Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet szépen közölni...

Hogyan lehet szépen közölni anyósékkal, hogy Szentestén szeretnénk magunk lenni? Vagy engedjek most is?

Figyelt kérdés

Röviden anyósék a szomszédságban élnek. Ez a felállás átmeneti, mert intézzük a házépítést. Viszont a viszonyunk formális, kezdetektől én más vagyok, nem tudtak irányítani, probáltak kikezdeni, pletykálni rólam, stb. Sok energiámba telt, hogy elfogadják mi nem azt az életet fogjuk élni, amit ők anno, vagy amit ők gondolnak.

Tavaly a férjem unszolására engedtem a közös Szentestének. Itt voltak a szüleim, anyósomék,(akkor született a fiam 5 hónapos volt) gondoltam megnézem milyen így. Konkrétan 10 óra után alig akartak elmenni anyósék..

Idén a gyerek nagyobb már,másabb a hangulata az egésznek, tud már szaladni, játszani. Valamint én terhes vagyok még nagyon korai múlt héten teszteltem kb. 6 hetes lehetek. Rosszullétek már vannak, meg hányás.

Nincs kedvem hozzá, hogy megint mindenki itt legyen. Fáradt vagyok estére már és tényleg szeretném ezt az egy estét 3asban tölteni. A férjem meg is ért, de ismeri a szüleit. Gondoltam másnap ebédre meghívom a két családot, mivel ha én nem főzök akkor a férjem családja megjegyzést tesz, sőt képes anyós maga hozni kaját. Amivel nincs is gond szeretek főzni. Hozzáteszem Karácsony első két napján hol anyósékkal hol a szüleimmel hol a férjem egyéb rokonaival vagyunk.

Szerintetek jogosan kérem ezt? Vagy le kellene nyelnem idén is, aztán hagyj jöjjön mindenki?

Köszönöm a válaszokat!

2019. nov. 28. 23:05
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
89%
Szia. Szerintem meg kéne velük beszélned, hogy szeretnétek hármasban lenni. Én csak ezt tudom tanácsolni. Sok egészséget a piciknek 😊
2019. nov. 28. 23:35
 2/28 anonim válasza:
89%

ugyan ez van itt is, de sajnos nem tudják elfogadni és nem veszik figyelembe hogy mi mit szeretnénk, még is eldöntöttük hogy csak mi leszünk nem lesz nagy családi hűhó csak másnap max.

Megy is minden évben a veszekedés sértődés ezerrel

2019. nov. 28. 23:48
 3/28 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen jogos, főleg, hogy a többi napon úgyis mentek.

Lehet, hogy felháborodik, de a férjednek közölnie kellene, hogy ezt szeretnétek és pont!

2019. nov. 28. 23:55
 4/28 anonim ***** válasza:
88%
TERMÉSZETESEN ! nem kell nyelned, mért kérsz bizonygatást? Azt csináltok, amit akarsz. Nem kell különösebben szépen közölni, tényszerűen kell közölni! Anyuka, jöjjenek el 25-én/26-án ebédre. A 24-ről nem beszéltek. Ha meg ők felhozzák, akkor megmondod, hogy úgy döntöttetek, hogy a szentestét hármasban töltitek. Nem kell reszketni, mint a nyárfalevél. Felnőttek vagytok, és az életetekről ti döntötök. Senki más. Akkor se, ha eljátsszák a hattyú halálát.
2019. nov. 29. 00:22
 5/28 anonim ***** válasza:
88%
Teljesen jogos, de nem lesz könnyű harc. A férjed már tudja kérd meg, hogy "közvetítsen" azzal, hogy másnap várjátok őket szeretettel. A Ti életetek, nem az anyóséké.
2019. nov. 29. 00:51
 6/28 Salx Narval ***** válasza:
95%
Nálunk mindig az volt a szokás, hogy a szentestét a család szűk körben együtt tölti, amikor külön költöztünk erre a napra nem hívtunk vendéget és mi sem mentünk máshoz. Az ünnep többi napjára tettük a szülők látogatását, v meghívását mikor ,hogy. Én azt a tanácsot támogatnám , hogy minden magyarázkodás nélkül másnapra hívjátok meg őket ebédre, vagy vacsorára ahogy tetszik. Mi is ezt tettük, mára már ez is szokássá vált. Természetesen mindenki úgy tesz ahogy neki a legjobb de szerintem a szenteste szűk családi ünnep, neked most a férjed és a kisfiad a szűk családod, az ünnep többi napja viszont az egész család ünnepe kellene, hogy legyen.
2019. nov. 29. 04:48
 7/28 anonim ***** válasza:
95%

A mi családunkban a szenteste a szűk családé. Jelen esetben te, a férjed és a gyerek tartozik ebbe a körbe.

Én nyugodtan megmondanàm őszintén a szitut. Szeretnétek először hármasban ünnepelni, értsék meg, hogy ti is család vagytok már.

Majd másnap lesz közösen is ünnep.

De nyilván a férjednek is ki kéne nyitni a száját és kiállni melletted. Nem gondolom, hogy a te feladatod megmondani nekik.

2019. nov. 29. 06:10
 8/28 anonim ***** válasza:
86%
Egyenes, rendes magyar tőmondatokban, de kivirágoztathatod őket, ha akarod. Egy a lényeg: a te és a férjed akarata az első, nem anyóspajtié. Ő az, aki alkalmazkodik a helyzethez. Pont.
2019. nov. 29. 08:19
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerűen megmondjátok nekik, hogy szenteste csak ti 4-en, a szűk család, és majd a következő napra várjátok a szülőket, barátokat, stb. stb. És úgy készüljenek, és ti is így készültök. Pont.
2019. nov. 29. 08:32
 10/28 anonim ***** válasza:
81%
Itt is ugyan ez van!!Mindig mi alkalmazkodtunk,mert már majdnem kötelező menni!!Kötelező ajàndékozás,holott epìtkezünk,elférne máshol is az a pénz.Kinem àllom sogorom mert egy okoskodo vén fa**,rendesen menekülni kell előle mert annyi hülyeséget összehord.8 hónapos terhesen is lebattyogtunk anyosekhoz karacsonykor,megbeszélt időpont volt erre drága sogoromék késtek majd 2 órát,és kioktatott a szoptatàs fortélyairol,hogy hogyan csinàljam majd a babàval.😠😤Úgy hogy ő egy férfi.Ràadàsul nekem dec 24 van a névnapom és 25 én a szülinapom,sose köszöntenek fel!!!Szóval..szop*s az egész.
2019. nov. 29. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!