Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nemsokára szülök, anyósék meg...

Nemsokára szülök, anyósék meg nem értik meg, hogy ne jöjjenek a járvány végéig?

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy akkor is jönnek megnézni, az egész pereputty ráadásul! Férjem húga is jönni akar, aki szintén terhes. Mondtam, hogy ne jöjjenek, mert féltem a babát ebben a járványos időben, ráadásul elég lesz nekem a babát ellátni, nem akarok még plusz 4 embert kiszolgalni! Férjem is hiába mondja nekik, hogy most ez nem megoldható, falra hányt borsó, anyós toporzékol, hogy mi az, hogy ő nem láthatja egyből az unokáját? A sógornőm meg a férje dettó, hogy mit kell pánikolni, ó is terhes, de ő xarik a vírusra, mert ez csak fel van fújva. A kórház is mit képzel, hogy látogatási tilalom van! Már nem akarok veszekedni velük, most amúgy sem hiányzik ez a stressz, erre napi 5x telefonálnak, hogy akkor mikor lesz a császár, mert akkor ők már jönnek is hozzánk egyből, legalább 1 hétre! Amúgy 70 nm-es panelban lakunk, és el se férnek, a nappaliban akarnak aludni, anyós apos sógornőm és a férje! Mi Pesten lakunk, ők vidéken Borsodi kis faluban, és nem értik, hogy nem szeretnék császár után még vendégeket is, plusz a baba miatt is félek, nehogy beteg legyen!

2020. ápr. 14. 10:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%
Nem engeditek be őket és kész. Anyósom egyszer játszotta meg, h ő pakol a garázsban, férjem mondta neki, anya, ne. De igen. Oké, ha nem jössz ki, rádteszem a lakatot. Nem jött ki, rátette, lement a kertbe fél órára, anyuja addig kuksolt a garázsban. Érdekes, azóta nem csinál ilyesmit. Előtte nem lehetett leállítani, hiába kértük. Én nagyon szeretem amúgy, de másképp nem értette meg,h a nem az nem. Sokkterápia, van, akinél csak ez hat. Hagyjátok őket az ajtó előtt, egyszer csak meginják, gondolom nem akarnak négyesben a lépcsőházban csövezni. Ha megsértődnek, meg kell mondani, ti szóltatok előre.
2020. ápr. 14. 11:05
 12/35 anonim ***** válasza:
28%

Ajtó bezár telot ne vegyétek fel.

Esetleg olyan megoldás hogy hazafele arra kocsikáztok és ugy vethetnek ra 1 pillantást? Ki se szállnátok ajtót lezarjátok h véletlenül se nyissák ki és akkor ablakon keresztül megnézhetik? Aztán 5 perc és mentek haza? Meg lehet nekik mondani hogy kórházban sem lehet másként megnézni.

2020. ápr. 14. 11:17
 13/35 anonim ***** válasza:
91%
Nem beenged, rendőr kihív. Majd ha megkapjak a csekkeket a járványhelyzeti izék megsértéséről, akkor felfogják, olyan nincs hogy "de akkor is".
2020. ápr. 14. 11:41
 14/35 A kérdező kommentje:

Az nem megoldás, hogy arrafelé kocsokazunk, mi bpen, ok bosodi faluban laknak, 2 és fél óra az út, pár napos babával ezt mégis hogy gondoltad?

Az a baj, hogy az eroszakossagukkal teljesen feszultsegbe keretnek minket, és még mi vagyunk a hibásak, pedig azért érthető, hogy most ne jöjjenek látogatni, egy hétre 4 fő pláne nem. A sebemmel majd még ugraljam is körbe őket, a baba egészsége meg mindegy nekik, a védőnő és gyerekorvos se jön ki a járvány miatt, mert veszélyes lehet, ok meg jönni akarnak mihelyst megszultem itt vendégeskedni? Most komolyan én vagyok a hülye hogy nem akarom? Csak mert egyes válaszok szerint is inkább kocsokazzunk oda vissza 5 órát a kórházból hazafelé egy pár napos babával... Nonszensz.

Férjem azt mondta, hogy ha nem értik meg, akkor ennyi volt, járvány után se megyünk!

2020. ápr. 14. 12:23
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek igaza van. Hadd hisztizzenek, nem kell felvenni a telefont, nem kell beengedni őket, ne hagyd, hogy idegesítsenek. Ha ebből sem tanulnak, akkor utána se fogjátok látogatni őket és kész. Ha a férjed neked ad igazat, akkor mi a probléma? Verdődjenek csak, ti meg szarjátok le, ne beszéjtetek velük, kész és pont.
2020. ápr. 14. 12:32
 16/35 anonim ***** válasza:
1%

Szerintem pedig a kocsikázás jó ötlet. Na, nem borsodba, csak megbeszélni, hogy Budapesten, valahol a közeleteken vagy a kórház közelében egy parkolóban az ablakon keresztül láthassák, amikor már készen állsz rá. (Vagy csak a párod vigye el a babát, mert tudod, a terheket is közösen viselitek.)

Ha hajlandók Borsodból felutazni, majd 5-10 perc ilyen korlátozott, a baba egészségét nem veszélyeztető láthatás után szépen visszamenni oda, akkor szerintem ezt nem kéne megtagadni tőlük, mégiscsak az unokája, és normál körülmények között joga lenne kapcsolatot ápolni vele.

Ha meg nem a világ legértékesebb dolga nekik az az 5 perc is, akkor könnyű lesz bűntudat nélkül lekoptatni őket.

2020. ápr. 14. 12:38
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Erre ilyen formában akkor is határozottan nemet mondanék, ha nem lenne járvány. Frissen szült (pláne császáros) anya mellé ne jöjjön már négy ember egy hétre tespedni! Ezt mégis hogy gondolják? Nem is értem, miért kell egy hetet a másik nyakán lenni, babalátogatóba max 1-2 órára illik menni, és csak akkor, ha a gyermekágyas nőnek ez nem probléma. Ti világosan megmondtátok, hogy probléma, és még ők toporzékolnak. Határozottan meg kell mondani, hogy a szülés után nem kívántok látogatókat fogadni, egyrészt mert császár után, újszülött babával nem, másrészt azért sem, mert világjárvány van és kijárási korlátozás. Ha ezt nem bírják megérteni, akkor be kell szüntetni velük a kommunikációt egy időre.
2020. ápr. 14. 13:17
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Ajtó bezár, telefont maximum egyszer fel lehet venni, megmondani hogy NEM! Ha ott vergődnek az ajtó előtt, rájuk kell hívni a rendőrséget, zaklatás, köznyugalom zavarása (szomszédok biztos örülnek a vergődésnek), plusz a kijárási korlátozás megszegése. Illetve, ahogy a férjed is mondta, innentől kezdve semmi, kapcsolat megszakít. Ha ebben a dologban ilyen értetlenek, milyenek lesznek később?
2020. ápr. 14. 14:53
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítés: ha bekövetkezne a fent írt helyzet (odamennek, hiszti, stb), az egész csapat telefonszámait tiltólistára, facbukról tiltani/törölni, illetve minden helyen, ahol zaklatni tudnának. Máshogy nem lehet sajnos.
2020. ápr. 14. 14:55
 20/35 A kérdező kommentje:

Most férjem felvette nekik a telefont, hát nem volt benne köszönet! Az anyós, az após és a huga is üvöltözött, hogy mit képzelünk magunkról, és kutya kötelessége fogadni őket, mert ő szülte, és ő nevelte és ők a férjem családja.

Férjem mondta, hogy én és a gyermeke egészsége az elsődleges, és ezt értsék meg, legalább a járvány végéig bírják ki.

Ebből még nagyobb ordítozás lett, és már remegek az idegtől, be is görcsöltem, remélem nem indul be a pcs előtt a szülés! Nagyon sajnálom a férjemet, mert már eleve a vírus miatt is nagyon stresszes a szülés és a kórházi tartózkodásom is, és ez alaposan tetézi! Tiszta ideg ő is! Sajnos azt hiszem, ez már örökre nyomot hagy a kapcsolatban, férjemnek a legrosszabb ezzel szembesülnie :(

2020. ápr. 14. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!