Temetésen illik fényképezni?
És ha őszintén megmondanád, hogy kérjen meg mást, mert neked ez kellemetlen?
Neked szinte nem is rokonod. Nehogy a végén rajtad csámcsogjanak. Láthatod, itt is éltető a vélemény.
Nem fotóznék! Amikor apám meghalt, anyu húga minden lefényképezett temetés közben. Azt is, ahogy ülünk sorban a közvetlen hozzátartozók és sírunk. Én észre sem vettem, mert marhára nem az érdekelt, mi van körülöttem. Utólag jött mutogatni a képeket 2 nap múlva, de olyan vidámsággal, mintha ő lenne a szuperfotós. Minden képhez fűzött valamit. Elő is hívatta. Bejöttem a szobámba. Látni sem bírom őket azóta sem.:((
Ne vállald el!
Kérdező!
Ahány ház, annyi szokás.
Pl. a mi családunkban nem szokás, de feleségem nem vér szerinti rokonságában az apa temetésén direkt fotós lett hívva! (Éspedig pont az a férfi, aki a mi esküvői fényképezésünket csinálta.)
Tehát van, aki ezt így akarja intézni. Ebben nem lehet és nem is érdemes igazságot tenni. Ha neked ez kellemetlen, akkor legjobb, ha megbeszélitek, hogy inkább a férjed fotózzon. Őt úgyis sokkal többen fogják ismerni, és tudni fogják, hogy családtag, tehát a család döntése alapján csinálja, nem magánakcióból.
15-re:
Azért, ha végiggondoljuk, egy híres ember temetésén természetes, hogy készülnek fotók, vagy akár videófelvétel. Lehet, hogy valaki pl. a temetési beszédeket (akár pap, akár az elhunytat méltató barátok, kollégák beszédét) fel akarja venni videóra. Újságokban is szokott lenni kép temetésekről. Ilyen logikával érthető, ha valaki az apja/anyja temetéséről készült fényképet meg akarja őrizni.
Szóval nem kell ezen megbotránkozni vagy sznobizmust vagy pláne perverziót (nekrofil) keresni.
13. vagyok. Goldmund73! Értem, amit írsz, ezzel egyet is értek. De a kérdező eleve ózdkodik a dologtól, nem szeretne fotózni.
Azért írtam, hogy ne vállalja el. Különben meg én nagyon utáltam, hogy a legintimebb gyászomban a tudtomon kívül a nagynéném a képembe fotózott, utólag megjegyezte, milyen csinos voltam. Agyam eldobom. Hát igen, ahány ház..
Ne vallald el! Ne adj eselyt arra h rajtad csamcsogjanak! Ez az egyik.. a masik,hogy nem is illik.. a harmadik hogy gondolom nem allt hozzad kozel. Bar szamomra meglepo hogy ilyen szep kort megelt! A leiras alapjan ti idosebbek vagytok mint mi! Es a mi nagyszuleink 80+ evesek!! Tehat az o szuleik 100+ evesek lennenek ha meg velunk lehetnenek!:( Nagyon durva h a dedszuloje ilyen sokaig elt! De jo hogy ismerhette a dedunokajat sokat az unokajukat se ismerik :(
Szoval baromira nem illik fotozni. Foleg egy halottat ha nem hamvasztasos!!! Mondd meg h neked nem megy lelkileg es kesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!