Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós és a karácsonyi ajándék?

Anyós és a karácsonyi ajándék?

Figyelt kérdés

Két éves kisfiamat nem szeretném úgy nevelni, hogy pl karácsony (és egyéb ünnepek) az ajándékozásról szóljanak. Egy kis kézzel készített apróság, vagy kisebb ajándékot szeretnék, ha kapna. Nem kell semmi "menő" dolog, mi amúgy is olyan környezetben mozgunk, ahol nem a márkás cipő és az ilyesmi a divat.

Kérlek, ne ez legyen most a hangsúlyos, hanem, hogy anyósom ezt egyszerűen nem fogadja el. Én nagyon minimális dolgot veszek a boltban, szinte mindent megtermelünk magunknak. Állataink vannak, kert stb. Nem nézünk tv - t. Anyós ebbe is bele szól, hogy miért nem... Nem részletezném inkább ezt, de a problémám az, hogy anyóst hogyan állítsam le. Mindenre azt mondja, hogy ő nála mi a szokás... Én ezt nem fogom elfogadni, mert a tv- nézés káros a két évesnek, függetlenül attól, hogy anyósnál mi a szokás. Én nem adok édességet a gyerekemnek, anyós csoki csomagot hozott Mikulásra.

Kértem, hogy mit hozzon karácsonyra, aminek értelme is van, erre ma este üzente férjemnek, hogy ő már megvette a műanyag játékokat. Én ezt nem akarom eltűrni, az én gyerekem miért az ő szokása szerint nőljön fel. Én teljesen más értékrendet képviselek, férjemmel együtt, anyós miért nem tartja szem előtt?

2019. dec. 15. 22:59
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Jól ki fogják majd közösíteni szegény gyereket a társai, sz4r gyerekkora lesz az tuti. Miattad.

A legszebb, hogy észre se fogod venni magad később se, mert te a "legjobbat" akartad neki.

Majd rájön, hogy az anyja a hibás, jól megutál, és felnőtt korában feléd se néz.

Nem tudom miért kell ősembernek nevelni a gyereket.

Majd csinálja titokban azt, amit megtiltasz neki.

2019. dec. 16. 12:30
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Túlzásba viszed. És csak arról írsz Te mit nem fogadsz el. Akkor ő miért legyen toleráns? Engem is engedtek tv- t nézni kiskoromban most mégis alig kapcsomom be.

Lazíts kicsit. Ha te elfogadóbb vagy más is az lesz. Amúgy en annak a híve vagyok hogy nem tiltani kell a.dolgokat. igenis tapasztalja meg mi aza csoki, tv stb. Nem az a nagy dolog hogy eltiltsd. Hanem hogy megtanítsd hogy a gyerek is szokjon hozzá, tanulja meg hogy mi a jó neki. Ha van lehetősége állja meg hogy ne csokit egyen. Vagy tv helyett leckét írjon ha annak van itt az ideje. Hogy a mamánál megehet egy csokit, de nem egy kilót.Remélem érthető.

2019. dec. 16. 13:37
 33/48 piroska és a farkas ***** válasza:
25%
Kedves Utolsó, h érted azt, h " miért legyen toleràns?" Hàt nincs is joga MÀSHOGY csinàlni a Kérdező gyerekével, mint ahogy a gyermek szülei kérik. Az Apa és az Anya kötnek egymàssal kompromisszumot, ha szükséges, MINDENKI MÀS kívül esik a körön.
2019. dec. 16. 14:04
 34/48 anonim ***** válasza:
84%
Így van utolsó. Úgy neveli a saját gyerekét ahogy neki tetszik. De olyan szinten beskatulyázza a saját gyerekét hogy az túlzás. Persze ő szabja meg hogy legyen nevelve. De az élet nem olyan lesz annak a gyereknek sem, hogy nem éri más hatás csak amit a szülei kigondolnak. Így csak azt tanulja majd meg hogy nem lehet a problémákat megoldani, hogy nem lehet magunknak megálljt parancsolni. Csak tiltással lehet konfliktust kezelni. És lehetőleg semilyen hatas ne érje el. Egy csoki nem a világ vége. Miért nem lehet azt csinalni hogy vegyen 1 csokit a mama ( igy anyuka is enged) a többi a csomagban gyümölcs vagy játék legyen( igy a mama is alkalmazkodik)
2019. dec. 16. 14:35
 35/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek. Igen, lovaskocsival és szamárháton járok, kútból húzzuk a vizet, gyertyával világítok, patakban mosom a ruháinkat :D

És ha így is lenne, akkor mi van? Mi köze hozzá bárkinek is?

Egy érvet szeretnék olvasni, amiért a két éves fiamnak szerintetek csokit kéne ennie. Helyette eszik zöldséget, bármit teszek elé. Nem válogat, nem fujjog. Beteg sem volt soha.

Szeretnék érveket olvasni, hogy miért jó a tv. Miért nem jó helyette a meseolvasás, a bábozás, rajzolás, gyurmázás stbstb?

Tévedés, a férjemet nem az anyja nevelte fel.

Irtam, hogy olyan közegben élünk, ahol mindenki így gondolkodik, ahol mi. Anyóson kívül senki sem néz minket ufonak. Érdekes itt a többség, akik csokit etetnek a gyereknek, ami egészségügyi kockázatot hordoz, a tv képernyő villogó fényei, gyorsan váltakozó képek mind gátolják az idegpályák fejlődését, mert minden információt "készen" kap az agyuk. Ráadásul a látottak összefüggéseit sem látják át a gyerekek, magyarul csak bambulnak ki a fejükből.

Tudom, itt mindenki nagyon ért a neurolszichológiához, a fejlődéslélektanhoz, mint az anyósom, de én inkább hagyatkozom egy kompetensebb személy tudására. Hagyok egy cikket olvasatra. Nektek pedig meghagyom a képernyőt és a csokit.

[link]

2019. dec. 16. 15:39
 36/48 A kérdező kommentje:

A másik észrevételem, hogy ti is bámuljátok csak a képernyőt, azért vagytok ilyen maradiak, hogy a kérdésemre kb kettő választ kaptam, a többség sajnos nem értette meg, mi a kérdésem, mert ti sem tudtok már gondolkodni. Pár mondat után komoly diagnosztikai eljárás alá vontatok, bőséges konzekvenciát olvashattam magamról, és a fiam jövőbeni kilátásairól. Azt kell mondanom, hogy tévedtek. Nincs burokban nevelve, önálló a maga tudásához képest.

Újabb káros társadalmi jelenlétet tapasztaltam meg.

2019. dec. 16. 15:44
 37/48 anonim ***** válasza:
91%

Mi meg egy újabb példáját a káros szülői viselkedésnek :)

Gratulálok, előre sajnálom szegény kis ősembert

2019. dec. 16. 15:52
 38/48 anonim ***** válasza:
92%

,,Egy érvet szeretnék olvasni, amiért a két éves fiamnak szerintetek csokit kéne ennie. (...) Szeretnék érveket olvasni, hogy miért jó a tv."

Itt még azt mondod, hogy szeretnél érveket hallani (amiket előre tudom, hogy meg fogsz cáfolni, mert Te ezt már alapból eldöntötted, hogy semmilyen érv nincs hozzá).

,,Tudom, itt mindenki nagyon ért a neurolszichológiához, a fejlődéslélektanhoz, mint az anyósom, de én inkább hagyatkozom egy kompetensebb személy tudására. Hagyok egy cikket olvasatra. Nektek pedig meghagyom a képernyőt és a csokit."

Itt pedig már arról beszélsz, hogy mennyire nem ért ehhez senki itt közülünk. Ha ennyire nem bízol itt senkiben, akkor miért tetted fel gyakorin a kérdést?!

,,A másik észrevételem, hogy ti is bámuljátok csak a képernyőt, azért vagytok ilyen maradiak, hogy a kérdésemre kb kettő választ kaptam, a többség sajnos nem értette meg, mi a kérdésem, mert ti sem tudtok már gondolkodni. "

Ezek szerint viszont Te is bámulod ezt a képernyőt, valahogy csak kiírtad a kérdést :D És mi az, hogy mi vagyunk a maradiak?

Na de hogy érveket is mondjak neked. Bár lehet, hogy ezt egy vegyészmérnök-hallgatótól nem fogod elhinni, de a csokoládé gazdag flavonoidokban, amik megtalálhatóak még a teában, a borban; kedvező hatással vannak a gondolkodásra, segítenek a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, segítik a bőr fiatalon maradását, valamint meg is védik a bőrt a Nap károsító hatásai ellen. Nemrég voltunk csokoládémúzeumban is Bécsben, és ott pedig mondták, hogy még régen luxuscikknek számított a kakaóbab, és a belőle készült termékek, de már akkoriban megfigyelték a csokoládé élénkítő hatását, és hogy jobb közérzetet is okoz a benne található feniletilamin (PEA) miatt. A jó csoki (70+%-os) gazdag a káliumhoz, cinkhez és szelénhez hasonló, jótékony hatású ásványi anyagokban. Ez utóbbi ételből 100 gramm ugyanakkor az ajánlott napi vasbevitel 67 százalékát is fedezi. A kakaófogyasztás a vizsgálatok szerint csökkenti a „rossz” koleszterin (LDL) szintjét, valamint növeli a „jó” koleszterin (HDL) előfordulását a szervezetben, amely így visszafogja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Segít megelőzni a cukorbetegséget: Talán furcsán hangzik, de a vizsgálatok alapján a kakaó javíthatja az inzulinérzékenységet. A mértékkel majszolt étcsokoládé ennek köszönhetően elodázhatja, illetve megelőzheti a cukorbetegség kialakulását.

Ha nem akarsz csak tejcsokit adni neki, megértem. De az étcsoki egészséges, főleg, hogy nem annyira eteti magát, mint a tejcsoki, hamarabb jóllakunk vele. Az étcsoki mértékkel nagyon is egészséges.

A TV-ről már több rosszat is el lehet mondani, viszont már másabb technológiával készülnek ezek a tv-k, mint régen, már nem károsítja annyira nagyon a szemet sem, általában ki is szűrik a kék fényt is. Előnyei, amit Google-on találtam:

- naprakész, friss információk

- eseményekről, hírekről való tájékozódás (pl. híradás, közérdekű információk)

- érdeklődés bővítése

- szabadidő eltöltése, pihenés

- ismeretterjesztés

- szókincset, műveltséget bővítő műsorok

- minden korosztály számára

- gyermekműsorok a világ megismerésére

- koncentráció fejlesztése

- külföldi csatornák (pl. nyelvtudás fejlesztése)

- pozitív, hasznos reklámok

- kultúra, történelem megismerése (főként közszolgálati csatornák)

Vannak hátrányai is, de attól, hogy valaminek hátránya is van, még nem kell eltiltani mindent tőle, ilyen alapon mindent megtilthatnál neki.

Sőt, a mai világban már akkora a telekommunikációs hálózat, hogy érzékelhető egy állandó háttérsugárzás, ami mindenhol ér minket. A földben pedig vannak bomló anyagok, a pincékben még mérhető is enyhébb radioaktív sugárzás. A víz, amit iszol a csapból (már ha iszol, vagy teát főzöl belőle), gyakorlatilag tisztított szennyvíz. És még mit mondjak? Nem az a megoldás az életre, hogy eltiltod mindentől. Az ember attól ember, és úgy tudott túlélni, mert kész volt fejlődni, alkalmazkodni. A világ már bőven nem ott tart, hogy csak olvasni lehessen vagy fajátékokkal játszani. Igen, azt is lehet, de ha már van TV, számítógép, telefon, akkor egy kicsit miért ne játszhasson velük? Régen meg a könyvekre mondták, hogy nem szabad sokat olvasni, mert tönkremegy tőle a szemed. Most mindenre lehet találni kifogást, meg hátrányt. Ha el akarod mindentől tiltani, egészségedre, de azt nem mondhatod, hogy azért, mert az mindenképpen csakis rossz.

2019. dec. 16. 16:14
 39/48 anonim ***** válasza:
88%
A cikk amúgy egy baromság. Mi az, hogy csak a hallott mese az igazi?
2019. dec. 16. 16:15
 40/48 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező, annyira édes, ahogy egy online felületen felteszel egy kérdést, aztán fensőbbrendűséged teljes tudatában kiosztod itt a képernyőfüggő válaszolókat :DD

Amúgy hatodik éve nincs tévém, de ne zavarjon. Mert TE aztán tudod, hogy a válaszolók képernyőfüggők-e vagy nem, de mi csak ne vonjunk le következtetéseket, amikor te direkt kifejezetten arra kérted az embereket, hogy válaszoljanak neked :DDDD én kérek elnézést.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy teljesen megértelek, de a felsorolt kér karácsonyi ajándék szerintem nem olyan gáz. A többiben amúgy igazad van szerintem... csak hát ez a vicces sértődőzésed, ez ne lenne.

2019. dec. 16. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!