Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Görényt láttam 5 perce a...

Görényt láttam 5 perce a kertben. Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Előbb voltam kint cigizni és görény ólálkodott a kertünkben. Valami állatkát el is kapott.

Kártékony ez az állat?

Ha igen, akkor hogyan lehet "el űzni", milyen módszerekkel?

2013. nov. 2. 22:02
1 2
 11/19 anonim válasza:
27%
ne űzd el. tegyél ki neki egy dobozt egy paplannal és egy kis nyer hússal.nekem görényem van ilyen téren okos állat, rájön hogy az az ő helye és belemegy. aztán tegyél ki plakátokat h találtad mert a gazdája tuti h keresi :*
2013. nov. 3. 14:50
 12/19 tabaki ***** válasza:

"tegyél ki plakátokat h találtad mert a gazdája tuti h keresi"

A gazdája? ;)

Fölöslegesek a plakátok, az esti imádban említsd meg, és annyi...

2013. nov. 3. 16:43
 13/19 emir72 ***** válasza:

Inkább nyest lesz (esetleg meglógott/kicsapott vadászgörény).

Az eddig felsoroltakon kívül a következő "kártételek" jöhetnek szóba:

- összekarmolássza az autód karosszériáját, rápiszkít, megrágcsálja a kábeleket (akár 100 eFt-os tétel is lehet egy kábelköteg csere).

- ha feljut a padlástérbe, ott is ürülék, és vízelet nyomokat fog hagyni, és kábeleket rágcsálni (tetőtüzet is okoztak már), de legbosszantóbb, hogy a szigetelésben járatokat alakítanak ki, ez által megszűnik a szigetelésed - tetőtér beépítés esetén a mennyezetről szivárgó vizelet sem túl gusztusos.

- kerti bútorokon, gyerekhintán, homokozón szintén előszeretettel hagynak ürüléknyomokat.

- a kertedből rövid időn belül eltünnek a madárfészkek.

Ha ezek nálad nem jönnek szóba, hagyd szabadon és figyelgesd. Nagyon mókás állat, és ha nem zargatod, hamar megszokja, hogy figyelgetik, és nem fog folyton menekülni. Szerezhet pár vidám pillanatot! :)

Ha zavar, erre keress rá: "Állatcsapda", ezzel élve, sérülés nélkül be tudod fogni, és át tudod telepíteni. A gyártó honlapján értékes tanácsokat is találhatsz, de érdemes felhívni a srácot, nagyon szívesen segít (de ha meg akarnád ölni az állatot, arról le fog beszélni).

Nálunk a háznál már nem zavarnak (nyestbiztossá tettük a padlást), így kellemes estéken a teraszon borozgatva szoktuk figyelgetni őket - ha a macskáink épp alszanak, mert velük nem jönnek ki jól. A garázs padlásán laknak, ahol nem tudnak kárt tenni - a kertben pedig tűztövis sövény van körben, a madárfészkekhez nem tudnak hozzáférni.

A cégünknél viszont folyamatosan kárt tesznek az autókban, így évente minimum 3-4 állatot viszünk "kirándulni".

2013. nov. 3. 18:25
 14/19 tabaki ***** válasza:

"esetleg meglógott/kicsapott vadászgörény"

Az előző oldalon emlegetett fehér pofa és a bozontos farok sokkal inkább nyestre utal (vagy akár nyusztra, de az jóval ritkább), szerintem az ilyen "biztosamibiztos" kitételek akár el is hagyhatók. Azt hiszem, eddig a te hozzászólásod volt a leghasznosabb, pláne, hogy vetted a fáradságot, és belementél a részletekbe.

2013. nov. 3. 19:17
 15/19 emir72 ***** válasza:

Tabaki-nak: Köszek!

Kicsapott vadászgörény sokféle színnel létezhet, ezért említettem eshetőségként, de igazad van! 

Sok éve, sok féle állattal van sokféle gondom, amit próbálok állatokért is küzdőként (nem dizájn-állatvédőként) megoldani. Alapjában véve csodálom az állatokat, mert képesek az életüket, az általunk belakott területekhez igazítani, de néha zavarnak, vagy kárt okoznak, így kénytelen vagyok költöztetni őket. 

Az állatcsapdás srácot 3-4 évvel ezelőtt találtam a Neten, és már jó haverok vagyunk (bár még soha nem taliztunk). Olyan csapdákat gyárt, amik kicsit drágábbak, mint a konkurensei, viszont tényleg képesek is befogni az állatokat (nem csak a gyanútlan, emberhez szokott macskákat, kutyákat). Ezért igyekszem másnak is ajánlani. Sokféle csapdát használunk (nálunk, cégnél, ismerősnél, nagyszülőknél, rokonságban), és mindig megkaptuk ettől a gyártótól a megfelelő tanácsokat, még a nagybátyám kerti tavában garázdálkodó vidrát (!!!) is sikerült befognunk! A különféle riasztókkal, riasztási módszerekkel csak időlegesen sikerült elijesztenünk az állatot – de furcsa módon (ebből biztosan nem keresett egy fillért sem) erre is kaptunk már tanácsot az állatcsapda gyártótól: „ne vegyél csapdát drágán, ha csak egyszer kell elriasztani az állatot”. Házi módszereket ajánlott, ingyen, vagy nagyon olcsón, és még az általa forgalmazott riasztó megvételéről is lebeszélt! Nem egy kufár, azért gyárt csapdákat, hogy befogd, és ne megöld az állatot: Ő is egy „nem-elvakult-állatvédő”! 

2013. nov. 4. 12:26
 16/19 anonim ***** válasza:

"Az a helyzet már több éve ezen a területen ólálkodik, de testközelből most láttam csak."

Akarod mondani: nyestközelből...

2013. nov. 10. 19:53
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha nem okozott eddig gondot neked,ne foglalkozz vele,ártalmatlan.Attól,hogy szokatlan,természetes,mint a sün,vagy a madarak a kertben.Nálunk a padláson lakott,de nem okozott semmi kárt.Most verebek költöztek be a vakolatba,de nem bánom.Valahol nekik is élniük kell,ha már elvettük az erdőket,meg a réteket stb.
2013. nov. 22. 10:23
 18/19 Sasukeviri válasza:
"legjobb volna" "legjobb lenne"* nem?---jovan:) Na igen. tehát. Nekünk van 4 vadászgörényünk. Nem tudom hogy táplálkozásilag mennyire eltérő attól a görénytől melyet láttál. Hát a görény nagyon hasznos állat. Ha beengeded a patkánylyukba vársz öt percet és garantálom kihozza. feltéve ha otthon van a patkány:)
2013. dec. 17. 17:43
 19/19 tabaki ***** válasza:

"legjobb volna" "legjobb lenne"* nem?---jovan:)

???

2013. dec. 17. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!