Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki fújja fel a dolgot? Anyós...

Ki fújja fel a dolgot? Anyós vagy én?

Figyelt kérdés

24N vagyok, Párom 27

Párommal szeretünk lépésről lépésre haladni, semmit nem kapkodunk el ,úgy tervezzük az életünket,hogy járunk,együtt vagyunk, össze költözünk, megnézzük milyen úgy élni,hogy csak mi ketten vagyunk, eljegyzés, jegyben járás,nagyon szűk családias esküvő, még házaspárként együtt élni,majd 30-32 évesen szülni max 1 gyereket

Most áprilisban 1 éve vagyunk együtt,de szeptember óta anyóstól folyton azt hallom,hogy unoka,unoka kisunoka,mikor unokázzhat már.... páromnak szóltam,hogy ez engem nagyon idegesít,akkor beszélt az anyjával és leállt vele akkor még csak 5 hónapja jártuk.

Októberben megint újra kezdte amikor szülinapozás volt,anyós megjegyezte,hogy repül az idő,hogy felnőtt a fia, lassan már jöhet az unoka ...

Karácsonykor újra ...

Január elején szóba jött az összeköltözés,páromnak most sikerült összegyűjteni 40% önerőt,hogy feltudjunk venni egy 15m Ft hitelt és saját lakásban élni.

Februárban találtunk is egy ideálisat elintézztük a szükséges dolgokat, azóta anyós megint elkezdte az unokázásos dolgot,párom újra megkérte,de tovább csináltam majd kértem én is anyóst hagyja abba mert 30 évesnél előbb nem szeretnék,akkor jött a megsértődés,hogy ő azt nem bírja kivárni,miért kell olyan későre tenni azt a babát. Párom mellém állt újra. 2 hónapra leállt anyós ...

A költozes ha nem lesz kijárási tilalom május elején már mehetünk is

Azt tudni lehet,hogy amikor szóba jött januárba az együtt élés, páromat kérleltem,hogy hadd tartsunk egy kiskutyát imádom a kutyákat, szívemvágya egy,hogy végre saját kiskutyám legyen, sajnos eddig nem lehetett mert apukám sose engedte,ezért csak menhelyekre tudtam járni,segíteni,sétáltatni,adakozni.

Párom is szeretne szóval igazából ez nem volt kérdés a részemről,hogy lehet-e kiskutya vagy sem.

Amióta anyós tudja,hogy lesz kiskutya azóta szőrös unokának nevezi,hogy amíg nincs baba,addig szőrös unokával fog játszani és így nevezi folyton a kutyát ami még nincs is csak nézelődünk,és szóltunk,hogy az lesz a neve,hogy vagány nem szőrös unoka.

Lényeg az,hogy én már komolyan mondom hányok ettől,anyós annyira elvette a kedvem a kutyától,hogy már nem is szeretnék igazán, páromnak szóltam erről,de szerinte ezt a dolgot én fújom fel,és nyugodtan vegyünk kiskutyát

Lassan babát se szeretnék nem,hogy kiskutyát

Ki mit gondol erről?

A másik meg az a vicc az egészben,hogy anyósnak van egy lánya aki 17 éves ( nem tervezett) már azt várja, repüljön ki ő is a családi fészekből,mert már elfáradt a nevelésben pihenni akar 50 felett van anyos,de azért unokát akar akit babusgat nevel játszik vele .....

#baba #anyós #értődés
2020. ápr. 18. 05:03
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
65%

A sajat gyerek felelosseg es ott el vele

Az unoka nem az o felelossege es csak idonkent latja

Mont mem lehet ezen erteni?

Ti meg alljatok ele es figyelmeztesd h nem akarsz errol beszelni ne nyaggasson vele. Felteve ha ez mindennapos dolog. Ha csak parhavonta jegyzi meg az en erdekes.

Szoval ha ujra nyaggat akkor ne menjetek hozza ne vedd fel a telefont

2020. ápr. 18. 05:53
 2/27 A kérdező kommentje:

Egyes semmit nem értek abból amit írtál

Mi az hogy ne menjünk hozzá ne vegyünk fel a telefont ?

Itt élek anyósnál január elején óta

Előtte csak át jöttem párszor

2020. ápr. 18. 06:07
 3/27 anonim ***** válasza:
61%

MOndjuk a kérdést látva rosszabbra számítottam.

Most persze ez zavar téged, és tudom nem vigasz, de azért örülj, mert látszik, hogy 100%-ban el vagy fogadva, és az anyós nem elűzni akar a fia mellől, vagy ilyesmi, ami sok más embernél így van sajnos... :)

Ráadásul lehet annyira bír téged, hogy tényleg őszintén örülne ha egy fix pont lennél a családban, arra meg egy gyerek elég nagy garancia...

Vagy ha negatív dolgot keresek benne, akkor meg lehet attól tart, hogy mi van, ha nem lehet gyereketek.... Ne akkor derüljön ki, amikor a fia már nyugdíjas. Addig találhat mást, aki szülhet neki.... Ez is benne lehet akár.

2020. ápr. 18. 06:11
 4/27 anonim ***** válasza:
63%
Mondd meg neki, ha nem hagyja abba a szõrös unokázást, a rendes unokázást is elfelejtheti!
2020. ápr. 18. 06:15
 5/27 A kérdező kommentje:

Párom is szólt neki

Én is

Nem egyszer nem kétszer legalább 100x

2020. ápr. 18. 06:21
 6/27 mantis religiosa ***** válasza:
76%
Ahányszor szóba hozza a dolgot," véletlenül" ejts le egy tányért, törj el egy poharat. Majd csak megérti, hogy a frászt hozza rád, és felhagy vele.
2020. ápr. 18. 06:31
 7/27 anonim ***** válasza:
82%

Ez a ti életetek és szabadon eldönthetitek mikor szeretnétek gyereket.

Gondolom neki unalmas az élete nincs olyan cél ami lefoglalná vagy társadalmi elvárásból szeretné ha már unokája lenne vagy egyes barátnőinek már van és nem szeretne lemaradni.Igen sokszor van az úgy,hogy valaki nagyon rá ban kattanva az unoka dologra ha meg van neki nincs türelme foglalkozni vele.Persze szép dolog ha valakinek van unokája de ha nem lehet vagy később lesz mint shogy eltervezte attól még lehet teljes életet élni és nem valakitől vagy valamitol várni, jogy boldoggá tegyen bennünket.Ha lenne neki az is lehet természetesnek venné és bem biztos,hogy kivenné a részét a nagymama szerepből.

2020. ápr. 18. 07:02
 8/27 anonim ***** válasza:
18%

Te fújod fel.

Lehet véleménye, lehetnek gondolatai és érzelmei a kérdések kapcsán? Igen. Elmondhatja? Igen.

Miért baj, ha nem csak az időjárás a téma?

És van már kutyus, szerintem a párod szegény elég öleb. A te önerőd hol van?

2020. ápr. 18. 07:03
 9/27 anonim ***** válasza:
68%

Jajj...

Ne haragudj meg kérlek!

A hideg kirázott tőled, amíg az írásodat olvastam.

És az első válaszoló után a válaszodnál le is esett az állam.

Komolyan??Te ott élsz ennek az asszonynak a házában és ez minden gondod ,hogy az unoka témát nem tudod helyén kezelni?

Mi a fenét fogsz csinálni, ha lesz valami komolyabb problémád az életben?

Sokszor olvasgatok itt a kérdések között. És a legmegdöbbentőbb számomra, hogy azok az emberek a legösszeférhetetlenebbek, leginkább akadékoskodóak más emberek viselkedésével szemben , akik nem képesek önerőből egy saját életteret kialakítani maguknak.

De a hiszti az megy..Hogy a máséban mi nem felel meg...

Simán elkerülhetnéd ezt azzal, hogy oda se mész. Vagy csak ritkán,amennyit az illem diktál...

És a párod meg egyik lábáról a másikra áll hogy most akkor kivel mit kezdjen...szerinted ez mi, ha nem feszültség keltés?

Tudod, ha okos lennél, ha nem lennél önző, akkor egy ilyen dolgot úgy le tudnál kezelni egyedül, mint amikor szomjas vagy és engedsz a csapból egy pohár vizet.

Ez semmi. Ez nem egy megoldandó probléma. Ne gyárts magadnak fölöslegesen ilyeneket!

Hidd el,hogy ezt valóban segítő szándékkal írtam,ez egy annyira kis pitiáner dolog, ilyesmin fennakadni.Változtass ezen kicsit! A saját gondolkodásodon, hogy mi az ami probléma,mert így az egész életed ilyesfajta sérelmek sorozata lesz,csak mindig valami más baromság...És te mindig sértett fél akarsz lenni.

Próbálj nem megsértődni ezen. Úgy átgondolni, hogy mi volt ebből a pár sorból, ami hasznos neked..

Néha nehéz elengedni a magunk igazát.

De ha jó kapcsolatban szeretnél élni, akkor ez egy fontos dolog.

Ez a helyzet meg pont alkalmas arra, hogy megtanuld, milyen az amikor kompromisszumot kell kötni.

Szép napot!

2020. ápr. 18. 07:15
 10/27 anonim ***** válasza:
46%

Senkinek nincs beleszólása! Nálunk is eljátszották anyósék, a bemutatásom napján após elkezdett az esküvőről beszélni. Na gondolhatod...Ha most engedsz, akkor duvább lesz később.

A tervezgetésről annyit, hogy nagyon szép,amit elgondoltatok, de ilyen tankönyvi példa nagyon -nagyon ritkán van :). Hamarabb jön a baba, egyéb körülmény miatt jobb, ha hamarabb házasodtok stb.

2020. ápr. 18. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!