Miért rendezkedik anyós a lakásban?
Mondd neki: Anyuka, legyen szíves ne főzzön kávét, üljön le, és várja meg, amig idehozom. (Mondjuk nem értem, miért baj neked, ha kávét főz...)
Anyuka! Ne tessék átrendezni a szekrényt, én azt szeretem, ha így vannak a dolgok. (Ezt megértem, mindenkinek megvan a saját rendszere.)
Ne tessék elmosogatni, ez nálunk a Pisti dolga. Ne tessék megcsinálnin helyette. (Ha Pisti a kamasz gyereked, akkor pedagógiai célzattal nagyon helyes, ha a nagymama nem végzi el helyette a rá kiosztott házimunkát. Ha a te férjed, akkor nem értem, miért baj neked, ha az ő dolgát megkönnyíti.)
Viszont a kapcsolatotoknak nagyon jót tenne, ha találnál olyan feladatot a nagymamának, amit ő szívesen elvégez, segít vele nektek, és te nem érzed úgy, hogy túlságosan belelép vele az életteretekbe. Az én anyukám például a vasalásban és a javítgatni való ruhák terén szokott kibontakozni. Én nagyon hálás vagyok neki, ő pedig örül, hogy segít valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!