Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen módon értessem meg...

Milyen módon értessem meg barátnőmmel, hogy nem akarom ennyit itt látni az anyját?

Figyelt kérdés
Apósom 3 hónapja belevágott egy nagyobb beruházásba ami azt jelenti, hogy nagyon keveset van otthon. Anyósom meg valószínűleg unatkozik tehát az új hobbija a hozzánk járkálás heti 4-6 alkalommal. Természetesen mivel a kicsi lányához jön így nem jelenti be előre csak mikor kedve van random csönget. Ez az állapot már 2 hete tart és nem bírom tovább idegileg. A legrosszabb mikor elhiszi, hogy nálunk ő teljesen otthon van és elkezd rendezkedni. Múltkor a éppen dolgoztam mikor kinéztem az ablakon a kutyám pedig visszanézett az udvarról. A kutyám akit a reggel hatos séta után mostam, szárítottam és fésültem végre tisztára. Mint kiderült anyósom már 11 óra körül ott kávézott a nappalinkban és osztotta az észt a telefonban. Barátnőm éppen hajat mosott, őt meg zavarta a kutyám a nappalimban szóval kizárta mert a kutya elszórakozik a kertben. Mikor megkérdeztem mi lett a kutyával elmondta egy rövid monológban, hogy zavarta de a kutya amúgy is a kertbe való. Utána tájékoztattam, hogy a MI házunkban a kutya bentre való. 3 napra rá éppen főztem egy adag Bolognai ragut mikor leültünk HÁRMAN ebédelni akkor feltűnt, hogy itt valamit nagyon elmértem mert iszonyat rossz lett fűszerezése a ragunak. Mint kiderült anyósom meg paprikázta meg dobált bele mindent amit ért a keze mer há főz vagy 40 éve csak tudja mi a jó. Állandóan takarítani akar ami azért nagy baj mert nála a takarítás a kémedést jelenti és soha semmit nem pakol vissza oda ahol volt. Az utolsó utáni csepp az volt mikor tegnap mondta barátnőmnek, hogy másoltasson neki kulcsot mert akkor bármikor áttud majd szaladni. Tegnap egész este veszekednem kellett a barátnőmmel, hogy takarítsa ki az anyját az életünk ilyen mélységeiből mert én a falra fogok mászni hamarosan. Ő megígérte, hogy beszél vele de hát ő csak az anyja. Az a baj, hogy anyósom nagyon elnyomta barátnőmet gyerekkorában. rajta élte ki azokat a célokat amiket ő anno nem tudott megvalósítani és nem volt ellenkezés vele. Sajnos ha ma sem érti meg anyósom, hogy ide nem kell befészkelnie magát akkor én fogom kitakarítani innen. Ezt nem akarom mert félek, hogy kifogok fakadni rá és évekkel ezelőtt megbeszéltük mindenki a saját szüleit intézi

2019. nov. 28. 13:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%
Szerinted mi lesz,ha még esetleg gyereketek is lesz? Kisajátítja őt is? Odaköltözik?
2019. nov. 29. 10:21
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

A párosra nem számíthatsz ebben, ismerem a helyzetet.

Én hat évig húztam, de csak elválunk a végén.

"Elvileg" mindig egyetértett velem, csak az a fránya gyakorlat!

2019. nov. 29. 13:16
 13/15 anonim ***** válasza:
90%
Te a fejedre is állhatsz, ha a barátnőd nem partner....
2019. nov. 29. 13:23
 14/15 anonim ***** válasza:
92%

Hát ez nagyon ciki, rossz volt olvasni. A baj az, hogy ez azonnali megoldást igényelne, de a leghatékonyabb megoldás az pont, hogy nagyon hosszú. Ez ugyanis a barátnőd önismereti kurzusa lenne (pszichoterápia). Nyilvánvaló, hogy anyóspajtásnak komoly pszichés problémái vannak, amit önismeret hiányában másokon él ki, gyakorlatilag az élősködésével kizsarolja a figyelmet és kiéli az uralkodási vágyát. Az ilyen deficittel küzdő szülőknél determinált, hogy rátelepedjenek a gyerekeik életére és tehetetlenné tegyék őket még felnőttként is. Az egy jó elv lett volna, hogy mindenki a saját szüleit intézi, csakhogy itt pont az a probléma, hogy ha egy szülő olyan, hogy "intézésre szorul", ott valószínűleg a leszármazott sincs teljes önrendelkezésének birtokában, mert gyermekkorában megfosztották ettől, tehát nem tud fellépni a szülővel szemben. Egészséges szülő eleve tiszteletben tartja gyermekének magánszféráját, így a gyerek megtanulja, hogy az értékes és megőrzendő. Aki ezt nem tanulta meg, mert a szülő folyton keresztültrappolt rajta, az mit védelmezzen? Ha azt tanulta egész életében, hogy a szülőnek abszolút joga ez?

Nálunk pl. a férjem azonnal kiszúrja és leszereli a saját anyja beavatkozási törekvéseit. Mondjuk több száz km-re lakik a kedves mama, így gyakori látogatásnak nincs veszélye, de amikor először jött s ott aludt pár napot, utána közölte, hogy a pipere cuccait ott hagyja a fürdőben. A férjem azonnal összeszedte őket és mondta, hogy erre nincs szükség, vigye magával. Én még majdnem védelmembe vettem, hogy de hát nincs útban, meg ugyan már, de a férjem megmagyarázta, hogy ez egy ilyen befurakodási kísérlet volt és jobb, ha nem kap vérszemet. De az, hogy valaki ide jusson helyzetfelismerésben és önérvényesítésben egy olyan személlyel szemben, aki egész életében addig manipulálta, az tényleg komoly, sok éves önismereti meló, szaksegítséggel.

2019. nov. 29. 21:29
 15/15 anonim válasza:
55%
A kislány vagy elengedi anyuci szoknyáját, vagy mehet isten hírével. Ez már beteges ragaszkodás.
2019. dec. 14. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!