Milyen módon értessem meg barátnőmmel, hogy nem akarom ennyit itt látni az anyját?
A párosra nem számíthatsz ebben, ismerem a helyzetet.
Én hat évig húztam, de csak elválunk a végén.
"Elvileg" mindig egyetértett velem, csak az a fránya gyakorlat!
Hát ez nagyon ciki, rossz volt olvasni. A baj az, hogy ez azonnali megoldást igényelne, de a leghatékonyabb megoldás az pont, hogy nagyon hosszú. Ez ugyanis a barátnőd önismereti kurzusa lenne (pszichoterápia). Nyilvánvaló, hogy anyóspajtásnak komoly pszichés problémái vannak, amit önismeret hiányában másokon él ki, gyakorlatilag az élősködésével kizsarolja a figyelmet és kiéli az uralkodási vágyát. Az ilyen deficittel küzdő szülőknél determinált, hogy rátelepedjenek a gyerekeik életére és tehetetlenné tegyék őket még felnőttként is. Az egy jó elv lett volna, hogy mindenki a saját szüleit intézi, csakhogy itt pont az a probléma, hogy ha egy szülő olyan, hogy "intézésre szorul", ott valószínűleg a leszármazott sincs teljes önrendelkezésének birtokában, mert gyermekkorában megfosztották ettől, tehát nem tud fellépni a szülővel szemben. Egészséges szülő eleve tiszteletben tartja gyermekének magánszféráját, így a gyerek megtanulja, hogy az értékes és megőrzendő. Aki ezt nem tanulta meg, mert a szülő folyton keresztültrappolt rajta, az mit védelmezzen? Ha azt tanulta egész életében, hogy a szülőnek abszolút joga ez?
Nálunk pl. a férjem azonnal kiszúrja és leszereli a saját anyja beavatkozási törekvéseit. Mondjuk több száz km-re lakik a kedves mama, így gyakori látogatásnak nincs veszélye, de amikor először jött s ott aludt pár napot, utána közölte, hogy a pipere cuccait ott hagyja a fürdőben. A férjem azonnal összeszedte őket és mondta, hogy erre nincs szükség, vigye magával. Én még majdnem védelmembe vettem, hogy de hát nincs útban, meg ugyan már, de a férjem megmagyarázta, hogy ez egy ilyen befurakodási kísérlet volt és jobb, ha nem kap vérszemet. De az, hogy valaki ide jusson helyzetfelismerésben és önérvényesítésben egy olyan személlyel szemben, aki egész életében addig manipulálta, az tényleg komoly, sok éves önismereti meló, szaksegítséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!