Hogyan lehet szépen közölni anyósékkal, hogy Szentestén szeretnénk magunk lenni? Vagy engedjek most is?
Röviden anyósék a szomszédságban élnek. Ez a felállás átmeneti, mert intézzük a házépítést. Viszont a viszonyunk formális, kezdetektől én más vagyok, nem tudtak irányítani, probáltak kikezdeni, pletykálni rólam, stb. Sok energiámba telt, hogy elfogadják mi nem azt az életet fogjuk élni, amit ők anno, vagy amit ők gondolnak.
Tavaly a férjem unszolására engedtem a közös Szentestének. Itt voltak a szüleim, anyósomék,(akkor született a fiam 5 hónapos volt) gondoltam megnézem milyen így. Konkrétan 10 óra után alig akartak elmenni anyósék..
Idén a gyerek nagyobb már,másabb a hangulata az egésznek, tud már szaladni, játszani. Valamint én terhes vagyok még nagyon korai múlt héten teszteltem kb. 6 hetes lehetek. Rosszullétek már vannak, meg hányás.
Nincs kedvem hozzá, hogy megint mindenki itt legyen. Fáradt vagyok estére már és tényleg szeretném ezt az egy estét 3asban tölteni. A férjem meg is ért, de ismeri a szüleit. Gondoltam másnap ebédre meghívom a két családot, mivel ha én nem főzök akkor a férjem családja megjegyzést tesz, sőt képes anyós maga hozni kaját. Amivel nincs is gond szeretek főzni. Hozzáteszem Karácsony első két napján hol anyósékkal hol a szüleimmel hol a férjem egyéb rokonaival vagyunk.
Szerintetek jogosan kérem ezt? Vagy le kellene nyelnem idén is, aztán hagyj jöjjön mindenki?
Köszönöm a válaszokat!
Én is igy gondoltam, hogy odaállok meghívni őket, hogy első nap várom őket és a szüleimet ebédre. 26,27én meg úgy megyünk ahogy hívnak minket ebédre/ vacsorára. Nem adok esélyt arra, hogy feljöjjön az, hogy esetlegesen Szentestén legyena közös kaja.
A gond viszont az, hogy mivel a szomszédban lakunk kvázi úgy érzi mintha együtt élnénk és simán átjön. Ha akarom ha nem. Arra hivatkozva, hogy csak a gyereket akarja megnézni. Ami igazából jó dolog, ha nem napjában többször fordul elő. Persze volt rá pl. hogy két naponta jött de akkor is.
Ezt már mondtam a férjemnek is, tudjuk, hogy amig itt élünk sajnos ez így lesz. Jobb lenne a kapcsolat, ha nem érezném úgy, hogy ránk vannak települve. Az én szüleim sem laknak messzebb imádják a lányom, de így naponta vagy telefonálás nélkül nem jönnek. A férjem ki is lenne ha az én anyukám lenne itt vendég naponta mire ő hazáér, meg anyósomnak se tetszene, ha anyu csinálna azt, amit ő.
Ezért én úgy gondolom ha kihangsúlyozom, hogy mi hármasban szeretnénk tölteni majdcsak értenek belőle.
Én anyós vagyok és szerintem a szentestét mindenki töltse a szűk családjával!
Nem mintha nem vagyunk boldogok, hogy a gyerekünkkel és a családjával lehetünk, de akkor az is elvárható, hogy a menyem családja is ott legyen. Ők viszont annyian vannak mint az oroszok és nekünk a szenteste inkább meghitt, szoros családi ünnep, nem akarjuk számunkra alapvetően idegen emberekkel zajos társadalmi eseménnyé tenni.
Így pont mi javasoltuk, hogy mielőtt megutáljuk a karácsonyt, inkább 25 vagy 26-án jöjjünk össze, de akkor csak mi, a másik alkalommal meg a menyem családjával legyenek! Azóta - 10 éve - ez így is van.
#24, anyósok gyöngye!
Olvass, mielőtt marhaságot írsz!
Ha odaeszi a fene szenteste, nem engeditek be őket. Egyszerűen nem reagáltok a csöngetésre. Remélem, azért nem kulccsal törnek rátok! Ha megsértődnek, megsértődnek. Nem dirigálhatnak nektek.
22-es, erre ne legyél büszke, igen rosszul teszed. Magaddal szúrsz ki! Ha neked ez jó ...
En siman megmondtam tavaly3lott h 25en jövünk. Mert nalunk nekunk KELL menni, isten őrizz h ők kimozduljanak.. Oke nem 5 percre laknak, de az elkepzelhetetlen hogy masnal legyen a karácsony.. Volt duzzogas.
Mert mi ráérünk. Mi mindig raerunk, nekunk semmi dolgunk, amit mi csinálunk az semmi... Legszivesebben sose mennek. De a parom es a gyerek miatt erőt veszek magamon. Nem engedhet mindig a férjem... Igy 24 itthon. 25-26 ott. Mert ott is alszunk... Bar mar abbol is elegem van...de a fiam miatt megyek bele. Neki szüksége van a nagyszüleire. Bar van megkülönböztetés a tobbi unokatol(gondolom miattam, meg azert mert fiú es nekik lany kellett...) félek is mikor a gyerek rajon... A lelkivilagat feltem. Bar nekem könnyebb lesz utana az életem, de a fiam sajnalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!