Temetésen illik fényképezni?
Már elnézést kérek, de igenis lehet fotózni! Mifelénk Európában nem alakult ki szokásként, de nem számít illetlenségnek sem, ha rokon vagy felkért profi fotós csinálja. Ha jól értem, te rokon vagy, szóval nem látom akadályát a dolognak.
Pár tanács: Értelemszerűen nem az elhunytat kell agyon fotózni, hanem magát, mint eseményt kell megörökíteni: A misét, a ravatalozást, a tömeget, amikor viszik a koporsót a sírhoz, a leeresztést, a hozzátartozók búcsúját (unokák szoktak virágot dobni, szerintem ez nagyon szép és megható pillanat, még ha abban a pillanatban nem is az). Maga a földelés annyira nem érdekes szerintem, de utána a sírhelyet tele virággal mindenképpen érdemes még lefotózni. Azt hiszem ennyi.
Még valami: Kis templomoknál nehéz jó szögből fényképezni a helyszűke miatt, ilyen helyen nyugodtan lépj fel az oltár lépcsőjére a fénykép erejéig, nem fognak szólni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!