Másnak is bűntudata van , amikor nincs kedve a kötelező ebédekhez?
Rosszul érzem magam emiatt, hiszen örülnöm kellene és mosolyogni, és azt mondani perze de jó menjünk, de szinte meg kell erőszakolni magam ma is , hogy elmenjek ebédelni, mert annyira nincs kedvem.
Minden hétvégére kitalálnak valami programot.
Mostanában nem mentem haza a saját családomhoz a vírus miatt, de amúgy minden vasárnap haza szoktam menni, viszont amikor nem megyek akkor mindig hozzájuk kell menni.
Bűntudatom van, hogy miért nem tudok örülni a programoknak , de mégis azt érzem, hogy nekem ők nem családom, és nincs kedvem.
Ne értsetek félre, nekem nincs velük semmi bajom, nagyon aranyosak , kedvelem őket, de ezek a kötelező programok, főleg a hosszabb programok nekem csak nyűg. Ma is szabályosan úgy érzem, hogy megerőszakolom magam, hogy menni kell , ráadásul migrénnek keltem , hányingerem van , tényleg nincs kedvem most órákig kocsikázni, meg ebédelgetni, ücsörögni.
A héten egyszer már ebédeltünk együtt és ráadásul akkor én mondtam a páromnak, hogy szóljunk nekik, üljünk be valahova enni , biztos örülnének, szóval nem velük van a bajom, hanem ezzel a kötelező jelleggel.
Hogy kezeljem ezt a folytonos bűntudatot?
Vagy mit csináljak?
Hosszú távon az sem megoldás , ha állandóan erőszakot veszek magamon és elmegyek szó nélkül mindenhova.
Más hogy kezeli?
Amúgy az ilyen gyors ebédekkel nincs bajom, csak amikor ilyen több órás program van.
A saját családommal is heti egyszer találkozok másfél órára, hiszen maga az utazás is 2-3 óra, ezért főleg idegesít , hogy az ő családjával több időt töltök mint az enyémmel...:S
El kéne jutni arra a pontra, hogy ti már önálló család vagytok és kettesben is lehetnétek;)
Amúgy sem értelek titeket, ezek szerint nincs egyetlen hétvégétek sem, amikor kettesben pihentek???
hát..általában az esetek 90%-ban ugye én is minden vasárnap hazalátogatok és a párom is. Én igénylem a heti egy találkát, de ne értsetek félre, engem tényleg nem zavar az sem ha az ő családjával összefutunk többször a héten picit, kis időre, engem ezek a több órás programok idegesítenek, főleg hogy szinte kötelező a jellege. Néha ő is eljön velem amúgy az én családomhoz, de mivel az ő családjával eleve többet találkozunk, ezért én el is várom, hogy néha ő is eljöjjön velem.
Már arra is gondoltam, hogy egyetlen megoldás lenne talán ami jó lenne, ha különválasztanánk ezt az egészet, és felőlem ő mehet mindig mindenhova, az az ő döntése , de esetleg én kihagyom, ha nincs kedvem.
Így talán lehetne egyensúly.
Nekem nem gond ha ő megy, én elvagyok itthon egyedül.
De akkor azt gondolják, hogy nem szeretem őket, pedig ez nem igaz, csak egyszerűen nem igénylem ezeket a kötelző programokat.
Akkor talán a lelkiismeretfurdalás is elmúlna, hiszen akkor nem lennék ideges, hogy megint menni kell, hanem azt mondanám a páromank, hogy persze menj csak én meg itthon maradnék.
Amúgy pl most hogy volt ez a karantén , szabályosan kellemesek voltak a hétvégék. Sokat sütöttem , főztem hiszen eddig nem nagyon volt lehetőségem a hétvégén , mivel mindig más főzött.
Meg tényleg a legjobban a bűntudat zavar, hogy miért nem tudok örülni, de egyszerűen nem érzem a párom családját a sajátomnak és szabályosan zavar , hogy az ő a saját családommal kevesebbet találkozok mint az ő családjával....
Csak, ha olyanhoz kellett menni, aki idegesítő. Ha jól érzem magam a térsaságában, megyek szívesen. Bár én utálok bárhol máshol enni, házon kívül, nagyon finnyás vagyok és láttam már "dolgokat"...
Mondjuk, közvetlen családban nyilván eszek. De rokonságbol már nem mindenkinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!