Elszigetelődés gyerek mellett?
Azthiszem kis segítségre lenne szükségem. Egyedül nevelem a gyerekem és nagyon bezártság érzetem kezd lenni. Meg valami -féle kezdetleges depresszió kezd kialakulni. Nagyon hiányzik a társaság, de bébiszittert nem tudok fizetni az évek alatt idő híjján a baráti kapcsolataim is lekoptak. Nehéz na, de tudom ne nyávogjak minek vállaltam gyereket. Testvéreim nem segítenek, szüleim nem élnek a fiam nagyszülei az apjával együtt 5 éve nem érdeklődnek. Szóval egyszáll magam vagyok és kezdek furcsán másképp gondolkozni, negatív vagyok és lehajtott fejjel járok az utcán. Blogok, fórumok, cikkek, nem találok semmi használhatot a fennálló problémámra. Nehéz igába hajtottam fejem tudom, vállalom, de most picit levehetné valaki. Kérlek adjatok használható tanácsokat.
Köszönöm:
Egy rendkívül túlhajtott anyuka
A gyerek minimum 5 éves, ergo rég nem kismama már a kérdező.
Nem dolgozol?
Biztos vannak szülő-gyermek foglalkozások, rendezvények, vagy akár csak a játszótérre le lehet menni. Ismerkedhetsz a többi szülővel, picinek is van új társasága.
Bár én nem vagyok szülő, de anyum végigpofázta a délutánt a homokozó mellett, már én nyafiztam neki, hogy menjünk, meguntam a homokozást-hintázást-stb, pisilnikellkakilnikelléhesvagyok 🙂🙂
Egy idoben ezt en is ereztem. Nekem azonban nagyszulo tudott jonni heti egyszer fixen segiteni (gyerekert elment oviba/suliba, hazahozta este o fektette).
Ha nincs senki rokon (17-18 ev folotti unokahug, nagyneni, nagymama, nagymama tesoja), akivel pl havi ketto alkalmat meg tudnal beszelni - gyerekert elmegy, jatszoteren jatszanak hazamennek eteti, furdeti, mesetneznek elalszik, te hazaersz o vagy ottalszik nalad vagy akkor hazaindul,,,,akkor a szomszedsagban kell korulnezned potnagymama, olcso bebiszitter ugyben.
Egy anyuka ismerosom a lepcsohazukban talalt egy idos holgyet aki elment a gyerekeert az oviba es hazavitte jatszott vele megvacsoraztatta anya keson ertement.
Ilyen alkalmat tudsz kihasznalni elore lebeszelt talalkakhoz. Vagy valami fitnessterembe/klubba/felolvasokor/tanctanolam stb.hez.
Masik a hetvege, ha olyankor nem dolgoznal, akkor a gyerekeddel egyutt mehettek olyan programokra, ahol masok is vannak es tuenal ismerkedni. Erdemes esetleg hetvegen tartott edzesekre iratni a gyereket (pl a gyerekfocizik/tornazik/karatezik/tancikal - te a tobbi varakozo szulovel beszedbe tudsz elegyedni...aztan meg lehet oket hivni (szulinapi babazsur), megkerdezni hova jarnak jatszoterre blabla.
Nekem az jott be hogy a heti egy felszabault estemen nem kellett hazarohannom, aggodnom, helyette kicsit tovabb maradtam a munkahelyen, munkatarsakkal beultunk egy oracskara a munkahelykozeli kocsmaba/kavezoba vagy elmehettem vasarolni ruhat magamnak. Vagy csak beulhettem egyedul egy cukraszdaba vagy konyvesboltba nezelodhettem esetleg moziba mentem. Ha egyedul is voltam kicsit fellelegezhettem, hogy nem mindennap ugyanaz a szoros rutin van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!