Miért várja el anyósom, hogy én dolgozzak, meg vállalkozzak gyerek mellett, ha ő sem tesz arrébb egy fadarabot sem?
Gyesen vagyok a másfél éves fiammal és rajta vagyunk a 2.gyereken is már pár hete próbálkozunk. A gyermekemet tisztességesen nevelem, viszem mindenféle, főzök neki. Foglalkozom vele, szeretem. Ellátom a, házimunkát, naponta főzök a férjemnek és nekem. Egy kisebb kertünk is van amiben magunknak vannak gyümölcsök, gyümölcsfák, zöldségek.
Anyósom 46 éves, 20 éves kora óta otthon van. Annyi a dolga, hogy főz a férjének(meg régen a gyerekeknek, de azt már nem kell) meg enni ad az állatoknak. Meg maguknak termel egész évre zöldséget, gyümölcsöt (nem eladásra csak egész évre betermeli)
Mindig mikor eljönnek látogatóba arra tereli a szót, hogy milyen kevés fizetést kapok, miért nem kezdek valamit magammal míg otthon vagyok. Pl. Termeljek ezt vagy azt.kezdjek valami vállalkozást.
Hozzateszem ő durván költi apósom keresetét. Havi 2x minimum megy fodrászhoz, műkörme van, meg kozmetikushoz és masszőrhöz is jár minden hónapban.
Van munkahelyem, diplomám és nem áll szándékomban otthon maradni a 2 gyerek után.
A fizetésből nagyon szépen kijövünk tudok félre pakolni belőle, csak ezt azért az ember nem köti az orrára mindenkinek. Én is járok kozmetikushoz 1x havonta meg 1x a körmöm megcsinálta tani, de ennyi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Miért vár el tőlem olyat amit ő maga soha nem tett meg?
Köszönöm a válaszokat.
Dehogy ugyanaz a helyzet! Az anyós háztartásbeli, a kérdező meg gyes-en van, utána visszamegy dolgozni, hiszen van munkahelye és diplomája is.
Szóval, Kérdező, ha előjön a téma, mondd neki, hogy a gyerek fontosabb, de vissza is kérdezhetsz, hogy miért kérdezi? Másfél éves gyereknek még az anyja mellett van a helye, jól teszed, ha otthon vagy.
Teljesen egyszerű...
Az,hogy anyósod a te dolgoddal van elfoglalva még nem jelenti azt,hogy neked is az ő dolgával kellene foglalkoznod,sőt azzal se kell amit mond neked. Abszolút nem kellene ilyen felesleges dolgokon idegeskedned!
Próbáld ki, nyugodtabb lesz életed egyből.
Mond meg neki "kedves mama, én is otthon fogok maradni ezentúl örökre, nyugdíjig :D mint ahogyan maga is! Szerencsére jó példát mutat nekem kedved mama :) jaa és kijövünk a pénzből, nyugodjon meg!
kíváncsi lennék milyen fejet vágna :D
Kérdező, ha egész nap a fenekedet vakarnád, pénzért felvett bébicsősz vigyázna a gyerekedre, és bejárónő főzne és takarítana, anyósodnak akkor sem lenne SEMMI köze ehhez. Ez akkor is a Te és a férjed dolga lenne.
Mondd meg a férjednek, hogy állítsa le az anyját.
ja, nem csinál anyós semmit, csak állatokat nevel, zöldséget-gyümölcsöt termeszt, meg háztartást vezet...
nem kéne belepofázzatok egymás életébe
"amúgy az esetleg felmerült benned, hogy segíteni akar?"
De ne segítsen, ha nem kérték.
Én egyszer segíteni akartam a menyemnek. Eleve azzal kezdtem, hogy ha úgy gondolja, hogy elmenne dolgozni, (3 és 5 éves gyerekekről volt szó, tehát már nem volt gyesen), akkor szívesen elhozom az óvodából a gyerekeket, nálunk lehetnek addig velem,(nyugdíjas vagyok) és ide jönne érte az, aki jön (menyem vagy fiam).
Menyem annyit mondott, hogy köszöni a lehetőséget, de ők ezt így beszélték meg (férjével), hogy ő otthon lesz.
Ennyi. Utána én már nem hoztam szóba, nem erőlködtem, hogy de miért nem megy el dolgozni/miért nem vállalkozik, stb.
Állat alatt 2 kutyát értek. Nem tart állatot és a termelést sokan félre értették. Nem ipari mennyiséget. Nem kell azért túlfélteni, mert arra van ideje hogy unatkozzon. Számtalanszor van hogy nincs mit csinálnia ezt ő maga mondta a férjemnek.
Én nagyon is békén hagynám sőt én nem tolakodom bele a magánéletükbe.
Csak nem értem a logikát, hogy én ugyanazt megteszek mint ő, plusz még a picit is nevelem, de őt a kutya se piszkálja h egy forintot nem visz haza, engem meg ő nyaggat, hogy csináljak valamit holott nekem havonta utálják a számlámra a pénzt. Ennyi.
Nem kell többet belemagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!