és hogy ő a szar mindig mindenért.
Tipp, mit lehetne tenni?
Sajnos kezd átmenni olyan irányba hogy a gyereket manipulálja, ha én vmit nem engedek, ő jön, hogy majd a mama megengedi. Ez rossz lesz így, nem?
Mit tehetnék?
De mindig pont akkor amikor mi kimegyunk?
Máskor meg sose?
Annyira túl dramatizálod.
Képzeld az én 2 és 5 évesem is szokott pancsolni, van, hogy full vizes mindene mindkettőnek, de játszanak boldogok. Én ha kiviszem őket van külön játszós cipőjük, ruhájuk, bátran koszolhatnak.
Most igazából neked nem is az a bajod, hogy a gyermeked nem azt játszik amit Te szeretél, hogy játszon hanem az, hogy nem Te vagy a középpontban.
Elvonja a figyelmét? Miről is? Rólad?
Egy 2 évesnek ezerszer hasznosabb felfedezni, mint megszabni mit játszon célzottan. A kert bögyölgetésben is rengeteget tanulhat, fejlődhet a motorikus képessége. De akár abban is ahogy figyel.
Nem egészen értem a problémádat:
A lányod szeret anyóssal a kertben ügyödni, ami szerintem kifejezetteen jót tesz egy gyereknek.
Miért gond az, hogy nem "játszik", pontosabban, hogy nem ÚGY játszik, ahogy te elképzeled, hanem a kertben ügyeskedik?
Ezzel igen sokat fejlödik a gyerek testi meg értelmi téren is.
Az meg, hogy két évesen szeret pancsolni, teljesen normális dolog.
Nem kellene ennyire féltékenykedni, meg a gyereket ennyire korlátozni akarni!
Abszolút félre érti mindenki. Nem az a bajom, hogy nem velem foglalkozik, vagy, hogy nem azt jatssza amit én akarok, mutatok. Én is hagyom hagyj pancsoljon kertészkedjen meg ilyenek.
Azt hogy anyós milyen, miket tett, követett el direkt nem részleteztem mert nem erre akartam terelni a kérdést. Hanem arra hogy akik pl ennyire közel élnek, nekik is mindig ott lóg a szájukba anyós ha jön vki, ha nem.
Sajnos így ezt kiragadva tűnhet úgy, vhogy én vagyok a rinyaló hisztis menny, csak az h évek alatt miért tartunk itt hosszú lenne leírni. Anyósom egy nagyon rosszindulatú nő aki évek óta azon manipulált hogy tönkre tegye a házasságunkat. Most a gyereket akarja magához édesgetni és ezt nem szeretem. Kimenni se lehet úgy hogy most anyával ketten v apával 3asban pancsolunk, labdázunk mert ő jön dumál, okoskodik.
En megertem mert nekem is sogorm igy iritalt. en csak 9-10 kozott felorat szerettem volna hasznalni a konyhat de mindig ott volt kinomban felkeltem korabban de akkor "az ajto zaj miatt" o is felkelt es persze egybol a konyhaba kellett telepednie es utana is raert volna egesz delelott en meg nem. En elkoltoztem vegul, szerintem tutira ezert csinalta, mert tudta hogy kerulom ahogy tudom.
De anyosod biztos nem azert csinalja:p
talan csak,mert igy tud unokazni, de csak ugy mellekesen, ugy hogy nem neki kell bebiszitterkedni ott hagyhatja ha megunja, az ugy nagyon kenyelmes.
Meg hát unatkozik is ha nem jar sehova. Amugy laktam ugy is h 'anyosnal es ha kimentunk a kertbe akkor ő is kijott de nagyon kedves volt, ő nem zavart. Tippem nincs, nem tudom probalj meg a jo tulajdonsagaira koncentralni v h a kislanyodnak jo ha van kapcsolata a nagyanyjaval. Jatszoter kesobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!