Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom nem hajlandó törölni a...

Apósom nem hajlandó törölni a gyerekünk fotóit a fb-ról, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Már amikor megszületett, mindenkinek szóltunk, hogy nem szeretnénk teleszórni a gyerek fotóival a facebook-ot, és ezt ők is vegyék figyelembe.

Nem ellenzem teljesen, ha posztolva van a gyerekről, szerintem teljesen korrekt szabályokat állítottunk fel, az én családom egyetért vele, és be is tartják.

- Nem kerülhet ki róla kép, amit mi nem láttunk, és nem adtuk rá áldásunkat.

- Azokat a képeket, amiket mi posztolunk, természetesen megoszthatják

- Azokat, amiket csak üzenetben küldünk a szűk családnak, azokat ne osszák meg, mert lehet túl intim, vagy nem a fb-ra való, kérdezzék meg, ha ki akarják tenni.

- Nem kerülhet ki róla semmilyen körülmények között olyan kép, ami kínosan érintheti esetleg később, vagy túl intim ( pelenkázós, kakis, hisztizős, bilizős....stb)

- Nem kerülhet ki róla olyan kép, amikor nincs rajta teljes ruházat.

Na, az én családom, illetve férjem testvére és párja érti is ezt, anyósom is, após viszont direkt ellenünk megy szerintem, mert folyton posztol, mire észreveszem, hogy kikerült fotó, már beindult a lájkparádé.

Legutóbb olyan kertibulis fotókat tett ki, ahol a 4 éves kislányom a kis medencében pancsol, egy pici fürdőbugyiban. Hiába kérjük, veszekszünk, nem törli le őket, ráadásul nyilvánosba teszi ki. Mint kiderült, az undorító kocsmatöltelék haverjainak is küldözgeti tovább messengeren azokat a fotókat, amiket ő készített, bilin ülve, egy szál semmiben, ordítós, kakis...stb.

Mit lehet ilyen esetben tenni, lehet írni a fb-nak?

Vagy valahogy hivatalosan leszedetni ezeket?

2020. máj. 13. 08:27
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
92%
Jelentheted a képet fb nak. Papa lapja is ramehet idovel, de ha ez kell...
2020. máj. 13. 08:55
 2/43 anonim ***** válasza:
5%

Tudod jelenteni a képeket. De mi azzal a baj, ha a papa is tesz ki az unokájáról képet. Nalunk is tesznek ki. Nem mindegyik tetszik, de büszke rá és kiszeretné tenni. Semmilyen trauma nem fogja őket érni, ha nagyobbak lesznek és ŐKET! (nem téged) zavarja, akkor úgyis fog szólni a papának, hogy nem akarja.

Azt is megpróbálhatnád, hogy higgattan leültök és elmondod, hogy tegyen ki képet, csak akkor legalább ne ilyen intimeket.

A fb-nak nem tudsz írni, hisz igazából nem érsz vele semmit. A kéoet jelentheted, esetleg magát a profilt is, hisz van olyan tartalom, ami már kicsit gyermek pedofiliát tartalmaz (ha látszik a cicije pl).

Amin még gondolkozok, de ebbe nem vagyok biztos, hogy valamilyen szinten személyiségi jogokat is sért

2020. máj. 13. 09:07
 3/43 anonim ***** válasza:
89%
Jelented a képet és a rendszer blokkolja. Idővel megtanulja a leckét.
2020. máj. 13. 09:10
 4/43 A kérdező kommentje:

2es, te nem tudsz olvasni? Írtam, hogy tehet ki ő is képet, de előbb kérdezze meg, mehet-e! Meztelen, pisis kakik bilin ülő... Stb képeket nem tehet ki, de ezt se fogja fel!

Komolyan, elolvastad a kérdésemet?

Van egy határ, a kimenet és nem mehet ki között...

2020. máj. 13. 09:15
 5/43 anonim ***** válasza:
8%
Olvastam. Ezért mondtam opcionálisan, hogy azt is lehet megértené, feltételezem nem annyira hülye, hogy ha ennyire nem érdekli amit kértek, akkor tegyen ki CSAK ne ennyire indiszkrét, polgárpukkasztó képeket
2020. máj. 13. 09:20
 6/43 anonim ***** válasza:
91%

Azt is tudja, hogy bárki visszaélhet ezekkel, és nem csak azok látják, akiknek a telón megMUTATja csak a kocsmában?

Nem félti a gyereket?

2020. máj. 13. 09:25
 7/43 anonim ***** válasza:
95%
Jelentsd a képeket. És ezentúl neki nem küldenék semmilyen képet se az unokáról. De egyébként szerintem senkinek se küldjél pisis, kakis képeket. Csak olyat, amit nem bánsz, ha más is látja. Ezeket majd személyesen mutasd meg, ha mindenképpen akarod. Mondjuk én ilyet eleve nem is fényképeznék.
2020. máj. 13. 09:25
 8/43 anonim ***** válasza:
9%
"Pici fürdőbugyiban" pancsol a 4 éves... Miben kéne akkor kitenni, bikiniben? Ne röhögtess már. Szerintem nagyon túlliheged ezt az egészet. Nagyapa, büszke az unokájára, ez ennyi. Nevetséges, hogy nálatok minden kirakandó képet le kell meóztatni..... Lehet lepontozni, de itt te vagy a fura, nem az unokájára büszke nagypapa.
2020. máj. 13. 09:27
 9/43 A kérdező kommentje:

Omg, nem én küldök ilyeneket, hanem ő fotózta amikor náluk volt!

Amit írtam, hogy szoktunk messengeren küldeni, azok se ilyenek, de van, amikor pl nincs rendes ruha rajta, vagy olyan pillanat, ami a családon kívül másra nem tartozik, mert bensőséges.

2es, gondolod, hogy nem beszéltünk vele??? Tehet ki fotót, de előbb kérdezzen rá, engedjük-e!

Olyan is volt még régen, hogy náluk voltunk, szoptattam, bejött hirtelen, és már nyúlt is a telefonert, hogy küldi a Bélának, hogy neki milyen ügyesen eszik az unokája. Szerencsére férjem kozbelépett, de ilyen az após, nem fogja fel, hol a határ!

2020. máj. 13. 09:34
 10/43 A kérdező kommentje:
Nem való az internetre a kislányom szinte meztelenül, főleg nem nyilvánosba! Méghogy én vagyok a fura!
2020. máj. 13. 09:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!