Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg a barátnőm...

Hogyan értessem meg a barátnőmmel, hogy azért mert szült nem kell begubóznia?

Figyelt kérdés

Mindenre azt mondja nem lehet,a gyerek miatt.Pár hónapon belül már 2 éves lesz a gyerek.

Van hogy napokig az udvarra se mennek ki,mert azt mondja hogy pl főz....

Vagy a multkor a postára kellett volna mennie.De hogy?Ott a gyerek.Mondja ő.Vigye haza az anyjáékhoz?Mondom vidd magaddal.Ráadásul kocsival menne.Vagy itt a bevásárlás.Nem járnak pl Tesco meg ilyenek,mert az csak a közeli vároban van,és hogy...Azt is javasoltam már,hogy menjenek a férjével,vigyázok a gyerekre,vagy menjünk mi,és addig ellesz a gyerek az apjával.De erre is mindig tud valamit mondani.

Sok ilyen helyzetet tudnék mondani.Már nem tudom hogyan vezessem rá a dolgokra.Megbántani se akarom,de bármit mondok,mindenre van miért.

Mit lehetne tenni?Közben meg létom rajta szenved attól,hogy a négy fal közt van,és minden az ő nyakába szakad.

Köszi az ötleteket.

2010. febr. 22. 09:59
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Ezt úgy hívják: tehetetlenség. Nem értem, miért nem lehet gyerekkel postára menni, de ő egyszerűen mindent elintéz azzal, hogy ezt gyerekkel nem lehet. Szerintem neki egyszerűbbb mindent erre fogni, mint egy kicsit gondolkodni rajta, hogy gyerekkel hogyan tudná megoldani a dolgokat. Nekem is két éves gyerekem van, de gyakorlatilag mindenhova el tudok vele menni, pedig autóm sincs, busszal járunk. Minden üzletben, hivatalban szoktam látni kisgyerekes anyukákat, érdekes, hogy mások is meg tudják oldani. Nem értem az ilyen nőket...
2010. febr. 22. 10:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Én is mondtam már neki hogy én is minden egyedül csináltam,intéztem,mikor az enyémek kicsik voltak.Egyik kicsi másik pici...

De hiába...már nem tudok mit mondani neki.

2010. febr. 22. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ő csak nem akar elmozdulni, mert neki ez így baromi kényelmes, csak neked ezt így nem mondja el. Mi lesz, ha vissza kell menni dolgozni? Szül még egy gyereket?
2010. febr. 22. 10:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Azt nem hinném,sőt biztos hogy nem.de ez másik téma(lenne)

Erről is beszélgetünk már,és mondtam neki akkor mégrosszabb lesz,mert a munka mellett kell mindent meholdania.Már most retteg az egésztől.

2010. febr. 22. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem az allando otthon lettol depresszios lett a lany. Beszelj a ferjevel is, esetleg egyutt ki tudjatok mozditani.

Es az a legrosszabb, hogy minel inkabb hozzaszokik ehhez a helyzethez, annal inkabb ez lesz neki a termeszetes. Csak sullyed, es sullyed.

Es a szulei mit szolnak ehhez?

Szerintem nyaggasd tovabbra is, es legy vele kemeny! Mentek es kesz.

A kulsejevel elegedett a baratnod? Nem hizott meg? Fodrasz, smink, par jo ruha es akkor az onbizalma is nagyobb lenne. Szerintem az sincs neki, vagy?

2010. febr. 22. 10:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Nehéz...Sajnos nem jó a házzasságuk,így a férjével nem tudok beszélni.A szülei segítik,sokat jár a gyerekkel haza.Rajtam kívül nincs olyan akivel megbeszélné az ilyen jellegű dolgokat.Ismerősei barátai ter. vannak.De akivel ennyire szorosan tartja a kapcsolatot az egyedül én vagyok.

Én most abban bízok,hogy ha jön a jó idő tavasz,akkor sikerül a sétákra,meg ilyesmi rábeszélni,kimozdítani.

2010. febr. 22. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Már bocs, de nem is csoda, hogy rossz a kapcsolat a férjével a leírtak után. Szerintem annyi az egész, hogy ellustult, nem kicsit, nagyon. Könnyű mindent a gyerekre fogni. Gondolom el is igénytelenedett valamennyire ennek köszönhetően és talán már ezért sem akar menni sehova, mert nincs kedve készülődni. Ebbe szerintem sokan beleesnek a Gyed-Gyes idő alatt. Egyszer kell kimozdítani valahogy, akkor majd rájön, hogy nem is olyan szörnyű melegítőn kívül mást is viselni...
2010. febr. 22. 11:05
 8/9 A kérdező kommentje:

A férjével a kapcsolat más miatt romlott meg.Nem igénytelen,törődik magával,most is befesteti a haját,vágatja.stb....Pont fordítva van megromlott a házzasságuk,és ez lett belőle.A gyerek születése(terhesség alatt)meg az első pár hónap eltőrt benne valamit...a férje hozzá állása miatt.Nem segít neki,stb.

Tudom ere az a válasz hogy váljanak el.Én is mondtam már neki.De ez most egy ördögi kör...

2010. febr. 22. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak azon lehet segíteni, aki kész arra, hogy elfogadja. Nekem is kétéves gyerekem van, én is utálom néha, hogy négy fal között vagyok, kevés barátnőm is van, akivel beszélgetni tudnék. De majdnem mindennap elmegyünk valahová: piacra, egyik boltba, másik boltba, most épp a könyvtárba tervezek egy sétát. Mivel cél nélkül nem tudok sétálni, így minden napra tervezek valamit, hogy hová megyek el.

Miért nem akar a gyerekkel együtt menni? Kérd meg, hogy kísérjenek el pl. valamilyen ruhát venni, mert számítasz a véleményére. Próbálhatsz úgy segíteni neki, mintha neked lenne szükséged az ő segítségére.

2010. febr. 22. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!