Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom keptelen leválni a...

A párom keptelen leválni a szüleiről?

Figyelt kérdés

32 évesek vagyunk,4 éve együtt vagyunk,én vagyok a nő.

Az anyosomék 50 kmre laknak tölünk.

De egyre jobban idegesit h ránk szàlnak.

Semmit sem lehet tenni anélkül h ők ne tudják meg. A pàrom testvére mindent elmond a szüleiknek.Szoval a testvérének sem lehet màr semmit elmondani mert ha beszél a szüleikkel mindig a mi életünk a tèma.

Még olyan dolgokat is elmesél a sógorom h engem megcsipett a daràzs.

Most itt voltunk,most ottvoltunk,most ezt vettünk most azt vettünk.A kocsink szerelőnél van stb...

Konkrétan mindent kozvetit a szuleinek rolunk.

Még vcre se lehet elmenni....

A sogoromek 15kmre laknak tőlünk.

A parom es testvere egy kocsival jarnak dolgozni igy minden nap beszelnek.

A szülei is állandoan ugràltatják.Ha kirándulni akarnaki a parom hivjak h vigye el őket.

Ha a sogoromékhoz akarnak menni akkor a pàrom vigye el őket es vigye őket haza stb...

Van autojuk,de imadnak inni.

Unom már h a pàrom nem veszi észre mennyire manipulàlják.

Sajnos a kapcsolat rovàsára kezd menni.Ha koztem es a szulei kozott kell valasztani oket valasztja.

Igy elmaradnak a megbeszelt programok.Es tolem elvarja h nyeljem lert a szulei.

Ha valahova vegre eljutnank es ha ezt megtudjak akkor ok is jonni akarnak.En mondom a pàromnak h vele kettesben akarok menni,de allandoan tàmad h a szülei és nem akarja őket megbàntani.

Ugyerzem utolso vagyok,h az nem szamit en mit akarok.

Elvarja h mindenrol mondjak le mert neki vannak szulei!

Most màr ott tartunk h jovore veluk kellene menni nyaralni.

A 4 év alatt 1 szer jutottunk el 4 napra kis tengerpartra horvatba.

Megbeszeltuk h jovore ha torik ha szakad elmegyunk mert ennyit megerdemlunk.

De az anyja mar most csak errol tud beszelni.

Nem akarok veluk menni mert masrol nem fog szolni h napi 24 oraban a nyakunkon lognak.Ok ide akarnak menni oda akarnak.

Nekik nincs kedvuk ennyit setalni....

Az aposom minden 2.etterembe v kocsmaba bemegy 1-2 korso sort inni.

Az anyosom lajhar tempoja a legidegesitobb.

Mert ha elmegyunk valahova 10 meterenkent 5 percet kell varni ra h beerjen minket.

Pelda 3 eve a parommal elmentunk a falunapra.

Itt hatalmas bolhapiac is szokott lenni.

A parommal 2 ora alatt megfordultunk.

Tavaly elott 5 es fel ora volt mig visszaertunk.

tavaly elott 5ora volt.

40 fok volt,es mast nem csinaltunk h alltunk es vartuk.

Ha szoltam a paromnak h szoljon neki tarthatna a tempot

akkor en is en voltam a szar.

Most mar kivagyok teljesen.

A parom egy jo ember es ezt a csaladja is kihasznalja.

De o ezt nem veszi eszre.

Tudom h szeret de a csaladja nagyon tudja a mondjat hogyan manipulaljak.Az anyja eloadja a szegeny artatlan asszony.

meg igy kisfiam ugy kisfiam.

Nem tudom mit tegyek.Tudom a szivem melyen h az eszemre kell hallgatni mert ennek igy nem lesz ertelme.es szakitas lesz a vege

De h ilyen miatt?ezt keptelen vagyok felfogni

Lehet en nem vagyok normalis.De engem megvisel az egesz

2019. okt. 11. 08:40
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Tudom,nem igy akarom leelni.

Nekem is van hugom,sokat beszelünk.

De sose targyaljuk ki egymast a szüleinknek.

Tiszteletben tartjuk h a masiknak is van maganelete.

A sogorom nem a sajat eletevel foglalkozik?

h a felesege 4 eve munkanelküli?

Hogy a gyerek ha reggel hisztis nem megy ovodaba.ha esik az esö a felesege nem setal el a gyerekkel az ovodaba.

Ha a sogorom szabadnapos a gyerek nem megy ovodaba.

Ezeket a szüleik nem tudjak.De ha a parom elmondana ilyeneket akkora balhe lenne belöle!

A parom sem beszeli ki a testveret

Ha a szülei megkerdezik beszeltek e

Igen,jol vannak,pont!

Sose mondjuk el ha a gyerekük beteg,h nem volt ovadaban ezert azert meg amazert...

Az anyjuk mar total hozzaszokott h mindent tud.

es egyre jobban elvarja.

Ha anyukamnak mondom h voltunk delelött a varosban nem kezd el faggatni.

elmentünk multkor cipöt venni nekem munkaba.

Delutan összeszedtem a parom munka utan es ugy mentünk el körül nezni.

Mivel aznap a sogor kocsijaval mentek igy ugye tudta h a parom nem megy du vele vissza mert maradunk meg a varosban.

Aznap este hivta az anyja h hol voltunk,mit vettünk??!

Szamomra ez elkepesztö gyerekes

En nem igy nöttem fel,nem igy kezelnek a szüleim.

Es ez igy nekem szokatlan.Nekem ez nem normalis

A szüleim hagynak teret maganeletet.De masnak meg allandoan feleljek meg?

2019. okt. 11. 09:48
 12/29 A kérdező kommentje:

Nem megyek mindig vele.

Feltalalom magam neaggodj.

De ha nyaron 1 szer vegre ugy döntünk h lemegyünk a balcsira egyet fürdözni akkor könyörgöm ne hozza az anyjaekat!!!

Nem azzal van a baj h atmegy hozzajuk,vagy elmegy velük valahova

hanem az h mar odaig jutottunk h titkolozni kell ha kiakarunk mozdulni.

Mert ha megsasoljak jönni akarnak.Es a parom keptelen azt mondani h anyu most nem,ketten szeretnenk menni.

Ha egyszer az ember elviszi öket valahova utana elvarjak.

2019. okt. 11. 09:52
 13/29 anonim ***** válasza:
80%

Ne tedd választás elé a párod, viszont közölheted vele kerek-perec, hogy ezt vagy azt nem, mert csak kettesben akarsz vele lenni.

Ha jönnének a szülei is, te ne menj el.

De mindenféleképpen beszélj erről és ha kell, minden alkalommal mondd meg neki, hogy nem tetszik.

Ha nem változtat soha, egyszer sem a kedvedért, kettőtök miatt, te is tudod, mi lesz a vége.

2019. okt. 11. 10:00
 14/29 anonim ***** válasza:
80%
Mivel ez a pasi anyuci pici fia volt 4 éve is,hogy tud valaki ilyen férfibe beleszeretni ? Az elején otthagytam volna.Nem lesz itt se változás,se semmi,teljesen mindegy mit csinálsz,te soha nem leszel nála az első.Itt sokat nem kell gondolkozni,vagyis húzhatod még az éveidet vele,de kidobott idő lesz.
2019. okt. 11. 10:03
 15/29 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy hasonló cipőben voltam én is.

3 évig voltam együtt a vőlegényemmel. De őt is az anyja irányította. Otthon lakott még, de terveztük már a közös együttélést.

Ha picit többet kapott abban a hónapban, és megtudta az anyja, akkor többet kellett abban a hónapban fizetnie, mint addig. És saját magára költötte a haza adott pénzt, szóval minden számlát a hazaadott pénzen felül kellett még fizetnie.

Én jól kiosztottam őt, hogy álljon a sarkára és mondjon nemet. Beszélt az anyjával, és mondta, hogy az anyja belátta, hogy ez nem így működik. De elkezdte zsarolni, hogy ő mennyit költött rá, amikor még tanult és mennyi pénzt áldozott a felnevelésére, meg ilyenek.

Valamint, amikor már szóba jött az, hogy együtt lakjunk, az anyja kitalálta, hogy ő hozzánk akar majd költözni, és főzne, csinálná a házimunkát, fizetne is valamennyit, csak ne kelljen ott maradnia, ahol most élnek.

Én ezen kiadtam, akkori párom nem. És ezt teljes nyugalommal mellete el nekem, hogy az anyja amúgy ezt tervezi. Hát én rögtön mondtam, hogy felejtse el, és én nem akarok vele lenni.

És nem lehetett neki megmondani, hogy vegye már észre, hogy ez nem normális.

Ki is menekültem a kapcsolatból.

És rájöttem utólag, hogy sokkal jobb így, és hamarabb kellett volna ezt, más akkor, mikor legelőször átgondoltam, hogy ilyen anyós jelölt mellett akarom-e ezt a kapcsolatot.

Nem bántam meg.

De természetesen ő volt felháborodva, hogy egyik napról a másikra csak így szakítok és semmit nem jelent a gyűrű és az a 3 év. És hiába mondtam neki, hogy eddig is elmondtam, hogy ez nem normális, álljon ki magáért, ne ugráltassa magát a mi kettőnk kárára, akkor sem értette, hogy miért döntöttem így, visszavonhatatlanul.

Aztán még ő törölt és tiltott le mindenhonnan és lépegetett be a személyes fiókjaimba. Az a szerencse, hogy be van kapcsolva dupla biztonságú bejelentkezés mindenhova, mert így "csak" az e-mail fiókomba tudott belépni (arról meg SMS-t kapok), hogy kutakodjon, ki miatt szakítottam.

Én nem tanácsolom, hogy sokáig folytasd ezt, mert úgy sem változik semmi, hiába kéred, mondod.

2019. okt. 11. 10:14
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez van, és igen, undorító.

Kinek mi köze van hozzám?

Én a helyedben szakitanek.

Arról nem is beszélve, ha elmondja az anyosnak, akkor még azonkívül kinek?

Vagy a tesonak.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy megcsipett egy darázs. Mondjuk van akinek ez is hír...

2019. okt. 11. 12:18
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem a szülőkkel van a fő gond, hanem elsősorban a pároddal. A szülők azért ilyenek vele, mert tudják, hogy VELE megtehetik, míg a másik fiukkal, ha jól értem, nem.

Először is, ha a sógor pletykás, ez nektek kellemetlen, és nem lehet vele megértetni, hogy ne csinálja, akkor én biztos nem hallgatnám el az ő életük részleteit anyuka elől. Hadd örüljön a másik oldal is!

Másrészt pedig pároddal kellene megértetni, hogy semmi baj nincs azzal, ha szereti és támogatja a szüleit, de különítsen el időt a ti KETTŐTÖK számára is, amibe nem fognak bejönni a szülők. Erre minden kapcsolatnak szüksége van, mert különben tönkremegy. Ha ezt nem tudja megérteni, akkor sajnos a kapcsolatotoknak nincs jövője, mert te már így is kész idegroncs vagy a szüleitől, úgy látom.

Kompromisszum lenne valóban a jó megoldás, és a kedves párod ne higgye, hogy ez lehetetlen. Például, én és a férjem gyakran nyaralunk együtt a szüleivel meg a testvérével, de ez egyáltalán nem olyan, hogy lógunk egymás nyakán. Egy helyre megyünk, a szállodában az étkezéseknél napi szinten találkozunk, van, hogy közös programot is csinálunk, de az idő nagyobb részében a szülei meg a testvére is, és mi ketten is megyünk a magunk útján, főleg, mivel általában mást várunk el a nyaralástól. Mi a párommal aktívan szeretünk pihenni, ők pedig inkább passzívan. És lám, összeegyeztethető. Arról pedig szó sincs, hogy a szülők nélkül ne mehetnénk el kettesben valahová. Milyen az, hogy ti terveztek kettesben egy utazást, és a szülők is jönni akarnak??? Ha összeházasodnátok, a nászútra is menni akarnának? Morbid. Tessék elkülöníteni: most a szülőkkel megyünk, most nélkülük. Ha pedig a párod nem hajlandó nemet mondani nekik, akkor menjen velük, de nélküled. Ennek a vége így mindenképpen válás lesz, de ha őt ez nem izgatja, akkor jobb is, ha tovább lépsz.

2019. okt. 11. 12:19
 18/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem miért van lepontozva minden olyan válasz, ahol nem látják a válaszolók ennek a kapcsolatnak a jövőjét.

Kíváncsi lennék, hogy azok nyomnak piros kezet, akik szintén így viselkednek, mint itt a férj, vagy még sosem voltak ilyen elnyomott kapcsolatban.

Igazán ideírhatna egy olyan, aki szerint nem szakítani kellene.

2019. okt. 11. 13:06
 19/29 anonim ***** válasza:
6%

"aki szerint nem szakítani kellene" Jelen! Megdöbbentő, ha valaki pár sor után ex katedra kijelenti: válás! Szerintem fel kellene nőni, a kérdezőnek is, és a VÁLÁST hörgőnek is. És elmélyülten magunkba szállni: ez így van - mit szeretnék?

Kérdések önmagamhoz: 1.meg tudom beszélni? 2.Szeretem? 3.felül tudok kerekedni ezeken a piti ügyeken ki- mit - mond? 4. El tudom viselni a másik családot? 4.mi van a sajátommal- őket szeretem? 5. Négy év után tudok megértéssel és szeretettel kapcsolódni ahhoz, akihez szerelemmel kapcsolódtam 4 évvel ezelőtt?

ha ezekre NEM a válasz,

akkor mi a teendőm?

2019. okt. 11. 13:22
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó

Szerintem a leírásból és a kommentekből kiderül, hogy a kérdező már mindent megpróbált a 4 év alatt, és semmi nem változott azóta.

Semmi értelme olyan dologba kapaszkodni vagy olyas valaki után futni, aki nem tisztel sem téged sem a véleményed. Nem elszakítani akarja a szüleitől, csak kis magánéletre vágyik, amibe kevesebb szerep jut a szülőknek. Kevesebb és nem nulla!

2019. okt. 11. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!