Egy őzgida alszik a fatárolóban, kit kell ilyenkor hívni?
...pont ettől tartok én is, nem szeretném ha bográcsban végezné szegényke. Nem tudom vajon mit csinálnak az ilyen kis állatokkal, ő kb. tavaszi születésű kis gida. Néhány napja lövéseket hallottunk az erdő felől, talán akkor lőhették le az anyját, ezért is nem szeretnék pont a vadászoknak szólni. Lehet, hogy ha enni fog akkor nem szólok nekik, inkább gondoskodom róla én. Nem zárom be, ha akar bármikor elmehet.
Ha valaki tud bármilyen állatvédő társaságot Tatabánya környékén, akkor szóljon. Köszönöm
Ez nem úgy van, ahogy elképzeled. A vadgazdáknak nagyon fontos szerepük van abban, hogy egészségesen tartsák a vadállományt. Rengeteg olyan állat van, ami korlátlan szaporodásával kárt tenne a többi vadban vagy azok élővilágában, ezeket kordában kell tartani (például a rókák hatalmas károkat okoznának, ha nem lenne kontrollálva a számuk). Ezen felül a vadászok rengeteget tesznek az állatokért, télen etetik őket, kicsiket nevelnek, rendben tartják az erdőket.
A sportvadászat valóban elítélendő, én is undorítónak tartom azt, hogy egyesek ezt kikapcsolódásnak és élvezetnek tekintik. Ezek nem vadászok, csak sajnos szükség van a pénzükre. Megengedik nekik, hogy ők lőjék ki a túlszaporulatot, a befolyt pénzt pedig az előbbi problémák megoldására fordítják (erdőtelepítések, nemesvadak visszatelepítési programjai, satöbbi).
Tehát akikre az őzet bízod, nem fogják agyonverni és megfőzni, hiszen szeretik az állatokat, valamint a kis gida jelentős értéket képvisel. Az anyját orvvadászok is lelőhették amúgy, vagy baleset áldozata is lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!