Nő is lehet állatgondozó?
Szeretem az állatokat , neztem allasokat allatgondozokent, de legfokepp ferfiakat keresnek...
Pl en lovasznak,lo gondozonak szeretnem menni...
De ugy hallottam h nagyon nehez pl a tragyazas stb..
Es inkabb ferfiakat vesznek fel..
Mi errol a velemenyetek?
Ebben szeretnek dolgozni de most kicsit szomoru lettem... :/
(L/23)
Sok női állatgondozó van.
Húgom is állatgondozó. Lovardában dolgozik. (Angliában)
Húgom azért ment ki Angliába dolgozni, mert otthon a lovardákban elvárták a szakmai tudás, és a hozzákapcsolódó iskolai végzettséget. Húgomnak nincs semmi olyan végzettsége ami az állatgondozással kapcsolatos. Csak imádja a lovakat. (velem ellentétben mert én félek tőlük) Angliában csak a gyakorlat ami számított. Így most mint írtam lovardában dolgozik. Mesélte, hogy mindent csinál, és bizony nem könnyű meló a trágyázás. Mesélte, hogy bár nem sokat esik a hó, de ha esik akkor a hólapátolás is a munka része. De imádja.
Otthon Magyarországon is tudsz állatgondozóként dolgozni, csak legyen végzettséged, gyakorlatod.
Előbb elment..
Szóval ez mindennap, plusz mindig volt valami extra feladat, pl pályát gereblyézni, futószárazni, egy egy lovat lemozgatni , - 15 fokban vödörből itatni. És ezt esőben, hóban, fagyban, 35 fokban.. Nem is bírtam sokáig pedig stram gyerek vagyok. A fizu se volt sok, fél évet csináltam, de eléggé tönkrementem benne. Hajnalban keltem, este értem haza, a párom alig láttam, a lapátolástól/villázástól pattanó ujjam lett, amit majdnem műteni kellett, de aztán pár hónap alatt rendbe öttusa miután abbahagytam.
Amúgy nem rossz dolog, de csak olyan helyre szabad menni, ahol legalább 2-3 ember van erre a feladatra és nem éhbérért dolgoztatnak feketén.
Az állatgondozás igen is nőies munka. A probléma ott van hogy a profit hajsza olyan kihívások elé állítja a munkást, amit egy hölgy sok esetben nem képes végrehajtani.
Keress olyan állást és vagy ágat a szakmán belül ahol jobban gépesítettek a dolgok vagy van más aki megcsinálja az etetést, trágyázást, te pedig lennél mondjuk az oktató, vagy olyan aki megjáratja, tisztítja a lovat, esetleg az állatorvos iparban valami munka, állatkert, vadkert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!