Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki fújja fel a dolgot? Anyós...

Ki fújja fel a dolgot? Anyós vagy én?

Figyelt kérdés

24N vagyok, Párom 27

Párommal szeretünk lépésről lépésre haladni, semmit nem kapkodunk el ,úgy tervezzük az életünket,hogy járunk,együtt vagyunk, össze költözünk, megnézzük milyen úgy élni,hogy csak mi ketten vagyunk, eljegyzés, jegyben járás,nagyon szűk családias esküvő, még házaspárként együtt élni,majd 30-32 évesen szülni max 1 gyereket

Most áprilisban 1 éve vagyunk együtt,de szeptember óta anyóstól folyton azt hallom,hogy unoka,unoka kisunoka,mikor unokázzhat már.... páromnak szóltam,hogy ez engem nagyon idegesít,akkor beszélt az anyjával és leállt vele akkor még csak 5 hónapja jártuk.

Októberben megint újra kezdte amikor szülinapozás volt,anyós megjegyezte,hogy repül az idő,hogy felnőtt a fia, lassan már jöhet az unoka ...

Karácsonykor újra ...

Január elején szóba jött az összeköltözés,páromnak most sikerült összegyűjteni 40% önerőt,hogy feltudjunk venni egy 15m Ft hitelt és saját lakásban élni.

Februárban találtunk is egy ideálisat elintézztük a szükséges dolgokat, azóta anyós megint elkezdte az unokázásos dolgot,párom újra megkérte,de tovább csináltam majd kértem én is anyóst hagyja abba mert 30 évesnél előbb nem szeretnék,akkor jött a megsértődés,hogy ő azt nem bírja kivárni,miért kell olyan későre tenni azt a babát. Párom mellém állt újra. 2 hónapra leállt anyós ...

A költozes ha nem lesz kijárási tilalom május elején már mehetünk is

Azt tudni lehet,hogy amikor szóba jött januárba az együtt élés, páromat kérleltem,hogy hadd tartsunk egy kiskutyát imádom a kutyákat, szívemvágya egy,hogy végre saját kiskutyám legyen, sajnos eddig nem lehetett mert apukám sose engedte,ezért csak menhelyekre tudtam járni,segíteni,sétáltatni,adakozni.

Párom is szeretne szóval igazából ez nem volt kérdés a részemről,hogy lehet-e kiskutya vagy sem.

Amióta anyós tudja,hogy lesz kiskutya azóta szőrös unokának nevezi,hogy amíg nincs baba,addig szőrös unokával fog játszani és így nevezi folyton a kutyát ami még nincs is csak nézelődünk,és szóltunk,hogy az lesz a neve,hogy vagány nem szőrös unoka.

Lényeg az,hogy én már komolyan mondom hányok ettől,anyós annyira elvette a kedvem a kutyától,hogy már nem is szeretnék igazán, páromnak szóltam erről,de szerinte ezt a dolgot én fújom fel,és nyugodtan vegyünk kiskutyát

Lassan babát se szeretnék nem,hogy kiskutyát

Ki mit gondol erről?

A másik meg az a vicc az egészben,hogy anyósnak van egy lánya aki 17 éves ( nem tervezett) már azt várja, repüljön ki ő is a családi fészekből,mert már elfáradt a nevelésben pihenni akar 50 felett van anyos,de azért unokát akar akit babusgat nevel játszik vele .....

#baba #anyós #értődés
2020. ápr. 18. 05:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%
Azt gondolom erről, hogy 24 éves létedre nem tudsz központozni sem.
2020. ápr. 18. 07:27
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

Senkinek nincs beleszólása

De véleménye lehet...

2020. ápr. 18. 07:34
 13/27 A kérdező kommentje:
Csak zavar hogy unokázik ennyi
2020. ápr. 18. 07:38
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem szeretnénk gyereket

Nem kell minden hónapban eljátszania

Szóltunk róla hogy még nem szeretnénk ilyen nehéz elfogadnia

2020. ápr. 18. 07:38
 15/27 anonim ***** válasza:
68%
Neki sincs igaza, de te is nagyon túlreagálod. Megérdemlitek egymást.
2020. ápr. 18. 07:43
 16/27 A kérdező kommentje:

Nem 10 éve vagyok együtt a fiával hanem csak 1 éve

Picit hanyagolhatná a dolgokat

2020. ápr. 18. 08:07
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Kifújja fel a dolgot ? Mindenki a sajátját. Az emberek zöme nem olyan intelligens, hogy apró jelekből észrevegye, mi az ami a másikat zavarja, idegesíti, mi az amit abba kéne hagyni. Anyósod is ilyen, bár érzelmi indíttatása természetes ösztönből fakad, csak éppen ő nem képes visszafogni magát. Talán nincs mellette férfi....
2020. ápr. 18. 08:09
 18/27 anonim ***** válasza:
80%
Hat, idegesítő, az tény, viszont arra keszulj fel, hogyha 'csak' 4-6 év múlva hazasodnatok, addigra az egesz világ, társadalom, mindenki aki szembejon veled olyan lesz mint az anyós. Csak azzal a plusszal, hogy melle le is sajnalnak, hogy 'jaj szegeny lányt nem veszi el a parja'.
2020. ápr. 18. 08:14
 19/27 anonim ***** válasza:
92%

Ma 07:03-as, persze hogy lehetnek érzései és véleménye, el is mondhatja. Egyszer. Az elég rá, hogy mindenki képes legyen felfogni.

Ha egy-két évente szóbahozza emlékeztetőül, még az sem gond. De ha folyamatosan szajkózza, és cseszegeti vele azokat, akiknek valójában a döntése és a felelelőssége lesz a gyerek, az már nyomásgyakorlás, burkolt beleszólás az életükbe, és joggal nagyon idegesítő.

Kérdező, a leírásodból nem derült ki, hogy napi szintűvé vált-e a dolog, csak azt írtad meg, hogy korábban 2 hónap eltelt két unokaemlítés között. Elhiszem hogy zavar, de hidd el, az még bőven elviselhető, másoknak reggel-délben-este nyomják az unokatémát, ráadásul felszólítómódban.

A kiskutya "szőrös unoka" lesz? Nem akarja megint azt mondani, hogy "csináljatok már nekem unokát", nehogy a fia rászóljon, és ezzel találta meg a módját, hogy úgy mondja hogy nem mondja. Bosszantó, gyermeteg játszma.

DE! Még egy éve sem vagytok együtt, és már gyakorlatilag megvan a lakás az összeköltözéshez. Mi a búbánatos lótúróért kellet neked odaköltözni? Megőrültél?

Beköltözni olyanhoz, akit nem te választottál, és van köztetek egy generációnyi korkülönbség, borítékolhatóan súrlódásokhoz vezet, a kivétel ritka mint a fehér holló. Nem passzolnak a szokásaitok, életviteletek, gondolkodásotok, véleményeitek. Neki egy idegen vagy az otthonában, akit kerülgetnie kell, mintha 0-24-ben vendége lenne, megváltoztatod az életét, te meg szeretnéd otthon érezni magad egy házban, ahol nem a tiéd semmi, és szavad sincs semmiben. Mindkettőtöknek kényelmetlenséget okoz, messze túl nagy ár azért, hogy minden este együtt aludhass a pasiddal 25 évesen, mikor a kapcsolatotok még csak hónapokban mérhető, és rá sem vagytok erre szorulva. Te sem élveznéd, ha a lakásotokba odaköltözne az anyósod. Ha késsel kergettek ki onnan, ahol eddig laktál, vagy hasonlóan nyomós okod volt rá, hogy odaköltözz, akkor bocs. Ellenkező esetben viszont ennek iszod most a levét.

Mivel te sem voltál a legjobb fej azzal, hogy a nyakára költöztél, és ráadásul pont ezzel tetted ki magad annak, hogy folyton hallgatnod kelljen őt, azt javaslom, hogy a hátralévő max 1-2 hónapban minden erőtökkel próbáljátok megőrizni a békét. Kár lenne emiatt az átmeneti helyzet miatt egy életre elmérgesíteni a viszonyt.

Szóljatok neki határozottan, amikor zavar az unokatéma, de mindig nyugodt hangnemben, békésen. Az "anya, hagyjál már ezzel békén!" típusú ugatásnak nincs itt az ideje. Viszont lehetőleg mindig fűzzétek bele, hogy már ezt már többször megbeszéltétek, és már kértétek, hogy ne sürgessen.

Ha elköltöztetek, remélhetőleg alábbhagy a nyomás, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem lesz ott.

2020. ápr. 18. 08:20
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

Idegesítő, amit az anyósod csinál. Szerintem már rá is játszik, mert látja, hogy bosszant. De hidd el, sokan örülnének, ha csak ennyi bajuk lenne az anyósukkal.

Ne vedd fel. Hívja szőrös unokának a kutyát, őt fogják hülyének nézni, nem téged. Legalább ha mentek nyaralni stb. lesz kire bízni. Reméljük nem fogja csokival tömni.😂

Amit viszont nem értek. Miért kell mindenbe idő előtt beavatni? Mi köze van hozzá milyen háziállatot akartok és mikor mit terveztek?

2020. ápr. 18. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!