Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom jóindulatú, de nagyon...

Anyósom jóindulatú, de nagyon pletykás, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Bármit megtud rólunk azt tudja mindenki. Pedig városban élünk,nem a falun..

Negatívan nem beszél rólam, viszont ha apróbb dolgot is megosztok vele már visszahallom. Nem fakadok sírva persze, ezek átlagos témák.

Szó volt arról mitől simult ki a bőröm,lett szebb. Fogamzásgátló, bánom hogy ilyen mélységekbe avattam..már tudja másik 3 rokonuk és nem tudom hány ismerôs,hogy ez de jó.. Hát nekem nem volt vicces. Megkértük tartsa a száját.

Hiába, nem tudja felmérni kinek mit lehet mondani. A magánéletét elkürtöli. Ha a fiáról + rólam esik szó tényleg nem bánt,jószándékú de nem örülök ha a neki mondott dolgokat továbbadja.

Így nem osztunk meg a szüleivel semmit..pedig apukája nem beszélné ki. És bizonyos helyzetekről muszáj mást mondani.

Barátomnak évek óta rezzenéstelenül megy szülei felé. Nekem meg mindig észben kell tartanom mit mondtunk mert baromira bele lehet kavarodni.

Pletykás anyóshoz ötletek?

Családi gyűlésen és egyéb helyzetben milyen semmitmondó témát hozzak fel azok helyett amit nem osztunk meg vele?

Új ismeretek elsajátítása,iskolák sikeres befejezése már letudva arról sokat beszéltünk mindenki tudja miket végeztem el. Mindig nem beszélhetek ugyanarról. 😰

2019. okt. 30. 16:14
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Mielőtt megkapom a "nem anyósod" szöveget javítom..: anyós jelöltem.
2019. okt. 30. 16:15
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Kínosnak tartod vele beszélni arról, hogy amit neki mondasz, ne mondja tovább? Ha továbbmondja, hiába lett vele beszélve, akkor csak általános dolgokat érdemes mondani: milyen ma az időjárás, hogy van, stb.
2019. okt. 30. 16:23
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Aktuál dolgokat. Mit főztél, mit vettél a boltban. Az időjárás, politika megunhatatlan téma. De inkább sztem ne te beszélj, hanem beszéltesd az anyóst. Biztos van kedvenc témája, hobbija. Az a lényeg h ne tudjon kérdezni, hanem beszéljen egyfolytában mikor ott vagytok. :)
2019. okt. 30. 16:24
 4/19 anonim ***** válasza:
88%
Az előzőnél a pont. Őt beszéltesd, arról is kérdezd, ami nem érdekel. Tégy úgy, mintha érdekelne. Megúszod a pletykát.
2019. okt. 30. 16:32
 5/19 anonim ***** válasza:
62%

Azzal kezdem, hogy anyósod - vagy az anyósjelölted - NEM jóindulatú. Ellenkezőleg. A pletyka, mások legmélyebb érzéseinek, legszemélyesebb dolgainak gátlástalan ellocsogása soha nem a jóindulat jele, hanem a rejtett gonoszságé. Azzal akar fontos lenni, hogy hírharangosdit játszik és előadja, hogy ő bizony semmi rossz szándékból nem tette, DE amikor megpróbálsz vele konfrontálódni és kiosztani őt, hogy fogja be a száját, mert sértő, amit tesz, még ő van felháborodva.

A Gonosznak sok és sokféle az álarca, ahogy szokták mondani.

Az ilyen embert úgy a legésszerűbb kezelni, hogy a lehető legminimálisabbra korlátozod a vele való mindennemű kapcsolatot és információkat; időnként dobsz neki csámcsognivalót, olyat, amit elpletykálhat: teljesen közönséges témát. Nem fog örülni neki, mert ő éppen a szaftosat keresi, hogy ezzel is megalázzon téged - és ez az egészben a gonoszság! -, de legalább befogja a száját.

Olyan témákról beszélj vele, amit a flegmájukról és zárkózottságukról híres angolok és németek szoktak: időjárás (de azt a legrészletesebben!), utazás, kutya, macska, állatok és a mindneki által közismert dolgok, a világ mindennapos hírei.

Magadról semmi személyeset, és figyelj oda, hogy ki se szedhesse belőled! Inkább hagyd ott, és tűnj modortalannak, de ne hagyd, hogy kiszedjen belőled olyat, amit azonnal elpletykál és azzal csak megaláz téged.

És igen, csakis semmitmondó témákat! Ha kell, ezerszer is. Inkább higgyen téged butának, sem hogy rohadtul érezd magad, mert a kedves anyósjelölted egy nyavalyás, neveletlen, buta pletykafészek.

2019. okt. 30. 16:48
 6/19 anonim ***** válasza:
81%
Csak hétköznapi dolgokról beszélj vele.Időjárás,főzés,bevásárlás stb.Tehát csak amit az újságokba is kiirhatsz.A magánéletetkbe ne avassátok be.
2019. okt. 30. 17:53
 7/19 anonim ***** válasza:
33%
Te teljesen beteg vagy. Hányszor írod még ki a kérdést?
2019. okt. 30. 18:52
 8/19 A kérdező kommentje:

Ez tetszik 🤣😂 "időnként dobsz neki csámcsognivalót"

Igen mindig pozitív,jó dolgokat mutatok mondok mesélek. Sikeres dolgokat.

Ez jó tipp köszönöm,hogy bagatell dolgokról beszéljek inkább neki vaagy beszéltessem őt.

Nem rosszindulatú.. nekem korábban is sokat segített, érdeklődött mi van velem,hívott erre arra de már ahogy felnőttünk önállósodtunk sok lett és én kezdtem eltávolodni. Illetve mikor nyilvánvalóvá vált,hogy pletykás jobban vigyáztam, mérlegeltem,hogy előtte se tárulkoztam ki így nem is estem pofára úgymondd..

Nem volt gonosz mert velünk örül a jónak csak szétkürtöli ami miatt már nem sok mindent tud rólunk..

Barátom ferdít neki, meg elhallgat mindent mert mondta neki ez nem hiányzik,hogy az anyja ismerőseitől vmit visszahalljunk..

2019. okt. 30. 20:06
 9/19 A kérdező kommentje:

A pletyka valóban ocsmány egy dolog,de jókat írtatok védekezni.

Ha a fia mondd el neki valamit azt is utána a teljes háztömb tudja majd a városrész végül a fél ország.. ugyhogy barátom nagyjából a nagy semmiről beszél vele csak hogy lássa megvannak a szülei..ennyi.

Akkor lenne baj ha párom beavatná abba amibe nem kéne. Ezt megúsztam. :)

De mikor esetleg belekérdez abba amihez nincs köze én megmondtam h semmi köze. Na ez helyett kéne valami tipp..hogy ne legyek ilyen de ne kelljen elárulnom.. pl összefutottunk városban.. kérdezte merre jártam (orvos) de jó nagyot kellett kamuznom neki.. muszáj volt. Nem akarom h mindent tudjon... Jól is néztem ki meg nem mondta volna senki hogy valami baj van/volt..

2019. okt. 30. 20:22
 10/19 anonim ***** válasza:
56%
Még hányszor írsz ki erről kérdést?
2019. okt. 30. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!