Milyen képzést kell elvégeznem ahoz, hogy állatkerti állatgondozó legyek?
OKJ-s állatgondozó.
Felsőfokú? Jól néznénk ki, ha már a teveszar lapátoláshoz is fősuli kéne.
Számomra is érdekes volt, hogy ha csak diplomával lehetne ilyet dolgozni, ráadásul nem sok pénzért, akkor minek lenne OKJ-s képzés. De most találtam egy állás hirdetést(állatkerti gondozó), aminél követelmény a diploma. Mindenesetre ha legközelebb megyek állatkertbe rákérdezek.
Az önkéntes munkát is szívesen kipróbálnám, csak ezzel az a baj,hogy a legközelebbi állatkert 60km-re van és busszal is 2000ft lenne számomra egy alkalom, nem is beszélve arról, hogy oda vissza 2 óra az út. Lehet,hogy van valamilyen utaztatási támogatás vagy valami, na ennek is utána kell kérdeznem.
Köszönöm a válaszokat.
Szakirányú végzettség kell, ami nem feltétlen diploma. Viszont a diplomásnak magasabb az alapbére.
Egy családtagom gondozó, ő állattenyésztői technikumot végzett. De van diplomás etológus, tengerbiológus kolléga is.
Állatkertben NINCS betanított munkás!!
Vagyis de...a takarító, esetleg a konyhás. De állat közelébe végzettség nélkül nem mehet senki.
NA, jól lepontoztatok az önkénteskedés javaslatáért. Bocs hogy nem egyből végzettséget küldtem. NA de ez a múlt, ma eleresztettem 1(!!!!!) db keresést a témában gyakorin. Biztos kitartó állatgondozó leszel ha nem találtad meg. A válasz:
"Én érettségi után elvégeztem egy két éves OKJ-t, aminek a hivatalos megnevezése állattenyésztő és állategészségügyi technikus. A két év alatt rengetegszer voltunk gyakorlaton az állatkertben ... Mindenfélét csináltunk, mi készítettük elő a kajákat, vágtuk fel a gyümölcsöket/zöldségeket, etetés után elmostuk az edényeket, a tigrisek helyén összeszedtük a leveleket, ürüléket, majomketreceket takarítottunk, felmosás, pókhálózás, a látogatói terek rendben tartása, szóval tényleg minden volt. Ez egy kisebb állatkert, mégis nagyon sokat kellett gyalogolnunk egy nap ... Szerintem valamilyen szintű monotonitás tűrés kell, mert majdnem minden nap ugyanazt csinálod, viszont ha tényleg nagyon szereted az állatokat, akkor ezzel abszolút nem lesz gond. :) ... Ebbe az állatkertbe például kifejezetten az én végzettségemmel rendelkező gondozókat kerestek még tavaly."
LE is rövidítettem a választ neked, a fizetést is beírták. 120-150 eFt kőkemény magyar valuta. Minden jót a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!