Miért rendezkedik anyós a lakásban?
"Miért rendezkedik anyós a lakásban?"
Mert engeded neki, nem szólsz rá.
Amíg úgy kommunikálsz, hogy "nem kell neki csinálnia" ezt vagy azt, addig esetleg azt érezheti, hogy nem várjátok el a segítséget, de azért nem is veszitek rossz néven.
Én ebben a helyzetben úgy fogalmaznék, hogy szeretném, ha ezt vagy azt nem tenné (de udvariasan, nyugodt hangnemben).
Mondd ezt:
"Köszönöm szépen a segítséget,de már nem szükséges,hogy segíts,ezért légyszi ne szolgáld ki magad,mert mi kiszolgálunk."
Mindd ezt nyugodtan mondd.
Jókat írnak az elôttem válaszolók,viszont ez át mehet sértődêsbe is,mert majd azt hiszi az anyós,hogy csak addig volt jó,amíg szükséged volt rá. Én belegoglalnám azt is,hogy pl mostmár sokkal jobb az egészségi állapotom,vagy nem örökké kell bennünket szolgálni,mert már a pici mellett is tudok csinálni sokmindent...
A lényeg az lenne,hogy ne azt érezze,hogy mostmár ejtve van. Persze ez attól is függ,hogy milyen viszonyban vagytok. Mert ha nem kedveled,akkor gondolom teljesen mindegy,hogy megsértődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!