Tartsam a kapcsolatot anyosekkal, és ha igen akkor milyen szinten?
Végre költözünk. 2eve a férjem a szüleivel vett közösen házat 50-50%ban. Rá fél évre ismerkedtünk és hamar de jött a gyerek, így odakoltoztem. Emeletes ház, felső szint a miénk, csak a konyha közös meg az udvar. Sajnos anyós pajtás már korán kezdte a balhekat. Osszehazasodtunk majd megszuletett a gyerek, de már előtte is voltak viták... utána meg egyre durvább lett minden. Az elején turtem és szépen kértem, sőt a férjem is, de csak az örökös bantas volt. Egy ideje elegem lett és ha kezdik a cirkuszt tisztelettel de én is megmondom a magam véleményét. Végül úgy látta a férjem, hogy ez tarthatatlan így közösen vettünk egy házat. Persze emiatt is kaptunk. A komplett család gyűlöl, úgy h nem is ismernek, csak anyósom amit mond. Már a valason is erősen elgondolkoztam.
Na de a lényeg. 2honap és itt a karácsony, előtte pedig a lányunk születésnapja. Nagyon nem szeretném a férjem rokonságat meghivni. A húga lenez és állandóan serteget, anyósom állandóan a kisfiát félti tőlem, apósom pedig állandóan zsidókrol és a politikáról beszél. És ha elkezdi akkor nem lehet leallitani. Nem akarom őket meghivni a szülinapra, viszont most emiatt ne ünnepeljük meg a lányunk szülinapját? Én a szüleimet szeretném meghivni, meg a keresztszuloket és az én nagyszüleim. Tanácstalan vagyok. A férjemmel megegyeztünk, hogy ő annyit jár hozzájuk amennyit akar, de engem nem kenyszerithet és a gyereket sem viszi ha én nem akarom. De ezt a szülinapot nem tudom. Tudom illik meghivni őket, de minden porcikam tiltakozik ellene. A férjem se tudja, hogy hogy legyen, mert tudja, hogy milyenek a szülei de nem akarja őket megbantani. Ti mit tennétek?
És ha férjed elvinné külön szülinapozni a rokonaihoz a gyereket, aztán ti is tartanátok egy meghittebb szülinapot?
Nálunk mivel nem voltak nagy szülinapozások, mindig külön vittek el mindkét nagyihoz, amíg kicsi voltam. (Lehet ezért? :D)
Ismerős, az én leendő anyósom is csinál ilyeneket. Sógornő gyerekét is csokival, gumicukorral, kubuval jutalmazza, utána meséli nevetve, hogy a gyerek hogyan vitatkozott az anyjával mert neki csoki kell, jajj milyen édes. 10 perccel később meg "hát ez meg ez a szomszéd mennyit is hízott, miért kell annyit enni". Sima vizet nem is iszik már a gyerek.
Tiltani azért nem lehet tőlük, férjed nem tudná határozottan megmondani nekik, hogy csokit ne adjanak a gyereknek? Ha ő viszi el?
Apukában sem bízol? Ha vele megy a gyerek, akkor az ő felelőssége az, hogy megmondja a nagyszülőknek, hogy otthon mi a szokás, és amit szeretnének, azt nem. Szerintem nem lenne ezzel gond.
Persze, ha a férjedben sem bízol ilyen téren, az más kérdés, de akkor meg nem anyósék jelentik a fő gondot...
Én semmiképp sem hívnám meg őket ebben a formában, viszont a férjed is ugyanúgy szülője a lányotoknak, vele miért ne mehetne el hozzájuk? :)
Én nem pontoztam senkit.😶
A ferjembe bízom azzal nincs gond, hisz ő is engem választott.
Mit segítettek? Mivel tartozom? Ezt viszont nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!