Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan oldjam ezt meg? A...

Hogyan oldjam ezt meg? A férjemmel 4 éve élünk együtt mindkettőnknek második házassága ez. Az apósom egyedül él özvegy jó ideje . Ha főztem valami finomat vagy sütöttem valamit mindig vittem neki kóstolót mert közel lakunk egymáshoz .

Figyelt kérdés
Neki kicsit nehéz természete van régebben nagyon ivott de most sem veti meg az italt csak már nem olyan mértékben iszik. Szeret gúnyolódni mindenkit kicsúfol elnevez férjem mesélte elég nehéz gyermekkoruk volt 3-án vannak testvérek. A másik két gyermeke távolabb él ritkábban látogatják. Egy ideje már velem is elkezdett gúnyolódni ha vittem neki süteményt meg se kóstolta ott előttem kérdeztem is hogy miért nem kóstolja erre azt mondta most nincs kedve. Aztán pár nap múlva mikor megint átmentem hozzá és láttam hogy üres a tányér kérdem tőle hogy na hogy ízlett a süti erre azt válaszolta hogy ,,hát megették a kutyák azt mondták jó volt" Engem úgy neveltek szegénységben nöttem fél hogy az étellel nem játszunk az ételt megbecsüljük. Hát mit mondják rosszul esett. Mondta volna azt hogy jól van egyszer meg lehetett enni az kicsit vicces de nem sértő. A férjem szerint azért csinálta ezt mert én túlságosan elkényeztettem azt mondta kár volt. Azóta nem mentem át hozzá ráhagyom nem veszekszem vele de rosszul esett. Csak az a baj hogy most én érzem kellemetlenül magam úgy érzem hogy felfújtam a dolgot. Hogy oldjam meg hogy én se alázzam meg magam de megmaradjon a béke
2020. máj. 18. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerüen ne menj el hozzá, ne vigyél neki semmit és ne tartsd vele a kapcsolatot.
2020. máj. 18. 08:52
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Ha tudod, hogy ilyen, akkor mit vártál, hogy körbedicsérjen?

Nem kell neki vinni. Vagy nem azért, hogy dicsérgesse.

Ha nem tud főzni, de szeretnétek gondoskodni róla, akkor rendelhettek is neki menüt.

2020. máj. 18. 08:57
 3/9 anonim válasza:
82%
Fogadd el olyannak, ilyen a természete, egyáltalán nem biztos az, hogy magában nem örül, és nem hálás neked, csak nem meri kimutatni, mert eziránt félelem alakult ki benne az élete során.Tégy úgy mintha nem történt volna semmmi. Venni fogja a lapot.
2020. máj. 18. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés?

Ne vigyél neki sütit.

2020. máj. 18. 09:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

És ha elmondanád neki, hogy rosszul esett?

"Kedves papa, ha nem szeretné, hogy hozzak magának mondja azt. Én ezt a stílust nem értékelem és nem is értem. Nem kell dicséret, inkább ne mondjon semmit, mint gúnyolódjon. "

Téma lezárva.

2020. máj. 18. 09:12
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Na hát én biztos nem érezném magamat rosszul, ha többet nem kellene látogatnom, mert valami ilyesmit mondott. Örülj, hogy megszabadultál tőle. Szerencsédre Neked nem kötelező kedvesnek lenni vele ezek után, és a leírásodból úgy tűnik, hogy még a férjed sem szívleli nagyon. Lehet, hogy az apósodnak feltűnési viszketegsége van, szereti, hogy foglalkoznak vele, és ennek tetejébe még fölényeskedni is imád. Eddig úgy gondolta, hogy körülötte forog a világod, mert viszel neki abból, amit főztél, így volt mit kritizálnia. Most majd meglátja, hogy se süti, se látogatások nem lesznek. Lehet, hogy így változtat majd a hozzáállásán.
2020. máj. 18. 10:31
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem se a személyednek szólt. A papa nem tudja kifejezni normálisan az érzelmeit. Ez nem túl jó, de sok ilyen ember van.
2020. máj. 18. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek a 7-es és 3-as válaszolóval. Ő már idős, megváltozni nem fog. Biztos ütött rajta az élet, és ő sem élt szent életet, ráadásul az ő korosztályának többsége nem tudja kimutatni az érzéseit.

Az én apám is hasonló sajnos. Most így, hogy a 40-hez közeledek, ő meg leszokott úgy tűnik végleg az italról, döbbenek rá dolgokra. Nekem is nyomorult egy gyerekkorom volt, évekig feléjük se néztem. Mióta gyerekem van, változtak meg a dolgok, és ők is. És tudom, hogy szíve legmélyén imád minket, a gyerekeit, a vejét, az unokáját, de kimutatni soha nem fogja. Sőt, mivel egész életében nem kapott semmi szépet vagy jót, inkább csak zsörtölődik, és (nem szándékosan) de bántót mond. Olyan ez, mint a sündisznó tüskéi.

Csak annyit tudok tanácsolni, hogy ha így elfogadod az öreget, ahogy van, elengeded a füled mellett a sértő megjegyzéseit, vigyél csak nyugodtan neki ennivalót, hiszen az a te lelkednek jót tesz. Hidd el, szíve mélyén nagyra értékeli a jóságodat, de ezt képtelen kimutatni.

2020. máj. 18. 10:56
 9/9 anonim ***** válasza:
42%
Ezek utan rabhasztam volna az ajtot, elvittem volna azt a tanyert :D ami a mienk. Aztan az unnepekkor se mentem volna hozza es az unokaja sem ha van. Menjen hozza a phaszom.. Undorito goreny. Teged serteget..biztos nem hagynam.
2020. máj. 18. 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!