Ki mit gondol erről, tapasztalat?
25N vagyok párom 30F
2 év után úgy döntöttünk,hogy összeköltözünk,jövő héten már kész is lesz minden.
A problémám az,hogy párommal megbeszéltünk X dolgot és pár nappal később jön az anyós, aki mond Y és párom ahelyett,hogy megkérné az anyukáját,hogy figyelj anya sajnos most nem lehet, mert pakolnunk kell, festeni kell,lesz dolgunk bőven most nem alkalmas.
Helyette azt mondja,hogy igen gyere anyukám.
Párommal próbáltam erről beszélni,hogy ez engem zavar,hogy sose mer anyukának nemet mondani,miért nem tudd őszinte lenni vele.
Párom érvelése:
1. még az ő házában élek
2.nem akarok konfliktus
3.nem akarom,hogy sértődés legyen
4. Majd a mi házunkban már nemet fogok mondani neki,mert már nem függők tőle
Kérdeztem,hogy mi lesz akkor ha sértődés lesz azt mondja,hogy nem érdekli
Őszinte leszek azért majdnem mindig engedett az anya kérésének és attól félek ezek után is ez lesz
Párom azt mondogattja,hogy amikor a sajátunkban leszünk tényleg más lesz a helyzet,a mi házunk,mi "szabályainkkal"
Kinél volt hasonló tapasztalat? ott hogy lett megoldva
Szerintetek párom költözés után tényleg nemet tudd mondani az anyjának ?
Szvsz: túl sok a "párom". A galambnak van párja, kedves. Nagyon ronda kifejezés egy emberi kapcsolatra.
Nem fog változni semmi. Egy betoji mama kisfia az nem fog hirtelen kiállni melletted, ha eddig nem tette. Nem mer az anyjával konfrontáldni és még téged hibáztat, mert jogos haraggal élsz felé és a mama felé.
Az én véleményem: ülj le a pasiddal, keményen és őszintén beszélj át vele mindent, és ha nem változik a véleménye, akkor nemcsak hogy ne költözz, hanem a kedves párodnak lapát, de azonnal!
Az ilyen pasik jobbak nem, csak rosszabbak lesznek. Ha az anyjuk meghal, nem gyászolják meg, és az a síron túlról is dirgálni fog az életetekben (a pasi szemében a mama soha nem fog meghalni és szent lesz belőle, belőed meg az, amit a mamával nem tudott megélni: az önző, a szemét stb.).
Nézd: ha valaki a saját jogát követeli, vagy sérelmezi a vele kapcsolatos jogtalan hátrányokat, igazságtalanságokat, szemét bánásmüdot stb., akkor abból nme lehet sértődés normális emberi kapcsolatok esetében, csak ott, ahol az, aki visszaél a másik jogaival (azaz az anyós zsarnokoskodni akar feletted és a fia felett), és ebben megakadályozzák (azaz pl. megmondják neki, hogy nem, mamike, ez nem megy, pont.), akkor szokott "sértődni".
Ez csak manupuláció, egy agresszor ne sértődjön sehova. Vagy ha sértődik, le kell magasról sz..ni.
Soha nem lesz önálló, szabad és független életed, ha a pasid nem téged választ, hanem az anyját és az állandóan beleugathat az életekbe, szabadon rendezkedhet, csak mert a férjed, a barátod, az élettársad egy gyáva papírp_cs és nem áll melletted.
"Nagyon ronda kifejezés egy emberi kapcsolatra."
Szerinted. Más szerint meg nem. Te se vagy jobb, mint az említett mama. Ráhúzod a saját véleményed másokra és ítélkezel.
A párom határozottan szép. A csajom, a pasim, a barátom - ezekbe köthetnél bele, de csak annyiban, hogy jellemzően fiatalok, tinik használják.
Beszélt párommal
Ő tényleg úgy gondolja hogy a mi lakásunk a mi életünk
És innentől kezdve én és majd a leendő gyerekünk lesz az első és az anyós úgymond " háttérbe szorul"
Az itt válaszolók véleményére ne adj sokat, hiszen ez nem reprezentatív felmérés. Az eddigi válaszolók többsége azt írta, hogy a párod nem fog változni. Amit Te írtál róla, aszerint lehetőnek tartom, hogy kiáll értetek és tapintatosan sínre teszi az anyját. Érthető, hogy egy anya általában jobban törődik a gyerekével, mint az apa (de ez nem mindenkire igaz).
Kedves Kérdező, Te ismered a párod, tudnod kell, hogy a további szeretet és konfliktusok elkerülése mellett, mennyire tudja majd tartani a Neked adott szavát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!